woensdag 10 augustus 2016

Klein konijntje


Het werd weer tijd voor een mini amigurumi :-)
Gehaakt met Coton Crochet 10 en haaknaald 1,5 is dit konijntje van het puntje van zijn oortjes tot zijn zitvlakje 4,5 cm.
Ik heb eens een Duits patroontje geprobeerd van Ravelry, van Conni Hartig (je kunt het ook in het Engels downloaden), echter lijkt mijn konijntje totaal niet op het origineel, haha.
Het worteltje heb ik er zelf bij gemaakt, het andere worteltje komt uit mijn tuintje :-D


Al een tijdje geleden hadden Remco en ik bedacht dat we eigenlijk iets nodig hadden waarin we onze flesjes drinken konden doen tijdens het wandelen.
Ik heb er 2 gemaakt met de naaimachine. Stevige zwarte jeans aan de buitenkant, gewatteerde voering mag het drinken koel houden en lange hengsels om comfortabel te dragen.


Ze lijken me wel handig, we gaan het eerdaags testen, want we hebben bijna vakantie :-)
Er zijn naast wandel- ook haakplannen voor de vakantie en daarvoor heb ik voor mij heel ongebruikelijk een behoorlijke bestelling Stylecraft gedaan :-D


Ik heb nog nooit met dit garen gehaakt, maar het voelt wel zacht en de kleuren zijn heel mooi, dus ik kan haast niet wachten om te beginnen XD
Het zal hier op het blog wel even stil worden, want waarschijnlijk heb ik niet veel te laten zien totdat al deze bollen verwerkt zijn.

zondag 7 augustus 2016

Ik bouwde een huis

Toen mijn jongens klein waren, heb ik met regelmaat aanvullingen op hun speelgoed gemaakt. Mijn jongste kon heerlijk fantaseren met Playmobil en daar heb ik dan ook e.e.a. voor gemaakt, met als pronkstukken deze 2 gebouwen. Ik denk dat dit mijn eerste maaksels waren met hout, het was dan ook niet perfect, maar voor mijn zoon wel; wat heeft hij veel met deze gebouwtjes gespeeld! Alles was zelf bedacht, geen werkbeschrijving of voorbeeld was er voor handen (en dat maakt het natuurlijk alleen maar leuker) Gisteren hebben we even opnieuw gespeeld om hier op mijn blog te laten zien hoe dat er ongeveer uitzag :-)



Het woonhuis heeft een dakterras, een veranda en zelfs een deurbel XD.

Ik had er nog een simpel stapelbedje bij gemaakt, maat dat is gesneuveld.

Het politiebureau had zelfs 1 verdieping waar de cellen zijn gebouwd, compleet met tralies :-D Ik weet nog dat ik zeker op die tralies heel trots was, ook al zijn ze best scheef, maar het werkte. Reken maar dat heel wat boeven daar hun zonden hebben zitten overpijnzen!

Beneden was het kantoorgedeelte ;-)

De ramen in de gebouwtjes had ik met plastic gemaakt en ik heb ze nog regelmatig moeten lappen, haha. Aan de staat van het verfwerk is te zien dat er heel veel mee gespeeld is, ik had echt eer van mijn werk.

Ik had jullie ook graag de camping willen laten zien, maar de tentjes in allerlei soorten en maten, zelfs een bungalowtent met slaapcabines zoals wij die zelf hadden, zijn in zo'n staat dat die niet meer aantoonbaar zijn, helaas.