zondag 30 december 2012

Alweer een ooievaar

De amigurumi waar ik het in het vorige blogbericht over had is een ooievaar. Ja, inderdaad, die ook op de I-padhoes staat, maar dan anders.

Ik heb namelijk van de moeder van het vriendinnetje een zak wolletjes gekregen en als dank maakte ik deze amigurumi. Ze had me een tijdje geleden al gevraagd of ik een patroon had van een ooievaar (vanwege hun achternaam), zodat ze het ook misschien een keertje zou kunnen proberen. Ik ga er van uit dat ze al van dat plan is afgestapt, daar er in de zak ook zwart, wit en rood zat (ik heb wel uit mijn eigen voorraad garen gebruikt). Ik heb het patroon hier gevonden.
Ik ben benieuwd wat ze er van vindt.

Ik wil jullie allemaal bedanken voor weer een fantastisch blogjaar, waarin ik bij jullie veel inspiratie heb opgedaan en heb genoten van al jullie leuke/lieve/fijne reacties.
Laten we hopen dat 2013 een super geweldig jaar wordt voor een ieder van jullie met veel positieve momenten en wensen die vervuld worden.
Eet je niet misselijk aan de oliebollen en pas op met vuurwerk!

donderdag 27 december 2012

Kerstcadeautjes

Wat hebben we een heerlijke kerst gehad!
We begonnen kerstavond met allemaal lekkers en het uitpakken van de cadeautjes. Ik deed dit met mijn 2 zonen en de vriendin van mijn oudste.
We hadden lootjes getrokken en zouden voor 1 persoon een cadeautje kopen en een cadeautje maken. Ik had het lootje met de naam van de vriendin en op haar verlanglijstje stond een I-padhoes. Die heb ik voor haar gekocht, maar ik vond het leuk om het te personaliseren en daar ze van bling-bling houdt, heb ik met strass-steentjes haar voornaam er op gemaakt en een ooievaar als symbool voor haar achternaam.
Als zelfgemaakt cadeautje had ik een Hello Kitty kussen voor in haar auto (het schijnt dat het voertuig helemaal roze gemaakt gaat worden in Hello Kitty stijl)
(beide bovenstaande foto's heb ik van de vriendin geleend)
Ze was erg blij met beide cadeautjes en daar doen we het toch voor :-)
Zij had op haar beurt weer een mooie spaarpot in de vorm van een gitaar gemaakt voor mijn oudste, welke voor zijn broer een verstelbaar tekenblad had gemaakt. (van beiden heb ik geen foto) De jongste had voor mij van klei een heel grappig en lief engeltje gemaakt:
We hebben nog samen een spelletje gedaan en veel lol gehad. Het was een zeer geslaagde kerstavond!
Eerste kerstdag kwamen mijn ouders en mijn broer met zijn vrouw en 3 dochters. We hadden het diner in drieën verdeeld: mijn broer en schoonzus zorgden voor het voorgerecht, ik het hoofdgerecht en mijn moeder voor het nagerecht. Het is helemaal goed gekomen en mijn stress was eigenlijk overbodig geweest. We hebben het heel gezellig gehad en ook enorm genoten van al het lekkers wat ieder met zorg had klaargemaakt. Mijn jongens hebben nog heel fijn geholpen met opruimen en de afwas, dus achteraf ben ik ook niet zo lang bezig geweest.
Tweede kerstdag hebben we lekker rustig aan gedaan en heb ik nog wat gehaakt (als het af is show ik het wel, het is een amigurumi om weg te geven).
Helaas ging vanmorgen vroeg de wekker en moest er weer gewerkt worden.

zaterdag 22 december 2012

Kerstgroeten

Wat is kerst toch een gezellig, maar ook stressvol feest.
Ik weet het, ik doe het zelf, ik wil veel te veel, waardoor er niets uit mijn handen komt en de druk steeds meer wordt opgevoerd.
Dit jaar komt mijn familie 1e kerstdag bij ons. Kokkerellen is absoluut niet mijn hobby en we hebben het werk wat dat betreft echt goed verdeeld. Maar tafelversiering vind ik wél weer erg leuk om te maken en zeker als je in blogland en op creatieve sites rondkijkt, zit je binnen de kortste keren vol met ideeën. En dan wil ik al die ideeën ook uitvoeren en vervolgens lukt dat niet omdat ik door de druk blokkeer.
De kinderen vonden het leuk om lootjes te trekken en voor 1 persoon een cadeautje te kopen en een cadeautje te maken. Super leuk jongens, maar kom daar voortaan even eerder mee! Maar goed, doen we.
Zelf verwacht ik van mijzelf dat ik de kerstkaarten maak, liefst allemaal verschillend en anders dan de voorgaande jaren natuurlijk. Het waren er dit jaar best veel en als je dan met een blokkade zit, kan het wel eens krap worden wat tijd betreft. Gelukkig zijn de kaarten allemaal klaar, maar aan de tafelversiering en het cadeautje wordt nog gewerkt. Hoezo "last minute"? De boodschappen moeten nog gedaan worden, het huis gepoetst en de was gaat ook gewoon verder. Veel van de ideeën heb ik al als "niet-meer-mogelijk" bestempeld en verder probeer ik vooral gewoon adem te blijven halen.

