woensdag 16 oktober 2013

Verschillende werkjes en een weggevertje

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat jullie hier een nieuw berichtje hebben gezien, gewoon omdat ik niets bijzonders te vertellen had.
Uiteraard heb ik niet stilgezeten, maar ik vond het niet nodig om van ieder dingetje een blogberichtje apart te maken, nu dus een iets meer gevuld bericht.

Enkele weken geleden heb ik maar toegegeven aan de wens van mijn jongste en een vriendin van hem; ze wilden beiden een Poyopoyo. Een WAT????? Ja, dat vroeg ik me dus ook af. Het is een ronde kat, hoofdfiguur uit een Japanse anime serie (ja, hoe kan het ook anders).
Goed, plaatje opgezocht en in tweevoud gehaakt,
ze zijn goedgekeurd ;-)

Daarna haakte ik nog een inktvisje voor het eerder genoemde doel, te vroeg geboren baby's in Zweden helpen, je leest er hier alles over. Het is een snel te haken knuffeltje, leuk om te doen, persoonlijk (je mag het beestje een naam geven, een wens voor het kindje c.q. de ouders en je blognaam vermelden zodat de ouders nog wat van zich kunnen laten horen) en een prachtig idee, dus doe vooral mee!
De paarse is de nieuwste, hij heeft nog geen naam.

Op het blog van Nata, Nata's Nest, (een heel leuk blog in Duits/Engels, ga er zeker eens kijken) zag ik zaterdag een patroontje van een klein lief slakje, dat moest ik echt even uitproberen ;-)
Het lijfje is amper 3 cm, ik heb gehaakt met naald 2,0 en sokkenwol. De foto was wel lastig te maken, beter dan dit kreeg ik het niet. Hij is wel grappig geworden, vind je niet?

Als laatste geef ik jullie een gluur-momentje van een wat groter haakwerk, wat ik beter laat zien als het af is:

Zo, nu zijn jullie weer op de hoogte van alle haakbezigheden van de laatste tijd ;-)

Zoals ik al eens vaker verteld heb, krijg ik regelmatig handwerk- en knutselspulletjes; enkele dagen terug kreeg ik 3 borduurpatronen. Nu houd ik zelf absoluut niet van borduren, maar misschien kan ik wel een van jullie er blij mee maken (de gulle geefster weet dat ik het weer weggeef).
Ik heb een patroon van een Noord-Hollandse stolpboerderij, een mega patroon van jarig Amsterdam in kruissteek uit 1975 en een Caraïbische merklap met ook nog wat visjes, schelpen e.d. uit een baby- en peuter ariadne1993. 
Als je geïnteresseerd bent, laat dan even een reactie achter. Mochten er meerdere liefhebbers zijn, dan zal ik eind oktober loten.

Volgende week heb ik een weekje vakantie, ik weet nog niet of ik dan heel actief ben op jullie blogs. Ach, jullie merken het dan wel ;-)

41 opmerkingen:

Hanni zei

Aww, those cats are so cute :) Great work Angelique!

Dirkje Spreeuw zei

Die katten zijn echt leuk. Goed gelukt ook, als ik zo naar dat plaatje kijk. En je inktvisjes, ook zo mooi. Wat een bijzonder goed doel.
Groetjes,
Paula

Moos zei

Ik dacht meteen dat zijn ... Poyopoyo's hihihihi
(ik lieg natuurlijk hahahaha) maar ze zijn wel heeeeeeeel leuk!!!!!!

Je grotere haakwerk in wording ziet er mooi uit meis!
En straks lekker een weekje vakantie. Lekker gaan genieten!!!!!!!!

PS ik ben geen borduurder ;-)

Jurrien Meyrahn zei

<3 poyopoyo... nya~

Jacomijn zei

Leuk allemaal !!!!!! En een hele fijn week !!! Hoop dat het weer een beetje goed is !!!

Unknown zei

Wat grappig die katten. Ik ken ze ook niet, maar ze zijn leuk.
(Ik ben nou éénmaal een kattenliefhebber).
En je grotere haakwerk (Wat zal het zijn? Omslagdoek, shawl, deken?)
gaat vast heel mooi worden. Mooie natuurtinten.

Corine zei

Het ziet er allemaal erg leuk uit, zowel je poyopoyo's (had er nog nooit van gehoord) als je inktvisjes en ook de slak is grappig!
Ook je groter haakwerk ziet er veelbelovend uit! Succes verder!

