Pagina's

donderdag 3 oktober 2024

Kerst-harmonicakaart

 Zo'n anderhalve week geleden plaatste GerJanne een kaart op haar blog in een model dat ze zelf bedacht had en ze was zo lief om er meteen maar een duidelijke tutorial bij te maken. Aan de hand van die tutorial maakte ik een kerstkaart en echt, het is een heel tof modelletje! Niet moeilijk, plat in een envelop te stoppen en opvallend apart.

Het dessinpapier komt uit een nieuw blok van Craft Sensations, de stempeltjes kleurde ik nu eens met Twinmarkers en knipte ik netjes uit. De tekst is van Crealies, het slingertje komt uit een stanssetje van Avec van vorig jaar en de goudkleurige sterretjes zijn overblijfselen van een randstans, ik dacht van Decotime.

Hier zie je iets beter hoe het model in elkaar zit, op de volgende foto nog beter:

Dankjewel GerJanne voor de duidelijke tutorial!

Ook deze kaart gaat in de voorraadbak die nu wel heel vol wordt, maar ik ga gewoon door met kerstkaarten maken. Wat ik (of mijn moeder of Remco) dit jaar niet gebruik is weer goed voor volgend jaar, dan is er ook Kerst.
Maar eerst link ik deze kaart weer bij 52 Weeks to Christmas

woensdag 2 oktober 2024

Kletseldate-creatie

 Vandaag laten Nelleke, GerJanne en ik zien wat we tijdens onze kletseldate op 20 september j.l. bij Nelleke hebben gemaakt.

Nelleke had al heel lang een workshop in huis van Coosa Creatief die ze met ons wilde delen en het was leuk om eens iets anders te proberen, met materialen te spelen waar ik zelf niet snel mee aan de slag zou gaan. We gingen aan de slag met een kartonnen label, kartonnen hart, gesso, verf, plakparels, stencils en tenslotte met roestig ijzerdraad en tekstkaartjes. Thuis voegde ik nog papierlint, een stukje jute touw dat ik met mijn verjaardag van GerJanne kreeg en bloemetjes en een vlindertje van papier toe en dan krijg je dit:


Ik vind het een heel leuke wanddecoratie geworden die mij herinnert aan een supergezellige middag met de dames. Hij hangt boven mijn bureau zodat ik er vaak naar kijk als ik ga knutselen en terugdenk aan een geweldige knutseldate.

Gaan jullie ook bij Nelleke en GerJanne kijken hoe hun creatie geworden is?

Tot morgen, dan ben ik er weer met een kerstkaart, een apart modelletje.

dinsdag 1 oktober 2024

Nieuwe challenge, nieuwe sketch

 Een kerstkaart op dinsdag, dat komt doordat vandaag de nieuwe challenge van Cheerful Sketches van start gaat en ik daarvoor een kerstdigi heb uitgezocht. Ik koos voor Penguin Teacup Bouquet van Colour of Love, één van onze sponsors deze maand.


Ik ben zelf niet zo tevreden met deze kaart, ik vind hem te druk en ook het kleuren met potloden lukte niet goed. Tsja, dat heb je weleens, ik daag jullie daarom uit om een mooiere kaart met deze sketch te maken dan ik 😁
De sketch van deze maand is deze:


Jullie kunnen meedoen tot en met 28 oktober met maximaal 3 kaarten.

Morgen laten GerJanne, Nelleke en ik onze creaties zien die we tijdens onze kletseldate hebben gemaakt en dan zijn geen kaarten. Zijn jullie al nieuwsgierig?