Met deze kleine collage van enkele van de gemaakte kerstkaarten wil ik jullie allemaal heel fijne kerstdagen wensen en een fantastisch 2013, maak er wat moois van!

vrijdag 14 december 2012

Mijn aandeel

Op 1 december schreef ik over de privé-swap die ik van Jacqueline gekregen had, daar moest natuurlijk ook wat tegenover staan. Ik had al in gedachten om een tas voor haar te maken en toen ik op Jacqueline haar blog gezien dat ze haar haakprojecten in plastic zakjes stopt, was duidelijk dat het een tas voor haar haakwerk moest worden. Ik probeerde uit te vinden wat haar smaak was en maakte er ook een etuitje bij.
Naar mijn idee kan Jacqueline wel een beschermengeltje gebruiken, dus die werd meegestuurd.
Jacqueline was er blij mee, gelukkig, en het kwam op het juiste moment.

dinsdag 4 december 2012

Ik durf het bijna niet te vertellen...

Oei, wat ben ik toch een mazzelaar de laatste tijd: met mijn verjaardag zo enorm verwend door o.a. Jacqueline, Trui, Monique, KreaDoe-kaartjes gewonnen bij Jeanet en Annemarie, give away gewonnen bij Caren, give away gewonnen bij Amigurumi-haken en dan natuurlijk de enorme verrassing van Jacqueline afgelopen vrijdag en toen bleek dat de mazzelstroom nog niet gestopt was: Ik kreeg vandaag 2 leuke pakketjes door de brievenbus (het is maar goed dat ik door de achterdeur binnenkom, de voordeur had ik vast niet open gekregen!).

Ik had weer 2 give aways gewonnen, nl. bij Maddy en bij Jenneke!

Jenneke stuurde mij:

Een mooi doosje boordevol met leuke knoopjes met een heel mooi gehaakt hoesje er om heen (dat hoesje is in het echt veeeeel mooier dan op de foto en ook mooier dan op Jenneke's blog), met leuke kleine kerstkaartjes en 2 Crown-y kaartjes (ja, de enige echte!); helemaal super! Nogmaals dank je wel Jenneke, ik ben er super blij mee!!!

Maddy had bedacht dat een lintjesregen wel leuk zou zijn bij 200 volgers en dus kreeg ik het volgende:

Een heleboel zelfgemaakte (!) kaartjes met mooie bandjes en kantjes en een mini-envelopje met een lief kaartje! Maar dat vond ze kennelijk niet genoeg, want ik kreeg ook nog een notitieboekje met een heel leuk gehaakt ijsje er op. Maddy, ook jij nogmaals enorm bedankt!
Ik vind dat de mazzelstroom nu wel een ander mag plezieren, dus ik ga mij even afmelden bij de give aways die nog lopen waar ik op ingeschreven ben en laat nieuwe give aways even aan mij voorbij gaan. Niet omdat ik het niet de moeite waard vind, integendeel, maar omdat ik vind dat het geluk ook wel eens bij een ander terecht mag komen.

En toen had ik nóg wat te laten zien:

Deze berg met bolletjes dunne katoen kreeg ik gisteren van een heel lieve mevrouw die mij er graag blij mee wilde maken! Nou, ik kan jullie vertellen dat dat gelukt is!

Het is gewoon te gek voor woorden hoeveel geluk ik op dit gebied de laatste tijd heb gehad en dat bijna allemaal door lieve medeblogsters!
Ik ben blij met al mijn medeblogsters, ook diegenen die niet in dit bericht vermeld zijn, want wat word ik altijd blij van al die lieve en leuke reacties van jullie en wat haal ik veel inspiratie van jullie blogs! 
Dus voor iedereen die dit leest:
Dank jullie wel!
Dank jullie wel dat jullie er zijn en dat jullie zijn wie jullie zijn!

zaterdag 1 december 2012

Het mysterie is opgelost

Gisterenmiddag vond ik een doosje op mijn deurmat. Het was geen gewoon doosje, maar een heel mooi versierde :-) O, wat leuk, o, wat spannend!
Ik wist wel van wie dat waarschijnlijk afkomstig was en dat het dé oplossing van een groot mysterie bevatte; lees maar eens hier om wat voor mysterie het gaat. Wat heb ik gelachen om dat bericht!

Jacqueline had mij met mijn verjaardag gevraagd om mijn adres omdat ze nog graag wat voor mijn verjaardag wilde maken. Ik heb mijn adres gegeven, onder voorwaarde dat we er een swapje van zouden maken en dat is toen afgesproken.
Nu ben ik nog niet klaar met mijn aandeel, maar Jacqueline dus wel en zie hier wat ik ontving :-)

Het prachtige doosje met bijna alle inhoud...


Een heel mooi houten kersthart

gezellige metalen kerstmannetjes om mee te fröbelen

En wat er daarna nog uit kwam kruipen...........



KerstrendierAmineko!


Helemaal geweldig! Zo fantastisch gemaakt met de muts en het rugzakje, de rendier oren en -gewei...
Jacqueline, ik vind hem super leuk! En ik niet alleen:

Ze keken eerst wel een beetje sceptisch hoor, mijn eigen Amineko's, maar al snel konden ze het goed vinden samen en is de nieuwe Amineko opgenomen in de familie hier :-)
Wat een fantastisch, origineel idee om een Amineko zo te betoveren!

Dank je wel Jacqueline, ik ben super blij met het prachtige pakket!
Ik ga nu heel gauw aan het werk, want het pakketje voor jou moet nog afgemaakt, nog even wat geduld graag.