woensdag 25 januari 2017

Behekst

Ik voel mij behekst, ik kon de afgelopen dagen nauwelijks stoppen met haken: iedere keer dat ik iets anders ging doen belandde ik in korte tijd weer op mijn stoel met mijn haaknaald in mijn handen. Er was werkelijk niets tegen te beginnen. Het was het werk van deze kleine dame:


Ik zag haar in het boekje "Amigurumi & monsters" van Tessa van Riet - Ernst dat ik ook voor mijn verjaardag heb gekregen. Ik zocht wat leuke kleurtjes bij elkaar en dacht wel een tijdje zoet te zijn, maar ik had natuurlijk geen rekening gehouden met de toverkrachten van deze dame.  Ze heet overigens Drusila Clementia Hortensia :-)
Hoe verder ik vorderde, des te sneller ging ik haken en opeens was ze daar!


Ze is geen nare heks hoor, maar een heel lieve. Toen ik haar katje aan het haken was terwijl ik eigenlijk een bed moest verschonen, heeft ze stiekem getoverd om het bed in orde te maken, maar toen ik boven kwam schrok ik mij juist een ongeluk: ze had de hele inhoud van de linnenkast op het bed getoverd! Ze is op zijn zachts gezegd niet altijd even handig ;-) Ik vrees dat ik met haar in huis nog wel wat ga beleven, maar ik vind haar zo leuk dat ik haar niet kwijt wil (tenzij ze het te bont gaat maken).
Haar kat is gebasseerd op het patroon van Grietje Karwietje, maar wel wat aangepast, je vind het hier. Overigens heb ik Drusila ook niet helemaal gemaakt zoals in het boekje, ik heb haar een omsladoek gegeven, de mouwen een punt aan het uiteinde gegeven en een andere hoed.


Vinden jullie haar net zo leuk als ik?

vrijdag 20 januari 2017

Aapje

Het boek "mijn knuffels van sokkenwol" van Kristel Droog dat ik voor mijn verjaardag had gekregen is echt een heel leuk boek. Ik heb al de wasbeer laten zien en nu heb ik het aapje gemaakt. Ik moet zeggen dat het werkelijk een schatje is.

Kijk nu hoe lief hij met de blokjes en zijn aapje zit te spelen, je hebt geen kind, uh... aapje aan hem.
Het is zo'n rustig beestje, dat verwacht je helemaal niet van een aapje.


Hij zit graag een beetje omzich heen te kijken en lijkt daarbij alles in zich op te nemen, volgens mij is het een kleine Einstein ;-)
Maar hij zit ook heel graag bij te kroelen hoor :-D


Soms gaat hij even lekker een dutje doen op de bank, dan is hij nog zo heerlijk klein, dan smelt ik echt als ik hem zo zie ♥
Ik heb dit aapje gehaakt met het katoen dat ik van Ria had gekregen, zie dit blogbericht. Het patroon is van Kristel Droog , ik heb daarbij de ster vervangen voor een banaantje. Dit patroontje kun je hier vinden.

dinsdag 17 januari 2017

Naaldvilten

Ik meldde in het vorige blogbericht al dat ik kennis had gemaakt met een nieuwe handwerktechniek en bij Vera kon je het al lezen: we hebben van Sandra een lesje naaldvilten gehad :-D Uiteraard was het heel gezellig, maar we hebbeen zeker niet stilgezeten en best flink doorgewerkt.
Sandra heeft al heel wat leuke dieren gemaakt met deze techniek, kijk maar eens hier op haar blog. Zij wilde nu een ijsbeer maken voor een project in haar klas en Vera en ik besloten een muisje te proberen.


Het bruine muisje is gemaakt door Vera, de grijze door mij; niet slecht toch voor een eerste keer? Ik ben er best trots op :-)


Mijn zoon is ook erg onder de indruk van mijn eerste maaksel en vergeet soms zelfs dat de muis niet echt is XD


Het was heel leuk om te doen en ik denk dat het wel een vervolg krijgt, ik wil op de handwerkbeurs in Zwolle kijken voor prikwol.
Dankjewel Sandra voor de gezellige, maar vooral leerzame middag!

vrijdag 13 januari 2017

Kerstcadeautjes

Ik had nog twee kerstcadeautjes gemaakt, die mogen ook nog een plekje op mijn blog.

Mijn jongste zoon is dol op lp's en dan vooral instrumentaal en disco uit de jaren 70 (Hihi, toen was ik zelf nog een ukkie). Voor hem maakte ik een kussen in de vorm van een plaat:


Ik haakte met vasten in het rond, het label gewoon, dan nog een paar toeren gewoon en daarna de vasten in de achterste lussen om het idee van groeven te verkrijgen. De laatste paar toeren weer gewoon.
Ik borduurde op het label: discohits, vol 4, side 1 (borduren is niet mijn sterkste kant ;-) )

Remco laat alle planten doodgaan, maar vindt cactussen gaaf. Tsja, dat was dan niet zo moeilijk hè :-)


Remco was zo lief om de foto's te maken, want dat was ik natuurlijk weer vergeten.
Ik heb de patronen van Wolplein gebruikt.

