maandag 25 augustus 2014

De vakantie tot nu toe


De twee weken vakantie met Remco zitten er weer op helaas. Ondanks dat de zon het flink heeft laten afweten (of waren de wolken haar gewoon te slim af steeds?), hebben we het fijn gehad.
Van fietsen is niets gekomen, dat was echt niet leuk met al die regen, maar we hebben ons binnen vermaakt met onze hobby's (Remco figuurtjes schilderen, ik lekker aan de haak). Zo maakte ik voor Remco de lucifers uit het boek van Tessa dat ik van hem kreeg.

Maar ook buitenshuis hebben we leuke dingen gedaan, zoals naar de vlindertuin in Waarland. Niet zo mooi en groot als de Orchideeënhoeve in Luttelgeest, maar leuk voor een regenachtige dag. We vonden het vooral leuk dat er net veel vlinders uit hun cocon kropen toen wij er waren.

Heel spectaculair was het bezoek aan "The Art of the Brick" in de Expo in Amsterdam, wat was dat geweldig! :-D Ik zal jullie niet alle foto's laten zien, die vallen sowieso in het niet bij de beleving in het echt, maar een kleine samenvatting wil ik jullie niet onthouden ;-)
"Het meisje met de parel" van Vermeer, uitgevoerd in duizende legosteentjes

Discobolus

Cello, schaal 1:1!
En een creatie die veel emotie oproept:

Deze expositie vind ik echt een aanrader!

Bij Vera las ik dat ze naar de dierentuin in Leeuwarden was geweest en zag ik een foto met een kleine panda, dé lievelingsdieren van mijn zoon, maar zeker niet in iedere dierentuin te bewonderen. Dat uitje kwam ook op de agenda en daar hebben we absoluut geen spijt van: wat een mooie zoo! Verwacht er geen leeuwen, olifanten of giraffen, die hebben ze er niet, maar wel heel veel andere leuke dieren. Het park is heel mooi opgezet en de dieren zien er goed verzorgd en gelukkig uit. Ook van hier een paar foto's:
prachtige flamingo's
Ringstaartmaki's
En... kleine ofwel rode panda's! Let vooral eens op het hoge knuffelgehalte :-D

Vooruit, nog ééntje dan ;-)

Nu heb ik nog een week vakantie, net als mijn zoon, maar Remco is weer aan het werk aan de andere kant van het land :-(
Ook mijn laatste week vakantie zal ik mij wel vermaken met bijvoorbeeld de interne verhuizing die door het warme weer was stilgezet en natuurlijk met haken :-)
Wat dat laatste betreft heb ik vandaag nog fijn nieuws gelezen over het boek "mijn gehaakte pop", welke vol fouten is: de uitgever heeft kenbaar gemaakt dat iedereen die deze uitgave van het boek heeft gekocht het mag omruilen voor een herziene uitgave zodra die uitkomt, verwacht in oktober. Dat vind ik echt een goede service van Tirion!

35 opmerkingen:

Pauline zei

Wat klinkt dat als een super leuke vakantie! En geniet dan nu nog maar lekker na, fijn dat je een nieuw boekje krijgt.

Franciens Haakwerk zei

Nou, zo te lezen hebben jullie je prima vermaakt, ook zonder zon! Wij hebben daar ook nooit zo'n moeite mee hoor, en fijn om hobby's te hebben. Die lucifers zijn zo grappig!! En zeker goede service van Tirion, een warme douche zullen we maar zeggen:)) groeten Francien

Es zei

Wat een geniet-foto's! En ik wens je nog en mooie week. X Es

Elizabeth zei

Het weer heeft gelukkig geen roet in jullie vakantie gegooid, al was het natuurlijk wel prettiger geweest met een zonnetje en zonder regen!
Ik vind het toch wel knap dat jullie dan gewoon kunnen genieten, vind het zelf echt balen als het regent in je vakantie...
Tjonge, die cello..., het is toch niet te geloven... wat een mooie foto's, maar ik snap dat het in het echt veel en veel mooier en indrukwekkender is.
Goede zaak dat je het boek van Tirion mag omruilen. Inmiddels heb je zelf waarschijnlijk al een boel oplossingen gevonden!

kervei zei

Zo zie je maar, dat je je ook met regen niet hoeft te vervelen!
Geniet van je laatste week vakantie!

