vrijdag 24 juni 2011

Amineko

Ik vind dat deze Ami niet mag ontbreken aan mijn verzameling.
Zijn naam is Amineko en is een veelzijdig beest (wel "een beetje" lui). Erg leuk om te maken!


Ik moet hem wel steeds zoeken, want hij zit nooit waar ik hem heb achtergelaten. Hmm, hoe zou dat toch komen?

maandag 20 juni 2011

Reactie van mijn vader

Gisteren was het dan zover: het afscheid met het ezeltje en het afleveren bij mijn vader.
Ik moet zeggen dat ik het best een beetje spannend vond, mijn vader is meestal niet zo heel erg enthousiast bij het krijgen van cadeautjes en probeert altijd te raden wat er in zit (is niet echt leuk voor de gever). Eigenlijk vindt hij altijd wel wat om te bekritiseren of zelfs af te keuren.
Ik had hem in een doos gedaan en er voor gezorgd dat hij niet kon rammelen. Een beetje beteuterd begon hij met uitpakken, de triomf van het raden ging aan zijn neus voorbij.
Maar toen hij het eenmaal uitgepakt had... Ik heb mijn vader nog nooit zó zien stralen! Joepie!!!
Nu kreeg hij van ons ook een nieuwe camera en het eerste wat op de foto moest: juist, het ezeltje. En iedereen die binnenkwam kreeg het ezeltje te zien. Missie geslaagd! Hij vroeg zich alleen af wat dat stukje stof (het labeltje) er nou aan moest... hihi. Helaas heb ik van het moment-suprème geen foto.
Met liefde gemaakt, met liefde gegeven, met liefde ontvangen.

zaterdag 18 juni 2011

Piratenpapegaai

Yes, de piratenpapegaai is af!
Het is een patroon van Amigurumikraam en verkrijgbaar in de webwinkel van Lique's handmade.
Het was erg leuk om deze "vreemde vogel" te maken, ik heb zelfs gehad dat ik met spijt in mijn bed lag te denken dat ik eigenlijk liever zou haken aan mijn stoere bink dan dat ik ging slapen. Maar ja, alles op zijn tijd.
En hier een paar foto's:

Is hij niet ongelofelijk gaaf en stoer?
(en lekker kleurig!)

vrijdag 17 juni 2011

Patroon manden met groenten

Veel mensen hebben om het patroon van de ezel gevraagd en dat ook gekregen. Maar bij het originele patroon horen geen manden, die had ik zelf bedacht.
Nu was er ook veel vraag naar het patroon van de manden en de groenten. Tsja, daar moest ik even voor gaan zitten. Ik had nog nooit een patroon geschreven en van een aantal groenten had ik niet eens aantekeningen gemaakt. Vanmiddag heb ik het patroon in de computer gezet en het is nu dus beschikbaar. Hopelijk heb ik op een duidelijke manier de werkbeschrijving gemaakt en klopt alles.
Wie geïnteresseerd is in het patroon van de ezel, het patroon van de manden met groenten, of beiden kan mij een mail sturen met e-mailadres, dan stuur ik het toe.

donderdag 16 juni 2011

Een kijkje in mijn tuin

Het is iets heel anders dan haken, het heeft zelfs weinig met knutselen en frutselen te maken, maar toch heb ik het ook met liefde gecreëerd: de tuin met eetbare opbrengst. Hier wat foto's van de situatie nu:
Olijfboom in bloei; dat worden weer goed gevulde potjes

Vijgen, zo lekker!!!!!

Nectarines

Pruimen

Peren

Veel zoete aardbeien

Tomaatjes

 Courgettes

kruiden: salvia, laurier, rozemarijn,tijm, citroentijm, bieslook
elders staan nog peterselie, munt, oregano, basilicum en rode basilicum
De laatste 2 foto's krijg ik maar niet gedraaid.... vreemd.

maandag 13 juni 2011

Ezeltje voor mijn vader

Het ezeltje is eindelijk naar tevredenheid klaar. Mooi op tijd (hij krijgt hem op vaderdag omdat hij zo gek van ezeltjes is en hij dol is op zijn groentetuin), maar om eerlijk te zijn ben ik hem wel een beetje zat. Niet om naar te kijken, maar om aan te werken. De groenten waren leuk om te maken, maar ezeltjesgrijs is zooooo saai......
En dan die rot garen; nou ja, daar heb ik van geleerd. Voor degene die er eerder overheen heeft gelezen: het is een patroon uit een oude Ariadne. Vraag me niet welke, want ik heb het patroon gekregen van Joke Klein.
Hier het resultaat:Wil je ook dit patroon en/of het patroon van de manden met groenten?
Stuur me dan even een mailtje (naar angeliquedeltin @ gmail . com, maar dan zonder spaties) met daarin welk(e) patroon/patronen je graag wilt
en ik stuur ze je toe, zo heb ik gelijk het goede mailadres van je en heb je ze sneller 
dan wanneer je hier er om vraagt, want ik krijg geen notificaties van reacties op mijn blog.
Helaas voor al mijn buitenlandse lezers: het patroon is er alleen in het Nederlands.


vrijdag 3 juni 2011

Vorderingen ezeltje

Het ezeltje heeft inmiddels 2 manden op zijn rug en de niet-besmette, biologische komkommer ligt er in. Nu nog de rest van de groenten en waarschijnlijk krijgt hij een hoedje op. Ik had zomaar een mandje (die ik in eerste instantie gemaakt had, maar niet tevreden over was) op zijn koppie gezet, dat stond zo schattig.

Nu ga ik dit weekend weg en het ezeltje mag niet mee (neem vast wel wat anders mee voor de lange treinreis), dus duurt het nog wel even tot hij helemaal klaar is.

Ik wens iedereen een fijn weekend toe!