dinsdag 14 januari 2020

Moederliefde

Ik ben er weer eens en wel met een project waar ik zelf tevreden mee ben en dus wel over "moet" bloggen, haha.

Ik heb het over het kerstcadeau dat ik voor mijn oudste maakte.
Helaas was het met Kerst nog lang niet klaar, maar dat had een reden.
Ik was ruim op tijd begonnen aan een deken voor op de bank van mijn oudste zoon. Hij had immers geen katten meer en kon wel wat extra moederliefde gebruiken.
Het begin wilde niet erg vlotten: ik had regelmatig een berg "spaghetti" op tafel, omdat het niet naar mijn zin was. Een te kleine haaknaald, te breed, geen mooie verdeling..... maar opeens had ik het en het ging lekker! Toen kwam zoonlief met de mededeling dat hij weer een kitten had gekocht, slik! De deken belandde in de kast voor een aantal weken, want het had geen zin om het af te maken.
Maar toen ik mijn zoon vertelde waar ik aan begonnen was, maar ook weer mee gestopt was wilde hij toch heel graag dat ik de deken af zou maken.
En nu is hij af.

Ondanks dat er een heel duidelijke fout in zit (ik zie het als handtekening, had het al te vaak daarvoor uitgehaald), ben ik er tevreden over.
Op de foto lijkt hij niet bepaald recht, maar dat is hij wel hoor.


Hier ligt hij even over mijn eigen bank, de bankdeken die ik "Moederliefde" gedoopt heb.
De deken is gehaakt met in totaal 11,5 bollen acryl en haaknaald 5,5.
De afmetingen zijn (ongeveer) 115 x 170 cm
Ik heb geen patroon gebruikt, maar voor de liefhebbers is hier een korte omschrijving.
137 stokjes al hakend opgezet (deze manier van beginnen vind ik het mooist voor dekens)
Met ecru 10 stokjes, een kabel van 6 stokjes (2x3), draaiend naar rechts, 10 stokjes, een kabel van 12 stokjes (4x3), draaiend naar rechts, 10 stokjes, een kabel van 6 stokjes (2x3) naar rechts, 10 stokjes, een kabel van 9 stokjes (3x3), 10 stokjes, een kabel van 6 stokjes (2x3) naar links, 10 stokjes, een kabel van 12 stokjes (4x3) naar links, 10 stokjes, een kabel van 6 stokjes (2x3) naar links en als laatste 10 stokjes.
Iets overzichtelijker uitgeschreven:
10 st, k 6 st (r), 10 st, k 12 st (r), 10 st, k 6 st (r), 10 st, k 9 st, 10 st, k 6 st (l), 10 st, k 12 st (l), 10 st, k 6 st (l), 10 st.

De rand bestaat uit 1 toer vasten in ecru, 3 toeren vasten in grijs, 1 toer vasten in ecru, 3 toeren vasten in grijs, 1 toer vasten in ecru.

Ik vind de deken heel goed passen bij mijn oudste zoon: stoer, passend bij vele stijlen en verwarmend.
En nu maar hopen dat de kat hem heel laat 😉