Groetjes,

Ilse

Unknown zei

Wauw mooie dingen heb je gezien. Leuk dat we mee mochten genieten.
Wat een service van Tirion. Goed dat je het boek mag omruilen.
Grtjs
Daniëlle

Betsy zei

Jullie hebben leuke dingen gedaan in de vakantie! Die expositie lijkt me geweldig, de foto's zijn al prachtig. Ik denk dat het in het echt helemaal overweldigend is.
Ik ben dol op vlindertuinen. Wat gaaf dat jullie net op het goede moment kwamen om vlinders uit de cocon te zien komen.
Wat een service dat de uitgever van het poppenboek de mogelijkheid biedt om je boek om te ruilen.
Geniet lekker na van je vakantie. Wie weet kunnen we toch nog genieten van een lekkere nazomer!

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Vera zei

Wat hebben jullie een leuke dingen gedaan en fijn dat alles aan de verwachtingen heeft voldaan. Nu nog genieten van je laatste week met zoonlief en daarna spreken we snel weer wat af.

Leonie zei

Haha, die lucifers zijn leuk!
En die lego tentoonstelling lijkt me zo onwijs gaaf!
Klinkt als een leuke vakantie! Veel plezier nog de laatste week!

Groetjes Leonie

Susan van der Zwaag - Sondeyker zei

Hey lieverd ik kwam eens even bijlezen want ik lig al heel wat blogposts achter. Wow wat heb je prachtige dingen gemaakt, zo'n lieve pop, een prachtige omslagdoek...en nog meer moois, zelfs mams is voor je aan de slag geweest...wat een creatieve familie en ook nog eens mooie dingen gezien en ondernomen, leuwk! Dikke knuffels van mij en bedankt voor je altijd lieve berichtjes

Unknown zei

Leuke dingen hebben jullie bezocht en gemaakt! Ik vind de lucifers heel erg gaaf. Geniet nog van je laatste week vakantie samen met je zoon!

Moos zei

Ja het weer is wel bijzonder hihihi zegt deze medevakantieganger ;-) .... maar jullie hebben onwijs leuke dingen gedaan meis en je gelukkig niet laten tegenhouden door de regen. Ik zie fantastische foto's voorbij komen. Leuk dat luciferdoosje!!!!! Geniet van nog een weekje mop x x x x

Tante Titi zei

Wat schattig zeg die lucifers!

Dirkje Spreeuw zei

Zo zie je maar, je hoeft het weer geen spelbreker te laten zijn. Lekker dat je zo hebt kunnen genieten. Deze week ook nog veel plezier!!
Groetjes,
Paula

De Breimeisjes zei

Wat een leuk en positief verslag van je vakantie! Zo jammer van het weer, en toch hebben jullie leuke dingen gedaan. Hier in Friesland viel het volgens mij ook nog best mee, met de regen.
Ik zag het al op facebook, over dat omruilen van het boek en dacht aan jou, maar je wist het dus al. Keurige actie inderdaad.
Groetjes,
Akkelien

Vera de Gries zei

Hee, wat leuk zeg dat jullie ook naar Aqua Zoo geweest zijn! Inderdaad geen olifanten, leeuwen enzovoort, maar ontzettend veel leuke andere dieren! Ik vond de wasberen zo leuk!

Zonde van het weer in jullie vakantie, maar ondanks de regen dus lekker creatief geweest! Ook fijn!

