dinsdag 25 juli 2017

Hoe gaat het met Drusila en Florentina in huis?

Elizabeth kwam al informeren of het nog goed gaat met de heksen in huis, zal ze zich zorgen maken om me? Wat lief! Ik kan ze tot nu toe wel de baas blijven, maar ze houden me wel dusdanig bezig dat ik weinig aan haken toekom.

Persoonlijk denk ik dat hun uiterlijk vertoon imposanter is dan hun toverkunsten, want ik vang zoveel verhalen op over de toverschool, dat ik me nauwelijks kan voorstellen dat ze daar ook maar iets hebben opgestoken.

Laatst probeerden  ze voorwerpen  te laten zweven. Vermakelijk heb ik naar hun inspanningen in opperste concentratie staan kijken:


Na een halfuurtje  heb ik maar de haaknaald teruggenomen en ze een veertje gegeven, maar zelfs dat wilde niet lukken (ik vond het te gênant om de foto daarvan hier te plaatsen)

Toch hebben ze laatst wel een knap kunstje uitgevoerd waar ik helaas geen foto van heb. Ik was een bordspelletje aan het spelen met mijn zoon, het was echt heel spannend en ik had nog één speciaal kaartje nodig. Volgens mij zat het kaartje niet meer in het spel, toch pakte ik hem. Het gegrinnik achter me verraadde de inmenging van de vriendinnen, nog bedankt dames! Ik had mooi gewonnen, haha!

Afgelopen weekend waren de dames weer fanatiek met allerlei bijzondere woorden aan het gooien, hoofdschuddend liep ik voorbij met een glimlach. Ik had best met ze te doen maar het is ook grappig, hihi.
Plotseling zag ik in mijn ooghoek een flits, gevolgd  door een rookpluim(pje).... Florentina keek beduusd naar de plek waar haar Pokie zat.....


Een ijzige gil volgde uit Florentina's mond, waarop het roze konijn dat op Pokie's plaats zat in Drusila's armen vloog en Krokel een schuilplaats vond tussen de haren van zijn bazinnetje


Arme Florentina barstte in een onbedaarlijke huilbui uit, ach, arme heks!


Ondertussen deed het roze konijn of hij al jaren hier woont en begon aan de pompoenen die ik de heksen bezorgd had.


Ik denk dat ik Florentina maar ga laten zien dat je met een haaknaald ook kunt toveren en een nieuwe Pokie voor haar maak (ik heb gelukkig vorige keer opgeschreven hoe ik de gekko gehaakt heb), of vinden jullie dat ze maar de consequenties van haar fouten moet aanvaarden en het roze konijn als haar nieuwe huisdier moet accepteren?

Het konijntje is een patroon van Mrs. Craftypants
De pompoenen zijn gemaakt met een deel van mijn patroon om de manden met groenten te maken, behorende  bij  het ezeltje uit 2011.

Voor wie het nog niet wist: op een aantal blogs  is het  op dinsdag  poppendag, daar kun je heel leuke belevenissen lezen. Kijk maar eens bij
Akkelien, Anita, Sandra, Sandra, Elizabeth, Rita, Lydia, Jolanda, of daar poppennieuws is.

Ik denk niet dat hier elke dinsdag poppendag is, maar ik zal proberen gerelateerde posts zoveel mogelijk op dinsdag te plaatsen.

donderdag 6 juli 2017

Gezellig! (Nou ja, dat denk ik...hoop ik)

Vanmorgen vroeg, toen ik nog aan het wakker worden was, hoorde ik het weer: "zwoef"..... gevolgd door "tik tik tik". Pfff, ik had me nog niet eens gerealiseerd dat het donderdag 6 juli is en het was al bal.
Ik keek naar de deur en zag toen:

Helemaal niets! Nou ja, niets bijzonders.

"Tik tik tik", nu iets harder. Ik deed de achterdeur open en toen zag ik wel wat:


Wow! Een exotisch-uitziende heks in mijn achtertuin! Ik wilde haar net vragen wat ze kwam doen, maar Drusila was al naar buiten gerend (bijna gestruikeld over de drempel en met Kronkel weer achter zich aan) en de twee dames vlogen elkaar in de armen, het was zo mooi om te zien!

Minutenlang stonden ze te knuffelen, dan weer elkaar van top tot teen goedkeurend te bekijken, alles begeleid onder een hoop "ieieieiehhh!!!" en "whihihihi" De dames waren duidelijk blij elkaar te zien :-D

Na een tijdje draaide Drusila zich naar mij toe en begon tekst en uitleg te geven: "Angélique, dit is mijn vroegere schoolvriendin Florentina Papaya Magnolia en haar gekko heet Pokie. Florentina en ik zaten vroeger samen op de heksenschool en we hadden altijd zoveel lol! Maar de ouders van Florentina wilden zich gaan specialiseren in exotische kruiden en toen verhuisden ze naar de Caribische eilanden en zijn we elkaar uit het oog verloren.
Pas een half jaar geleden hebben we elkaar gevonden op Wizzbook en het was alsof we elkaar de dag ervoor nog gezien hadden. We hebben elkaar regelmatig gesproken via Wizzbook en Witchapp, maar sinds de storm vorige maand rond de eilanden is de verbinding zo slecht dat we elkaar nog nauwelijks een bericht konden sturen. Vandaar dat Florentina haar bezem heeft gestuurd met een gewoon ouderwets papieren briefje *hihihi* om te zeggen dat ze wilde komen en nu staat ze hier. Heb je een goede reis gehad Flo? Kom je zal wel moe zijn en dorst hebben"

Al kwebbelend liepen ze naar binnen en klommen ze naar Drusila's plank in de kast. Ook Kronkel en Pokie gingen naar boven, maar die 2 moeten duidelijk nog aan elkaar wennen.
De thee was snel gezet.