Fijne avond!
Corine

Pauline zei

Die borduurpatronen heb ik al..haha.
En je haakt er toch aardig op los zeg!
Even mijn zoons geroepen...maar nee, gelukkig, ze kennen geen Poyopoyo. Scheelt me weer een hoop werk ;)

Atelier Valerie zei

Wat een creativiteit en de inktvisjes voor het goede doel,
is gewoon een super initiatief van je, liefs Valerie ♥

Natas Nest zei

Super cute cats and squids, dear Angèlique!! And the snail, hey, super!! Well done. I'm so pleased that you worked from my pattern, thanks for the compliment :-). I'm also thinking what your bigger crochet work could be... a cowl with hood? Anyway very nice pattern and colors, I'm curious how it will look when it's finished :-). I will not take part at the patterns raffle because I'm afraid I couldn't use them, but they are very very beautiful and it's very kind that you give them away :-). Good luck for the participants!

Vera zei

Nooit van poyopoyo gehoord, maar als echte kattenliefhebber en eigenaar ben ik helemaal in love!!!!
Ik ben wel geinteresseerd in de kleine borduurpatroontjes. Zijn altijd leuk om kaarten van te maken. (Ik heb nog niet genoeg te doen hihihihi)

Betsy zei

Je bent inderdaad lekker druk geweest. Dat slakje steelt voor mij de show. Wat een lieverdje!

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Franciens Haakwerk zei

Wat een leukerds zeg, die Poyo.... huppeldepups., haha, knap nagemaakt. En wat wordt het onderste? een vestje, bolero?? we wachten af, en volgende week gewoon lekker genieten van je vrije week en de blogs de blogs laten:) Fijne week gewenst, groeten Francien

Unknown zei

Je bent actief aan het haken zeg! Ik kan ook niet borduren, dus je kan er vast iemand anders blij mee maken.

Amarins zei

Van deze beestjes had ik nog nooit gehoord. Ze zijn wel super leuk. Je slakje is ook zo lief en wat klein! Ben benieuwd naar je,grotere werk. Voor het patroon van de caribien ben ik evt. Wel geinteresseerd. Groetjes, Amarins

Unknown zei

oh wat een leuke dingen heb je gehaakt ! ik hou ook niet van borduren, heb het vroeger wel gedaan maar geen zin meer in. Ik snap dat die jongens blij waren met de poyopoyo hahaha erg goed nagemaakt !

Gonny zei

Wauw, je hebt zeker niet stil gezeten.
En je poyopoyo ( nog nooit van gehoord) is erg leuk om te zien.
Knap gedaan.

Groetjes, Gonny

Herriet zei

Je bent lekker bezig geweest zeg, leuk allemaal!
Ik ben benieuwd wat je grotere haakwerk wordt, een sjaal... deken... we zullen het zien :-)

Es zei

Dat slakje wat klein en leuk! Fijne vakantie alvast, genietze
X Es

kristel zei

Weer wat geleerd, ik ken die poppetjes ook niet,nu wel dus ;) ze zijn trouwens heel mooi!

kervei zei

Leuk, die poyopoyo's! Je andere werkjes ook trouwens, al kan ik nog niet zo goed zien wat die laatste gaat worden... Een omslagdoek, of een poef? (Ik meen iets ronding te zien)

Groetjes,

Ilse

Hobbyrita zei

Ook ik kende poyopoyo's niet tot nu dus :) Knap gemaakt! En je inktvisjes zien er ook heel lief uit! En dat slakje, nou, daar smelt ik gewoon van :) Je andere haakwerk ziet er mysterieus uit, afwachten dus wat het wordt :)
Fijne vakantie!
Grtjes, rita.

Antoinette zei

Wat een leuke werkjes/opdrachtjes.

Die poyopoyo's kon ik dus ook niet, maar ze zijn wel leuk zeg :)
Oh wat is het slakje klein !
Het grote haakwerk ziet er spannend uit, vind het nu eigenlijk al mooi .;)

Unknown zei

Wat heb je mooie handwerkjes gemaakt. Die poyopoyo's vind ik geweldig. Dat heb je mooi nagemaakt en die slak....leuk, leuk
Grtjs
Daniëlle

Metsmaakgehaakt zei

Daar had ik nou nog nooit van gehoord maar ze zijn wel schattig daar niet van. En de rest is natuurlijk ook allemaal leuk!