Liefs, Vera

pengobatan ambeien alami zei

i like your post. i wait the update

Atelier Valerie zei

Fijn dat jullie een heerlijke vakantie hadden ...
Fijne dinsdag ... lieve groetjes Valerie ♥

Het zonnetje in huis zei

Hallo,

Jammer dat het weer tegen valt he, maar zo te lezen hebben jullie er toch geen last van ondervonden en toffe uitjes gemaakt.Mooie foto's!
Geniet nog van jullie resterende vakantie.
Oh en wat is dat super dat iedereen zijn boek mag ruilen!

Groetjes,

marmarel zei

De late vakantie-gangers boffen idd niet met het weer. Toen onze vakantie voorbij was (wij zitten nu in de tweede schoolweek alweer), was het mooie weer ook op. Fijn dat jullie evengoed een mooie vakantie hebben. Die Zoo in Leeuwarden ga ik onthouden, dat is voor ons aardig in de buurt.
Zo leuk, het lucifer-stelletje! :-)
Groetjes, Marijke

Sanne zei

Dat ziet eruit als een mooie vakantie. Mooie foto's heb je gemaakt.
Hier is gisteren de school weer begonnen.

Margriet zei

Ik vind die lucifers echt zo'n geweldig leuk cadeautje!!! Volgens mij hebben jullie je ondanks het weer toch best goed vermaakt! De dierentuin bij Leeuwarden is inderdaad erg leuk, ik hou wel van dat kleinschalige! Zijn jullie daar ook nog wezen roeien of waterfietsen?

Erica ♥ zei

Wat een mooie en gezellige foto's, fijn dat jullie het zo leuk gehad hebben !
En gaaf dat je het boek dan om mag ruilen ☺

Gezellige en fijne (knutsel) week ☼
Liefssss Erica
{Heidebloempjuh}

Michelle zei

leuke foto's, dierentuinen bezoeken is altijd leuk zeker als ze zulke schattige dieren als een rode panda hebben ^^

Hobbyrita zei

Jullie hebben er ondanks het weer, toch nog een leuke vakantie van gemaakt gelukkig! Mooie foto's heb je gemaakt, het was er leuk dat zie je zo :-) spijtig dat hij alweer terug aan het werk moet en jij nog een weekje verlof hebt. Maar je hebt leuke hobby's om je mee bezig te houden!
Grtjes, rita.

Antoinette zei

Dat klinkt als een leuke vakantie, ondanks het verstek laten gaan van de zon.
Die lucifertjes in dat doosje, ik vind ze toch zóóó leuk :D

kristel zei

Mooie foto's, die expo ziet er echt wel de moeite uit en de lucifertjes zijn superschattig geworden !

Natas Nest zei

The matches are really sweet!! And thanks for sharing all those wonderful pictures from your holidays. How bad that your darling already had to go back :-(. But I know, you're always having something to do and crochet makes happy ;-). The free replacement is really kind from that publisher, never heard about such a great service! Groetjes & bedankt voor je lief commentaar op mijn blog :D

Marjo zei

Zo te lezen hebben jullie een fijne vakantie gehad ...prachtig verslag en mooie fotoos .....en nu nog een weekje thuis genieten ...

Ik vind de lucifers geweldig !!!

Liefs
Marjo

Jeanine zei

Fijn te horen dat je een leuke vakantie hebt gehad. Geniet nog met volle teugen van je laatste week. De lucifers staan ook nog op mijn lijstje...

Groetjes,
Jeanine

Linda zei

Wij gaan ook onze laatste week in en er komt beter weer dus lest best want buiten haken is ook heerlijk, geniet nog maar van je vrije dagen, liefs Linda

obat diabetes alami zei

i like your post. i wait the update

Miss Creatuurtje zei

Zo te zien een hele fijne vakantie van gemaakt. Hé, Art of the Bricks is nu in Nederland, tof, wij hebben de blokjes in Brussel een bezoekje gebracht.

Unknown zei

tja verregende vakanties, hebben wij ook eens gehad niet leuk en alternatieven zoeken (overdekt) leuke dingen hebben jullie gedaan !

Elfi-jo zei

Leuke foto's en die luciferspoppetjes zijn super leuk!