maandag 8 oktober 2012

Op reis gestuurd en wat gehaakt


Gisteren was mijn broer met zijn gezin bij ons op visite, heel gezellig aan de koffie. Hij vertelde dat hij nog van plan was om hier in de buurt aan de wandel te gaan, want het was ten eerste heerlijk weer en ten tweede doet hij aan Geocaching, een soort schatzoekspel, wat over de hele wereld wordt gespeeld door enorm veel mensen. Het is de bedoeling dat je aan de hand van een plaatsbepaling die je op de site kunt vinden, een soort schat vindt. Op de site staat hierover:

"Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder evt. een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) en soms ook een wegwerpcamera.
Klik hier voor uitleg van Geocaching d.m.v. een YouTube-filmpje met Nederlandse ondertiteling.

Met zijn hand-GPS (al voor 100€ verkrijgbaar) bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website www.geocaching.com. Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat').Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun bezoek kenbaar te maken. "
 Je kunt er zelf ook iets instoppen met bijvoorbeeld een opdracht er aan.

Ik vond het idee wel geinig en we hebben een door mij gehaakte muis (gemaakt toen ik nog maar net haakte) een lintje om gedaan met daarop de coördinaten waar we de muis heen willen sturen en in een zakje gedaan. Eens kijken of hij daar ooit aankomt!

Toen we de "schat" (de blauwe doos) hadden gevonden, hebben we de moer met label eruit gehaald en de muis er in gestopt.
Naar de laatste berichten is de muis waarschijnlijk al aan zijn reis begonnen (dat vond ik erg snel), want de schat was na ons weer gevonden.

Tijdens onze verdere wandeling kwamen we bij een groots opgezette demonstratie terecht van alle mogelijke hulpverleners. Zo zijn mijn nichtjes in een traumahelicopter geweest, in een all-terrain brandweerwagen, hebben we politie, ME, reddingshonden, de reddingsbrigade en nog veel meer gezien. Het was een heel verrassende zondagmiddag geworden!


Inmiddels is de mand voor Linda, waar ik in mijn vorige bericht over schreef, afgegeven aan haar echtgenoot. Ik denk dat ik nu wel de inhoud van mijn pakketje kan laten zien.
Ik heb gekozen voor een spelletje "tic-tac-too"(boter, kaas en eieren), geïnspireerd door het blog Natas Nest, een heel leuk Duits/Engels blog.

Dicht ziet het er zo uit:

En geopend zo:

Thank you Nata for the lovely idea!

Hopelijk herstelt Linda snel weer, we blijven voor haar duimen.


Voor de swap ben ik nog bezig, ik ben wel tevreden tot nu toe. Ik zie al op verschillende blogs dat deelnemers hun swap op de post hebben gedaan, dus ik wil een beetje vaart maken. Ik ga maar gauw aan de haak (wat een straf, hihi).

32 opmerkingen:

 1. Wat een mooi en origineel cadeautje heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Angélique, leuk kadootje èn leuk van de geocachen.
  Ik wil dat ook doen, maar nog niet echt tijd gehad om hier in de buurt te beginnen. (ooit eens 1 cache gevonden met een vriend van ons). Grappig om iets zelfgemaakts erin te doen..
  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ohoooooooooooooooooooooooo wat een prachtig kado heb je voor linda ♥
  leuke dag heb je gehad ik had er wel eens van gehoord maar nu van jou dat je broer het doet dat is erg leuk, bezig dagje hebben jullie gehad LEUK

  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een waanzinnig leuk kadootje voor Linda! Eentje waar ze naast het bewonderen van een schitterend stukje haakwerk ook nog een spelletje mee kan doen. Echt leuk bedacht!!!!!!

  Vrienden van ons zijn ook helemaal in to geocaching! Die zijn heel enthousiast. Ben benieuwd waar het muisje terecht komt:-)

  Die demonstratie klinkt ook stoer. Best indrukwekkend eens een kijkje van dichterbij te nemen! Ik ben pas 1 keer het dak op geweest bij ons om de heli te bewonderen hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ontzettend leuk kadootje heb je gemaakt zeg. Heel erg leuk idee, het ziet er zo mooi uit.
  Groetjes, Ieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk cadeautje heb je voor Linda gemaakt.
  Ik had er nog nooit van gehoord.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk en origineel cadeautje heb je gemaakt voor Linda.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lief cadeautje met de hartjes en bloemetjes! Dat gaat vast in de smaak vallen.
  Leuk dat je muis al op reis is gegaan. Lijkt me best spannend allemaal.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ken ook iemand die daar aan doet, lijkt mij ook erg leuk!!! En natuurlijk was je muisje zo weg ;-) Mooi en leuk kadootje heb je gemaakt! Ik hoop ook dat het gauw beter met haar gaat!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooo, wat een leuk idee!! En mooi gemaakt !!