Angeline zei

Ohhh wat heb je die poyo nog wattes leuk gehaakt zeg!Helemaal zoals op de afbeelding!Je hebt er twee weer blij gemaakt,ook je inktvisjes,slakje en je aller laatste haaksel ziet er goed uit....ben benieuwd wat dat gaat worden(een omslagdoek??!?!)Vaknatie....heerlijk...zou ik ook wel een weekje willen nu,heb het zo druk momenteel.Geniet er lekker van Angelique,ik hoop dat je nog een mooi herfstzonnetje met droog weer mag hebben in je vakantie!

lieve groetjes
Angeline

Angeline zei

oeps...nu zit ik niet op mijn mobiel en heb ik toch splaakgeblek,ha,ha...zal wel komen omdat ik net thuis ben van mijn werk ben en heel erg moe ben...helaas kan ik op die avonden dat ik moet werken nooit voor 02:00 s'nachts slapen....en dat dan dus 2x door de weeks,maar goed het is niet anders dus we maken er maar het beste van met hier en daar een lettertje verkeerd geplaatst ha,ha... ;-)

ineke zei

je mag best voor elk artikel een nieuwe blog maken hoor!!
hahaha je verveelt me nooit!
en die poyo's daar had ik nog nooit van gehoord.. ze lijken op pokemonbeestjes van toen mijn kinderen klein waren.
inktvissen zijn prachtig en zo'n lief project!! en ik ben benieuwd naar het eind resultaat van je haaksel in wording.. mooie kleuren! borduren deed ik vroeger veel... nu haak ik alleen nog maar.. alles met vlagen he..

ineke zei

oja.. dat slakje viel me ook al op.. stond geloof ik bij meertje's op dinsdag, bij de link your stuff.. ik had er ook al een aantekening over gemaakt!

jellinacreations zei

Leuk die poezen figuurtjes....ik zag alleen nog maar de foto en dacht meteen aan die pokemon figuurtjes. Pikachu ik kies jou! Mijn jongens kijken het inmiddels niet meer maar wel grappig dat ik daar meteen aan moest denken..... Ik vind dat altijd zo knap van jou dat jij dat van plaatje zo na kan haken.
Je slak is super lief en weer zo ieniemienie, knap hoor.
Fijne vakantie volgende week, wij hebben deze week en hij vliegt voorbij helaas..... Dus geniet met volle teugen ;)

Kreatita T zei

Lekker bezig geweest! Ik hou van de poesjes :)
Fijne vakantie

Anoniem zei

je poezenbeestjes zijn goed gelukt, en je slakje is schattig , zo leuk dat kleine spul ,...... , duimen dat het een mooi weer weekje wordt dat geeft toch wat mee vakantie gevoel.....
groetjes Marjolein

jumare zei

je bent weer lekker bezig gewesst. Leuk

Tinie zei

Knap hoor van een plaatje, zonder patroon, iets haken. Ik kan het in ieder geval niet. Je inktvisje is toppie. Ik heb er ook al een aantal gehaakt maar moet ze nog volledig bloggen. Heb alleen de tentakels geblogd, HIHI!!
Lieve groetjes Tinie

Unknown zei

Wat zijn ze leuk!! Had er ook nooit van gehoord,maar vind ze ontzettend leuk! En je slak, jeetje, wat klein! En de inktvisjes, mooi! Ik weet nog niet wat ik met mijn tas ga doen. Ik haal vaker dingen uit zodat ik de wol weer kan gebruiken namelijk. Misschien moet ik hem inderdaad maar eerst eens afmaken en voeren en dan verder kijken ;)
liefs, Nancy

Margaret zei

Schattige Poyopoyo's. Daar heb je dus twee mensen heel blij mee gemaakt. Wat een klein slakje. Knap gedaan.

Je bent lekker bezig met al die haakwerkjes, nou zeg maar haakprojecten. Prachtige kleuren in jouw sneek preview.
Ik benieuwd naar het resultaat.

Als rasechte Amsterdamse lijkt het me geweldig om jarig Amsterdam te borduren. Dus heb je geen andere liefhebbers ...

Veel haakplezier en fijne dag, Margaret

Mystery zei

haha, ik dacht dat je hen zo'n electronische huisdiertjes gekocht had, maar dit is veel beter :)
Borduren doe ik niet, maar er zullen vast wel wat mensen zijn die je superblij gaat maken met deze patronen.

Jacqueline zei

Die zijn leuk, je poyopoyo's! Toch handig hé.. zo'n ma die vanalles maken kan:)

Michelle zei

Wat een leuke haaksels heb je gemaakt! Die inktvisjes zijn ook zo leuk!

Miss Creatuurtje zei

Knap dat je die Popodingskes zo nagehaakt hebt, van mij zijn ze ook goedgekeurd hoor! Goed bezig geweest. Geniet nog van al je bijzondere bezigheden die je ons helemaal niet hoeft te vertellen hoor :-) en van je weekje vakantie! Liefs! x

Preeti zei

Your cats are so cute :) lovely work, Angelique!!