maandag 24 september 2012

Wie zijn de gelukkigen? en fijn weekend gehad.

Hallo lieve volgers! Mijn hemel, wat zijn dat er veel geworden! Ik organiseerde een give-away om te vieren dat ik 250 volgers had (wat ik al enorm veel vind), nu zijn dat er al 310!; wat fijn dat ik bij zoveel mensen in het leeslijstje sta!
En dan al die enthousiaste reacties op mijn give-away: 86! Super!

Goed, ik had er dus nog best een klus aan (al was dat eigenlijk niet nodig, ik kon ook ter plekke tellen, maar ik heb braaf eerst een genummerd lijstje gemaakt), maar heb met liefde de loting gedaan.

Ik ben eerst naar mijn oudste zoon gegaan en een cijfer gevraagd tussen de 0 en de 82 (er waren 4 reacties die niet wilden meedoen voor de tas, maar wel hun mening wilde geven, wat natuurlijk ook enorm gewaardeerd wordt). Hij noemde het cijfer

63

Dit betekent dat de tas gaat naar: Liesbet Jehaes!

En toen was er nog een geluksvogeltje te verloten....
Ik naar mijn jongste zoon en hem gevraagd naar een cijfer tussen 0 en 84 (er waren nu 2 reacties die niet mee deden) en hij noemde het cijfer

3

Het vogeltje is dus bestemd voor Sylvia van Zaanse Zolder! 

Dames, gefeliciteerd allebei, als jullie even jullie adressen doormailen naar mwlbyangelique@gmail.com , hebben jullie het spoedig in huis.

Iedereen hartstikke bedankt voor het meedoen en voor alle lieve reacties, ik hoop natuurlijk dat jullie veel plezier blijven hebben in het volgen van mijn blog.


Vorige week vertelde ik over het boekje met kerstversieringen wat ik zo lief van Catherine had gekregen; ik ben toen meteen wat patroontjes aan de haak gegaan en dit kwam er uit:
De ijspegel, het hartje en de sok zijn patronen van Catherine, de ster van Echtstudio. Alle patronen waren heel duidelijk beschreven en leuk om te maken. Ik ga beslist nog veel meer maken, ook andere patroontjes uit het boekje (al red ik het vast niet om komende kerst al mijn totale boom er mee te versieren).

Verder heb ik niet zo veel gehaakt, want het afgelopen weekend was ik vanaf vrijdag weg met mijn vriend, lekker even samen er tussenuit.
We hadden een lang weekend Utrecht geboekt in hotel Mitland (prima hotel overigens!). 
Een aantal weken geleden had ik een mail gestuurd naar Esther van het blog Happy in Red. Zij woont namelijk in Utrecht en vindt het leuk om over steden te vertellen (dat blijkt ook wel uit haar website http://mooistestedentrips.nl, neem er eens een kijkje, het is beslist een aanrader!). Ik heb haar gevraagd om wat tips en uitgebreid gekregen ook! Dank je wel Esther, je hebt ons prima op weg geholpen.

Vrijdag ontmoetten wij elkaar op station Utrecht Centraal (ik kom uit het westen, mijn vriend uit het oosten) en hebben we eerst maar koffie met gebak genomen in La Place Hoog Catherijnen om het begin van een heerlijk weekend-weg in te luiden. Vandaar hadden we al een aardig uitzicht over de stad en hebben we ons een beetje georiënteerd.
We hebben het weekend veel oude gebouwen gezien uit heel verschillende periodes. Ik heb er een paar bij elkaar gezet voor de indruk:
Door de hele binnenstad heen zie je zoveel moois!
Ook hofjes en binnentuinen:
We hebben een rondvaarttocht gemaakt, want Utrecht heeft toch wel heel uniek, ontzettend gezellige werven met kelders langs de gracht, veel van die kelders zijn nu restaurantjes of leuke winkeltjes. Het is erg toeristisch, maar wij vonden het zeker de moeite waard.
Ook hebben we de Domtoren beklommen:
Ik kan jullie vertellen dat dat een hele klim was: 112 meter hoog, 465 traptreden (die niet op een standaard afstand van elkaar liggen). Ik heb hoogtevrees, maar ben toch echt boven geweest (vooral niet recht naar beneden proberen te kijken!).