  Had nog nooit gehoord van dat Geocaching. Ben benieuwd of en wanneer je muis aankomt !! :o)!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een superleuk cadeautje.

  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nog nooit dat geo spel gehoord, wat een leuk idee om daar dan nu een muis in te stoppen, ik hoop dat je er ook achter komt waar hij allemaal naar toe reist. En leuk cadeautje heb je gemaakt, ziet er gaaf uit én is leuk om te spelen! groetjes Francien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk je tic tac too. Grappig om het in een gehaakte versie te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O plezant zo'n een zoektocht en in passant de vrije natuur in, hop !
  Angligue wat een tof (en schattig) kadootje heb je gemaakt , hoe kom je op het idee ? :)

  Groetjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ken het nog niet geo-coaching. Wat een leuk idee met de herfstvakantie voor de boeg. Waanzinning leuk cadeautje heb je gehaakt. Díe wordt gepind!
  groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 16. We een leuk idee dat geo coaching, ik kende het helemaal niet. Wat een leuk kadootje heb je gemaakt, super! En het berichtje van de swap heb ik helaas gemist, anders was ik mee gaan doen, wie weet een volgende keer. Succes met he maken van je swap. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuk idee van je, de tic-tac-toe! Kunnen de figuurtjes er ook af worden gehaald?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je boter-kaas-eieren spel is leuk geworden zeg!
  En nu maar hopen dat je beer weer terug bij zijn maatjes komt ;-)
  Leuk dat jullie zo genoten hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel leuk kadootje, nog nooit in gehaakte vorm gezien

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Had al gehoord over geo coaching, maar er nooit echt bij stilgestaan wat het eigenlijk was. Moet spannend zijn, daar zo zelf aan meedoen. Misschien iets voor blogland????
  Jouw cadeautje is mooi en zeer goed gevonden.

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben héél benieuwd waar het muisje zal landen, kom je dit nog te weten? Ik heb hier nog nooit van gehoord, maar vind het wel leuk. Wat een mooi cadeautje heb je gemaakt voor Linda, en nog praktisch ook :-) Mooi hé die mand, ik ben zo blij voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Linda gaat hier heel blij van worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Bravo, Angélique!! Your tic-tac-toe is soo beautiful!! So nice that you tested my pattern, thanks again. I really like the colors you've chosen, and the cute hearts! The one I made was for a boy & a girl, but I think when I have to make one for girls only I will surely take hearts, too :-). And I'll keep the buttons in mind, very useful!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hi. I want be swap and letter friend. I from İstanbul in Turkey. My name is Eda. I wait from you answer. Here: delikitap@windowslive.com.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. wat een superleuk idee: gehaakte kleine spelletjes. leuk om te maken vooral.
  de "loomloze loombloem" komt natuurlijk nog wel een keer langs bij ons! mét uitleg! (maar ik weet nog niet wanneer...)
  groetjes
  Evelyn

  BeantwoordenVerwijderen
 26. leuk zo geocaching en origineel dat je er die kleine muis in gestoken hebt!
  die tic tac toe is wel heel origineel hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Je haakwerkje voor Linda ziet er zo gaaf uit! Het is weer "made with love"!! Je doet de naam van je blog weer eer aan! Vriendelijke groetjes, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Geweldig wat is dat een origineel cadeautje voor Linda en ook in vrolijke kleurtjes. En tja Made with Love zegt genoeg

  Liefs Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ja van dat spel had ik wel eens gehoord! Leuk eigenlijk! je moet er alleen de tijd voor hebben helaas. Je tic tac haakwerk vind ik bijzonder leuk gehaakt! Linda hoeft zich niet te vervelen! Hopelijk is ze weer gauw de ouwe! Liefs groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 30. You have made a really cute gift! I love the little flowers and hearts!
  Have a great week! xxBarbina

  BeantwoordenVerwijderen