zaterdag 21 november 2015

Wie zijn de gelukkigen?

Het is vandaag zaterdag 21 november een dat betekent dat ik 2 patronen van eekhoorn Axel ga weggeven!
Ik had mij van te voren bedacht dat ik zou kijken naar de leukste reacties, maar dat werkt niet, want degene die gereageerd hebben zijn allemaal enthousiast. Dan maar briefjes gemaakt, een stuk makkelijker :-)

En zo hebben we dus 2 winaressen:


Gefeliciteerd Elizabeth en Corine! Corine, als je me even een mailtje stuurt naar angeliquedeltin@gmail.com, dan stuur ik het je toe; van Elizabeth heb ik het mail adres.

Dank jullie wel allemaal voor het meedoen! Mocht je nu toch heel graag Axel zelf willen haken, dan kun je het natuurlijk bestellen bij mij. En omdat ik het waardeer dat je met de give away hebt meegedaan, kun je dit weeekend het patroon bestellen voor € 2,50 i.p.v. € 3,00! Maar dit geldt alleen voor degene die mee hebben gedaan aan de give away! Stuur daarvoor een mailtje naar angeliquedeltin@gmail.com en meldt erbij dat je mee hebt gedaan aan de give away. Let op: dit aanbod geldt alleen dit weekend en alleen voor degene die mee hebben gedaan aan de give away!

Fijn weekend allemaal!

dinsdag 17 november 2015

Het moest er nu echt van komen

Van een nieuwe tas, bedoel ik. Ik ben er al lang over aan het denken wat het moest worden, maar een kenmerk van mij is dat ik zooooo besluitloos kan zijn. En dus was er nog steeds geen keuze gemaakt, terwijl mijn tas steeds slechter werd. Dat mag natuurlijk ook wel na 3,5 jaar elke dag overal mee naar toe zeulen ;-)
Ik zal jullie laten zien hoe erg hij er nu aan toe is:

Tsja, dan moeten er toch echt knopen doorgehakt worden.
Ik besloot het met de naaimachine te doen en vond in mijn stoffenkast een stevige zwarte jeans en een flanellen rood ruitje. Ik tekende wat uit hoe ik het in gedachten had en bepaalde de maten.
En dit is het geworden:

En een kijkje binnenin:

Met een goed gevoerd vak speciaal voor mijn nieuwe mobiel die ik voor mijn verjaardag kreeg (zo blij mee!)
Ik twijfel nog of ik de klep nog wat wil opsieren, al past zo basic eigenlijk wel goed bij mij; nou ja, ik zie nog wel. Hopelijk gaat deze ook zo'n tijd mee als de vorige gehaakte. Ik vind hem wel oké geworden, al is het lang niet zo mooi als de vorige, maar ja. Misschien bedenk ik ooit nog eens een exemplaar die ik wel net zo mooi vind.

Ik ben ook aan het haken, zelfs geheel buiten mijn gewontes om aan 2 projecten, maar dat zijn beiden cadeautjes die ik binnenkort af wil hebben en die kan ik dus niet laten zien. Of zal ik jullie even laten gluren?
Het is altijd wel leuk om mensen nieuwsgierig te maken, doet men ook zo vaak bij mij, dus hier een zogenaamde "sneak peak" van beiden:


Natuurlijk laat ik t.z.t. het eindresultaat zien.

Denken jullie er nog aan om voor a.s zaterdag 21 november 2015 een bericht achter te laten bij de lopende give away? Het zou zonde zijn als je je kans voorbij laat gaan ;-)

vrijdag 6 november 2015

Give away-time!

Vanmiddag keek ik naar buiten toen het heel hard plenste. Het waaide aardig en ik zag iemand strijden met de wind om de stand van de paraplu, dan wel de plaats van de paraplu (de wind trok er behoorlijk aan), blaadjes dwarrelden lustig door de lucht alsof het een kermisattraktie betrof. Ik genoot ervan; ik heb het al vaker gezegd: ik houd van de herfst :-) Van alle mooie kleuren, de lichtinval, het knusse gevoel als je binnen bent, van alle bomen en planten, maar zeker ook de dieren die zich stoer opmaken voor een stevige winter. Zal het komen omdat ik een "herfst-kind" ben? (Ik ben afgelopen maandag weer een jaartje ouder geworden, midden in de herfst dus)
Terwijl ik zo (achter glas en naast de verwarming) van het buiten zat te genieten, bedacht ik mij dat het leuk zou zijn als ik eens een give away zou organiseren, dat heb ik al zo lang niet meer gedaan! En dan wordt er vast nóg iemand blij in de herfst :-D
Ik zou wat kunnen haken, maar de meeste bezoekers van mijn blog kunnen dat zelf ook wel.... hmmm.... en toen wist ik het: Ik ga een patroon van Axel de eekhoorn weggeven! Nee, nog beter omdat ik jarig was: ik ga er TWEE weggeven!


Hoe vinden jullie dat? Jullie hebben massaal zo enthousiast gereageerd op Axel (nogmaals dank daarvoor, ik groeide van trots met elke reactie!), dat ik denk dat jullie dat vast wel leuk vinden :-)

Om mee te doen mag je in een reactie op dit bericht vertellen waarom je het patroon graag zou willen winnen. Je kunt meedoen tot en met vrijdag 20 november 2015.
Natuurlijk stel ik het zeer op prijs als je een link naar deze give away plaatst op je blog of facebook-pagina.

zondag 1 november 2015

Mannen dingen ;-) en een herfstig haakwerkje

Ik maakte voor mijn oudste zoon als extra cadeautje voor zijn verjaardag een sleutelhanger. Hij sleutelt graag in zijn vrije tijd en vindt Minions leuk, Minions houden van bananen, dus vandaar dat dit het is geworden:
minion sleutelhanger met sleutel en banaan

Ik gebruikte in eerste instantie het patroon van 't Uiltje maar die bleek toch wel erg groot te worden naar mijn smaak, dus week ik al snel af. Deze Minion is 6,5 cm groot, gehaakt met naald 2 en Phildar katoen.

Remco wilde graag een nieuwe sjaal, want hoewel hij heel blij is met de sjaal die ik vorige winter voor hem haakte, wilde hij er één die minder lang is, hij koos zelf de kleur bordeaux-rood uit mijn voorraad. Het was een bol zonder wikkel, maar ik vermoed dat het gewoon acryl is.
Ik haakte in de alom bekende weefsteek (ook wel granietsteek genoemd, al ziet die er in mijn haakboek anders uit).

De foto is een beetje raar geworden, maar hierop was de kleur het best te zien.

Mijn jongste zoon vond dat ik alvast voor kerst een Tomte moest haken, dat was er immers vorig jaar niet van gekomen. Ik pakte het patroon van The little forest, handmade erbij, maar ook hier ben ik gaande weg lekker mijn eigen gang gegaan. Hij was in een mum van tijd af. Ik vind hem grappig geworden :-)

En zo zijn dus alle drie mijn mannen tevreden voor nu :-D

Deze week zag ik op het blog van Miriam, Birdie haakt een leuk patroontje staan dat ik wel wilde uitproberen. Het was een leuk pompoenrandje om bijvoorbeeld te gebruiken om een theelichtglaasje.
Zie hier mijn resultaat:

Leuk randje hè :-) Dank je wel Miriam voor dit leuke patroontje!
De harige spin Harry had ik in het voorjaar al gehaakt en daar ook het patroon van uitgeschreven, dat vind je hier, maar ik vond hem er wel leuk bijpassen ;-)