Vorige week kon Remco niet naar mij toe komen, daar hij ziek was, dus maakte ik als troost een kaartje voor hem.


Nou vraag je je misschien af wie er nu een vrieskast (merk GetWell) wil als hij ziek is, nou Remco :-D want Remco is namelijk dol op ijs, dat heeft hij veel liever dan een gezonde fruitmand XD

Vandaag heb ik iets nieuws geleerd op het gebied van handwerken, maar daarover volgende keer meer :-)

zaterdag 7 januari 2017

De kerstkaarten van 2016

Het is  misschien een beetje een raar moment om nu nog de kerstkaarten te laten zien die ik afgelopen december verstuurde, maar ik krijg nog steeds heel leuke reacties van de ontvangers, dus neem ik aan dat het de moeite van het showen wel waard is.
Ik ben geen super kaartenmaakster, maar ik vind het wel heel leuk om te doen (al is het ieder jaar weer een hoop gestress om alle kaarten op tijd af te krijgen). Daarnaast vind ik het altijd wel handig als ik volgend jaar (of de jaren die er op volgen) even kan spieken wat ik ook-al-weer had gemaakt en dan is mijn blog wel een handige opslagplaats.
Ik plaats ze natuurlijk niet allemaal, dat zou een heel lange post worden, het is een selectie.









Ik heb vooral veel aparte modellen kaarten gemaakt, dat vond ik dit jaar leuk en het is dus goed ontvangen. Jammer genoeg is de diepte niet goed vast te leggen op de foto.
Inmiddels heb ik met kerst nieuwe mallen gekregen, dus ook dit jaar is er genoeg te knutselen :-)

zondag 1 januari 2017

De VW-bus

Wat zijn jullie toch echt trouwe volgers :-D Al meer dan 2 weken heb ik mij nergens in blogland laten zien en toch reageren jullie op de kerst- en nieuwjaarswens die ik plaatstte, dankjulliewel!

Mijn laatste blogpost over een creatie die ik liet zien in 2016 was van 1 december, inmiddels heb ik nog wel e.e.a. te laten zien, dus jullie hebben nog wat tegoed.

Vanaf het moment dat Remco de VW-bus had gezien die ik in februari op bestelling maakte wilde hij er ook één want dat zou zo mooi staan op zijn vensterbank. Ik heb het steeds afgewimpeld omdat ik met zoveel tegenzin aan die bus had gewerkt, maar ja, Remco is wel mijn lieverd he, die kan ik het toch niet weigeren ;-) En dus begon ik al ergens in mei, maar weer stond het me tegen. Waarom precies is me niet duidelijk, maar het kwam maar niet af. Na een tijd aan de kant te hebben gelegen heb ik het toch voor zijn verjaardag afgekregen en ik ben zeker niet ontevreden.


Gehaakt in katoen, volgens patroon van Epsiej, je vindt het hier op Ravelry.
Het imperial en de koffers heb ik zelf al hakende vorm gegeven, daar is geen patroon van.
Remco is er erg happy mee :-) Hij heeft nog meer wensen (buurman en buurman, ijscowagen enz.), maar er moet wat te wensen overblijven, toch?


Ik kreeg zelf ook nog een mooi creatief cadeautje, dit keer gewonnen bij Patricia van het inspirerende blog De creatieve uil , mocht je het blog nog niet kennen, zou ik er zeker een kijkje nemen, absoluut de moeite waard!
Ik had het cadeautje al een tijd terug gewonnen en ook direct ontvangen, maar kwam nog niet aan bloggen toe, nu laat ik het graag zien, want het is zo'n gave tashanger!
Het ontvangen was al een feestje opzich, in een gezellige kleurrijke envelop, ingepakt in een mooi muziek-papiertje en met een leuk labeltje er aan :-)


De kleurstelling mocht ik zelf kiezen en ook de tekst op het leren label, die heeft Patricia er speciaal voor mij ingeslagen :-D Zien jullie wat er op het bedeltje staat? Hihi, ik ga bijna naast mijn schoenen lopen XD
Nogmaals dankjewel Patricia, ik ben er erg blij mee!

Zo, het begin voor 2017 is gemaakt, nu ga ik snel jullie blogs weer lezen, al betwijfel ik of ik ook werkelijk alles kan lezen wat ik gemist heb de afgelopen tijd.