zondag 30 oktober 2011

Het houdt niet op!

Vandaag is mijn oudste zoon jarig, hij is 19 geworden.
Omdat ik zelf komende week jarig ben, vieren we het altijd samen en dus was het feest vandaag! Er was niet zo veel visite, maar wel erg gezellig met taart, hapjes en drankjes, de lasagna staat in de oven, dat is ook een stukje van het feest ;-)
Voor vandaag heb ik een ceintuur gestokhaakt, die losjes op de heupen moest vallen. De foto is niet optimaal, helaas:

We zijn ook verschrikkelijk verwend (alweer!), ik met het volgende: een badjas, een Happinez, 3 haaknaalden, oogjes, een punnikmolentje, een boekje gelukspoppetjes haken, een boek met haaksteken (stond echt bovenaan mijn lijstje en niet voor niets), een cadeaubon van de handwerkwinkel en een schattig gemaakt mapje met geld.
Ook de vriendin van mijn zoon heeft eindelijk haar aap en ze vond hem helemaal geweldig, ze sleepte hem overal mee naar toe haha.

De sjaal voor bij mijn jas is al ruim een week klaar en ik heb inmiddels een handschoen voor een groot deel af (best lastig zonder patroon, vooral omdat er nog één in spiegelbeeld gemaakt moet worden).
Zo, zijn jullie weer een beetje op de hoogte van het reilen en zeilen hier.

Groetjes! 


vrijdag 21 oktober 2011

Alweer schandalig verwend!

Volgens mij ben ik momenteel het meest verwende mens van Nederland :-)
Vanmiddag kreeg ik een pakket vanuit België over de post, het was de give-away die ik gewonnen had bij http://marjoscosycorner.blogspot.com/. Wat een feest was dat om uit te pakken!
 
(sorry voor de kwaliteit van de foto, ik zat net in het licht zodat ik het extra goed kon bekijken)
Een zeepzakje en 4 onderzetters, gehaakt door Marjo zelf, 5 bolletjes heerlijk zachte garen in prachtige kleurtjes, een mooie lap Afrikaanse stof, De Anna-Burda en nog een erg leuk haakboekje. Marjo, wat heb je uitgepakt met je give-away, ik ben er super blij mee! Dank je wel!

donderdag 20 oktober 2011

Verrassing!

Mijn lief is al de hele week hier bij mij, hij heeft een week vakantie. Vanmiddag kwam ik uit mijn werk en na wat rommelen in huis vond hij dat we maar even naar buiten moesten "gewoon een stukje rijden..."
Ik had door dat hij wat van plan was, maar ik kreeg er maar niet uit wát. We reden naar Zaandam en gingen naar Loods 5, een heel aparte woonwinkel, enorm groot, leuk om eens te zien.
Pas daarna kreeg ik te horen dat we om 6 uur bij De Buurman werden verwacht, dat is het restaurant waar zijn neef chefkok is. We zijn heerlijk in de watten gelegd met een verrassingsmenu; dat is maar afwachten wat je voor je neus krijgt. We kregen het volgende:
Deze weet ik niet precies meer, maar was een vismousse met croutons en een siroop.

Een bijzondere visfilet (weet de naam niet meer) op een bedje van Hollandse garnaaltjes, tomaatjes en sla.

Crème soep van wilde spinazie met basilicum, kervel en bieslook, met wilde zalm.

Tussendoor een spoom van appel, munt en champagne.

Europese hertenbiefstuk en hazenpeper met kruidkoek, afgedekt met purree, aangevuld met gebakken aardappeltjes in schil en groenten met een frisse dressing.

Als dessert een gevulde merengue met limoen-sorbetijs, vanille saus en chocolade mousse.

De beschrijvingen zijn niet helemaal compleet, maar zie dat maar eens te onthouden. Het was in ieder geval heerlijk en een superverrassing. Bleek dat mijn kids ook op de hoogte waren en keurig hun mond hadden gehouden. Mijn vriend had vanmorgen boodschappen gedaan, zodat mijn oudste het eten hier thuis kon verzorgen, dus die hoefden ook niet op een droge boterham te leven.
Wat een schat is mijn vriend toch!



zondag 9 oktober 2011

Polswarmers voor mijn zoon

Goh, ben ik alweer...
Voor mijn jongste zoon heb ik polswarmers gehaakt van zwarte acryl van alleen vasten; lekker makkelijk en wat stoerder dan de mooiere steekjes, met een stukje duim er aan. Hij is er blij mee, ik dan ook ;-)


Nu moet ik tot vrijdag wachten tot ik met mijn eigen polswarmers en sjaal kan beginnen, dus deze week verder met mijn deken.

Net komt mijn oudste zoon thuis, ziet de polswarmers en zegt "dank je wel, die had ik net nodig"... Nou ja zeg! Nog een paar haken dan maar en meneer heeft meteen ook maar voor zijn vriendin een paar "besteld". Blijft mijn deken (en het huishouden) weer liggen haha.

zaterdag 8 oktober 2011

Hoesje in star-stich

Even een klein projectje tussendoor om de star-stich (gezien bij Petra) onder de knie te krijgen. Nu had mijn MP4-speler nog steeds geen hoesje, dus heb ik die nu gemaakt. Was een erg leuk klusje met een super leuk steekje.

Fijn weekend allemaal!

woensdag 5 oktober 2011

Hèhè....af!

Het heeft lang geduurd, maar het cadeautje voor de vriendin van mijn zoon is eindelijk af!



Ze krijgt hem voor haar verjaardag (26 oktober wordt ze 18(!) ), omdat ze altijd alle amigurumi's oppakt en vervolgens vraagt:"ahhhh, mag ik deze?" Nou, nee dus. Behalve deze dan, speciaal voor haar gemaakt. Het patroon is van Billiezz, maar wel een beetje veranderd.

Ik ben van de week nog vergeten de kaart die ik van Betsy kreeg te showen hier, had wel de foto gemaakt.
Alsnog dus: 
 Mooi hè!

Als laatste een nieuwtje waarvan niet iedereen mijn blijdschap zal begrijpen: ik heb een nieuwe winterjas! EINDELIJK!!!!! Een mooie donker-paarse, liep ik zo maar tegen aan.

Fijne dag iedereen!

zondag 2 oktober 2011

Ongelofelijk: 1 oktober 2011

Wat worden we toch enorm verwend met het weer.
Gisteren zijn we gaan wandelen in de duinen bij Bergen, om uit te komen op het strand. Wat een mensen massa! En dat op 1 oktober! Even een paar foto's:


 De schapen zochten zelfs de schaduw op.

 Mensenmassa op het strand op 1 oktober

 Het zeewater had nog een aangename temperatuur

 Het grote contrast met het afgeladen strand

En nu heerlijk fietsen door de dorpjes hier in West-Friesland.
Fijne zondag allemaal!