We hebben in verschillende variaties gegeten: 1x Grieks op de werf aan de gracht (met bedelende eenden direct naast ons :p), 1x heeeeel erg chique in het stadskasteel Oudaen en 1x een daghap in een studentencafé (niet omdat we door het geld heen waren, maar omdat we al zoveel uitgebreid hadden gegeten, inclusief het ontbijt in het hotel) en wat gedronken in verschillende gelegenheden zoals de voormalige winkel van Sinkel (eerste warenhuis van Nederland) en bij King Arthur. Er schijnt op zaterdag ook een stoffenmarkt te zijn, welke al 400 jaar bestaat, maar deze hebben we helaas niet gezien.
We hebben een heerlijk weekend gehad samen; veel gezien en veel genoten.
Ik heb wel de meeste blogs gelezen, maar bij de meesten een keer niet gereageerd, jullie snappen nu vast wel waarom.

Helaas las ik ook een naar bericht op de terugweg in de trein: Linda van Minimoek ligt in het AMC. Monique van het blog Moos en haar Moosies heeft hiervoor een initiatief op touw gezet, waar ik nu eerst wat voor ga maken. Ik hoop dat er veel mensen aan mee gaan helpen, maar nog meer dat Linda goed herstelt.

22 opmerkingen:

 1. Allereerst gefeliciteerd aan de winnaars.
  Jij hebt zelf ook weer niet stilgezeten.
  Leuke kersthaaksels.
  Mooie foto's en fijn dat je genoten hebt het weekend.
  Utrecht is een prachtige stad en jammer dat je de stoffenmarkt gemist hebt.
  Moet je toch eens gaan zien.

  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat aan de winnaars!
  Wat ben ik blij dat jullie zo'n fijn weekend hebben gehad! Vooral die foto's van de binnenplaatsjes zijn prachtig, ik hou daar ook ontzettend van.
  En natuurlijk blijf ik veel plezier hebben in het volgen van jou blog, wat dacht je anders? :-)
  Ik ga ook iets bijdragen voor het hartje onder de riem voor Linda, wat erg hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat aan de winnaars !
  Wat een lief geluksvogeltje :)
  En jouw versie op het uiltje is zeker leuk geworden.
  't Ziet er een plezant beestje uit ;)
  Hé Angélique, het kaartje voor je moeder vind ik goed gevonden.
  Zo nu ben ik weer een beetje bijgebeend. Lieve groetjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke foto's, ik heb jaren in Utrecht gewoond en 2x de Dom beklommen. Ga het nooit weer doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd winnaars :-)

  En wat een leuk verslag van een zo te lezen geweldig weekend meis. Zo had ik Utrecht nog niet bekeken ;-) Helemaal heeeeerlijk!

  Lief dat je de mand van Linda onder de aandacht brengt. Met de reacties die ik nu heb wordt het al een leuke mand! Maar er is altijd plek voor meer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik wil jou even bedanken voor de give away die je gehouden hebt, de winnaars feliciteren,dat ijspegeltje is gaaf!!
  en bij moos doe ik al mee wat een vreselijk nieuws toen ik dat op de site van linda las :-(.
  mooie foto's van utrecht het is zeker een leuke stad om daar rond te kijken en te winkelen
  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd aan de winnaars !!!