Wat gezellig voor Drusila!
Maar opeens realiseerde ik me dat ik wel gewoon naar mijn werk moest.... ai! Ik kreeg er accuut buikpijn van. Wat zou er hier gebeuren als ik weg ben?
Toch moest ik op de dames vertrouwen, ik kan toch niet mijn cliënten in de steek laten voor een paar giechelende heksen?
Ik heb ze nog even streng toegesproken en heb de deur achter mij dichtgetrokken...

's Middags stak ik met knikkende knieën de sleutel in het  slot van mijn eigen huis; als ze maar niet...
Tot nu toe heb ik niets raars ontdekt, dus ik denk dat mijn zorgen ongegrond zijn. Ze stonden gezellig te kwebbelen bij een pruttelende ketel, niets aan het handje :-D


Toch denk ik dat ik vanavond niet zo lekker zal slapen, want met een heks in huis weet je het maar nooit, laat staan met TWEE heksen in huis.

dinsdag 4 juli 2017

En toen....

Zondag heb ik jullie verteld dat de schrik me om het hart was geslagen en dat Drusila juist heel blij was. Nou, het duurde wel even voor mijn hartslag weer een beetje normaal was. Maar het duurde ook wel even voor Drusila uit-gejuicht was. Vervolgens sprong madam met een sierlijke heksenzwaai van haar plank in de kast, waar ze sinds januari haar onderkomen heeft (hier kun je nog even kennismaken met Drusila) en rende richting achterdeur; ze wist werkelijk niet hoe snel ze er moest komen. Kat Kronkel in haar kielzog, want die wilde natuurlijk niets missen.


Kijk ze eens rennen!


Buiten grisde ze ongeduldig de vrolijke bezem (met bloem en briefje!) van de mat en spoedde zich terug naar haar plank in de kast. Ik had de indruk dat Drusila wel wist wat er gaande was en wie er achter deze vreemde pakketzending zat. Hmmm...


Kennelijk mocht ik niet meelezen, want ze draaide meteen haar rug naar me toe.
Maar als er verdachte zaken in mijn huis plaatsvinden vind ik dat ik dat ik dat tot op de bodem moet uitzoeken en dus las ik het briefje mee over de schouder van Drusila, wat overigens niet meeviel, want er was met echte hanenpoten geschreven.


Ik zal proberen een goede ondertiteling te geven, want ik weet niet zeker of jullie het ook allemaal goed kunnen lezen: " lieve Drusie, ik kom donderdag 6 juli bij je logeren, ik weet nog niet voor hoe lang. Ik neem Pokie mee."

WATTUH???????????
Drusila! Van wie komt dat briefje? Je kunt toch niet zomaar Jan en Alleman uitnodigen in mijn huis? En dan nemen ze nog vrienden mee ook! En wie is Pokie? Wat staat mij te wachten? Ik wist het wel, ik had je nooit je eigen plank moeten geven!...  En zo briesde ik nog even door, maar Drusila hoorde me helemaal niet, die was aan het dansen en bleef maar zingen: "Ze komt naar hier en brengt veel plezier! Het wordt één groot feest, niets blijft zoals het is geweest!"

Mijn hemel! Wat gaat er gebeuren????
Ik geloof dat ik opeens helemaal niet uitkijk naar donderdag......

zondag 2 juli 2017

De schrik van mijn leven

Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk danken voor de vele positieve reacties op mijn genaaide jurkjes, ik heb meten zin om meer te maken.

Dan iets heeel schokkends:
Gisteravond zat ik lekker aan tafel een tidschrift te lezen, hoor ik opeens een heel vreemd geluid buiten. Een soort "zwoefff" dat zich snel verplaatst langs het achterraam, echt ik schrok me een ongeluk!
Er schoot inderdaad iets heel snel langs het raam van links naar rechts en vice versa.
Plotseling een piepend geluid, een soort rem ofzo, gevolgd door een doffe klap en toen bleef het projectiel stil hangen voor de deur, het was best eng.

In een reflex had ik bij het eerste geluid al mijn mobiel gegrepen en zodoende kon ik een foto maken van wat ik zag, ik geloofde mijn ogen niet!


Ik zal even de foto inzoomen, dan kunnen jullie het misschien beter zien:

Direct nadat het ding tot stilstand was gekomen klonk er een heel harde "ieieieieieie!!!" En toen ik in de richting van de kast achter me keek zag ik Drusila me toch blij zijn, ze stond echt te juichen, haar kat Kronkel keek haar verbaasd aan:

Tsja, toen moest ik even bijkomen hoor, wordt vast nog wel vervolgd ;-)

Gisteren was er opeens ook een heel leuke verrassing die ik echt niet had zien aankomen. Emily van het blog Casa Crea d' Emilia had laatst weer een heel leuke give away geoorganiseerd. Ik had wel op het blogbericht gereageerd, maar had in mijn reactie aangegeven dat ik niet meedeed, daar ik vorig jaar al een complete set van 3 mooie etui's had gekregen van haar. Haar moeder vond echter dat ik wel een verrassing verdiende en zo lag er gisteren een envelop in mijn brievenbus! Kijk eens wat een mooi tasje Emily's moeder voor me heeft gemaakt:

Dank jullie wel dames, ik ben er echt super blij mee! Ik ga het gebruiken voor de kleinere haakprojecten.

Voor wie Emily nog niet kent, ga eens op haar blog kijken. Ze maakt heel mooie creaties (vooral om anderen te verrassen) en is zo'n gezellige vrolijke meid!

Ik denk dat jullie binnenkort wel weer van me gaan lezen ;-)