  Mooie foto's. Klinkt als een heel goed weekend, inderdaad !!! :o)!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zie ik toch ineens mijn naam voorbij komen, jippie !
  Da's leuk zeg, dank je wel :-)
  Ik heb nog niet zo lang geleden met mijn dochter een weekendje Utrecht gedaan, zo de moeite waard hè en eigenlijk nog te kort, wij gaan het dus nog een keertje over doen. De stoffenmarkt hebben wij wél bezocht, zaterdagochtend vroeg, tot 12 uur staat ie dacht ik.
  Ik doe ook al mee voor Linda.
  Ik stuur je mijn adres. Groetjes van Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hola y felicidades a las ganadoras. Que fotos tan bonitas, me gustaría ir alguna vez.
  besos

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik las het net ook, even schrikken zeg. Natuurlijk doe ik ook mee.
  Wat fijn dat jullie een paar dagen weg geweest zijn, heerlijk! En gefeliciteerd aan de winnaars, het waren ook prachtige prijzen!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke Kerst hangers!! Dat staat vast prachtig in de kerstboom!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad. Ik liep nog over de stoffenmarkt, maar helaas was je er dus niet. Geeft niks hoor, want zoals je kan zien.... er is zo veel leuks te doen in Utrecht!!
  Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke haaksels heb je al gemaakt uit het boekje van Catherine! Ik ga natuurlijk ook wat haken voor Linda. Na zo'n bloggerdag ken je ook de persoon achter een blog hé..
  Wat leuk, de foto's van je weekend uit! En je verhaaltje erbij natuurlijk ook! Fijn,dat je het zo naar je zin hebt gehad.
  Vriendelijke groeten, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Really cute, this little christmas crochet!
  And congratulation to the winners :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn dat je genoten hebt van een romantisch weekendje Utrecht!

  Ga even kijken wat het initiatief voor Linda inhoudt, doe graag mee als ik het kan redden. Heb jij haar adres? Wil je me dat mailen? Zit op m'n ipad dus even lastig om het via een andere weg te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Happy week Angelique,everything so cute,pictures so beautiful.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk zo'n weekendje weg,jullie hebben mooie dingen gezien. Je nieuwe haaksels zijn erg leuk, misschien toch even door haken om die kerstboom vol te krijgen? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. gefeliciteerd winnaars en jij hebt een leuk weekend gehad, gezellig,

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Proficiat met zoveel nieuwe volgers! Wil zeggen dat jouw blogje de moeite waard is. En je komt ook altijd bij ons kijken en fijne berichtjes plaatsen. Je bent een leuke blogvriendin...
  En aan de winnaars natuurlijk ook proficiat!

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Allereerst de winnaars heel veel plezier met het cadeautje!
  Geweldig, dat er weer zoveel volgers bij zijn gekomen. Blijf ook vooral doorbloggen. Het is altijd gezellig om even te komen buurten.
  Heerlijk om zo samen even een weekendje weg te zijn. Utrecht is ook wel heel mooi om rond te kijken.
  En ja, natuurlijk gaan we ook voor Linda aan de slag, toch?

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 21. De winnaars heel hartelijk gefeliciteerd! Wat leuk dat je in Utrecht bent geweest. Een poosje terug heb ik samen met een vriendin van vroeger een stadswandeling gemaakt in Utrecht. Dat was een hele leuke route! Kom oorspronkelijk vlakbij Utrecht vandaan (nl Maarssen), voor ons leuke herinneringen ophalen en ik zag Utrecht als nooit te voren, allerlei oude hofjes, huizen etc.Herken wat foto's van jou, zelf heb ik er ook een hoop gemaakt, kom er maar niet toe om ze op mijn blog te plaatsen, misschien straks met de herfst, als ik meer binnen zit! Wat hoor ik nou Linda in het ziekenhuis, he wat naar! Heb nog een boel blogs te lezen, loop wat achter...liefs groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Congratulations to the winners! Seems you had a wonderful weekend in Utrecht. I want to go there too one day! I love your Christmas crochet, I should start with mine very soon too.
  Have a wonderful week! Barbina

  BeantwoordenVerwijderen