woensdag 8 oktober 2014

Een speciale poncho

Ik heb weer een project af, een heel nuttige. Ik heb namelijk voor een man in een rolstoel een poncho gemaakt die men makkelijk bij hem aan en uit kan doen en die goed warm is, want het was mij opgevallen dat een jas aandoen een hele onderneming is. Het was een aardige uitdaging, want ik kon slechts één keer tussendoor passen, moest oplossingen bedenken om het gebruik makkelijk en comfortabel te maken en ik wilde het toch zo mannelijk mogelijk houden. De poncho voldoet in alle opzichten, maar is alleen totaal niet fotogeniek, zeker niet met kunstlicht laat op de avond. Maar ja, gisteravond afgemaakt en vandaag afgeleverd, dus we doen het er mee.
Ik heb zelf even model gespeeld zodat jullie een idee krijgen wat de bedoeling is en de privacy van de persoon in kwestie toch gewaarborgd blijft.

Hangend op een hangertje lijkt het net een grote trui. De achterkant is breder en korter dan de voorkant om de rug goed warm te houden, zonder dat er een prop tussen rug en leuning zit.

De kol kan zowel naar beneden geslagen als gesloten worden gebruikt. Met een grote knoop (te zien op de eerste foto) die makkelijk tussen de gehaakte stokjes past kan men de kol strakker of losser vastmaken.

En zo wordt het gedragen. De armen liggen stil op de rolstoeltafel, het voorpand ligt daarover en kan onder de armen gevouwen worden, zodat de handen goed warm blijven. Overigens is de rolstoel voor een groot deel aan de zijkant gesloten, waardoor het niet echt nodig was om daar de poncho te sluiten.

Ik heb bijna 8 bollen "Olga", 100% acryl van de Zeeman, gebruikt en gehaakt met naald 12 (!). De poncho is heerlijk warm, maar wel wat stijvig, wat in dit geval niet erg is.
Ik vond de poncho helemaal niet gek staan, zelfs wel stoer. Ik ben best tevreden en de gebruiker ook.

Voor een mevrouw maak ik momenteel een pop zoals Julia voor haar achterkleinkind. Het volgende project (en dat daarna zou komen) lag in mijn hoofd al klaar, maar dat moet toch nog even wachten, want gisteren heb ik met mijn jongste zoon een nieuwe jas voor hem gekocht en daar wil hij graag een okergele kolsjaal bij. En tsja, ik wil wel graag de liefste moeder van de wereld blijven, dus dat gaat voor mijn eigen wensen :-p

33 opmerkingen:

Gonny zei

Hij is echt supergaaf.
Geweldig idee.

Betsy zei

Wat een uitdaging om zo'n poncho te haken. Hij is prima gelukt en houdt de nieuwe eigenaar volgens mij lekker warm!

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

hooksandyarns zei

The poncho looks great - very creative to make the sides the way you did. I'm sure the recipient appreciates your thoughtfulness and kindness. :)

Erica ♥ zei


Hoi Angélique,

Jeetje wat heb je dat knap gemaakt zeg, heel erg nuttig
en het ziet er echt lekker warm uit ☺

Gezellige en fijne (knutsel) dagen ☼
Liefs van Erica
{Heidebloempjuh}

Jacq zei

Die is super! Want het is inderdaad niet makkelijk om zittend in een rolstoel een jas aan te trekken. Ik denk dat wel meer mensen hier heel blij van zouden worden! Tja en die gele kolsjaal moet natuurlijk gister af en dat doen moeders met heel veel liefde ( haha)😗

Elizabeth zei

Nou, ik denk dat het een uitkomst voor die meneer is! Het is bijna geen doen om mensen in een rolstoel een jas aan te trekken, het is een heel gesjor. Je hebt over elk detail nagedacht, heel gaaf.

jellinacreations zei

Wat super dat je dit ontworpen heb Angelique!
Je moet het maar zien, en dan ook nog met maar 1 pasmoment,
petje af hoor.

De Breimeisjes zei

Geweldig, wat heb je dat mooi bedacht! Een model op maat!
En jij hoeft je dus voorlopig nog niet te vervelen :-)
Groetjes,
Akkelien

Franciens Haakwerk zei

Wat een mooi (letterlijk en figuurlijk) haakwerk heb jij gemaakt zeg. Een heel lief idee om dat te maken voor die ander, en heel functioneel zo te zien. groeten Francien

Vera zei

Wat een super geslaagde poncho, daar heb je iemand vast heel erg blij mee gemaakt. Prachtig ontwerp, moet je wat mee gaan doen.
En zo te lezen ben je voorlopig nog wel even lekker bezig.
Tot morgen!!

Es zei

gat in de markt, weet ik uit ervaring. Heel goed bedacht! X Es

kervei zei

Slim ontwerp! Daar zal hij flink gemak van hebben!

Groetjes,

Ilse

Pauline zei

Die poncho is erg mooi, wat knap gedaan van je! En vast veel betaalbaarder dan de op maat gemaakte door een bedrijf.
Je hebt er goed over nagedacht!

ANNASOER zei

Ben het met bovenstaande complimenten helemaal eens! Groetjes, Annasoer :)

Preeti zei

Your poncho looks great !! And warm too:)

Unknown zei

Goed gedaan!

Unknown zei

Wat heb jij toch een goed hart! En die poncho is stoer, warm en zeer gebruiksvriendelijk dus hoedje af dat je dat voor mekaar gekregen hebt. De persoon in kwestie zal er wel blij mee zijn.
nen dikke proficiat van ons...
P.S. je oorbelletjes worden veelvuldig gedragen, zelfs door mij en iedere keer denken we dan aan u en krijgen een warm gevoel!!!

Linda zei

Super Angélique een hele dikke pluim voor jou, wat heb je dat knap gemaakt. En hij is inderdaad stoer gebleven!! Ik weet zeker dat de gebruiker hier heel veel plezier van gaan hebben!!

Maddy zei

Geweldig gedaan zeg!! Lijkt me inderdaad best iets waar meer mensen profijt van zouden kunnen hebben!! Succes met al je projecten en ja de liefste mama blijven is zeker heel belangrijk :-)...Grtzz..Maddy

Metsmaakgehaakt zei

Super zeg! Wat zal die meneer daar een plezier van gaan hebben

Hobbyrita zei

Je hebt een werk van barmhartigheid gedaan Angélique, wat zal die man blij zijn met jouw werk en lekker warm hebben zonder veel poespas altijd, dit is echt handiger om aan en uit te doen dan een jas. Ja, ook ik zou kiezen om eerst mijn zoon tevreden te stellen en dan iemand anders. Succes ermee!
Grtjes, rita.

Unknown zei

Wat een uitdaging ben jij aan gegaan. En wat een knap resultaat heb je bereikt. Heel tof van je dat je dat hebt willen doen. Dat de meneer tevreden is, daar twijfel ik niet over. Mooie wol heb je gebruikt.
Veel succes met je volgende project.
Grtjs
Daniëlle

Herriet zei

Prachtig, mooi gedaan!

Lindevrouwsweb zei

Hij is prachtig geworden Angelique! Mooi opgelost! lekker warm en stoer!

Ateljee de Kraal zei

Gaaf dat je dit gedaan hebt, lekker stoer ziet hij er uit, om veel plezier van te hebben,
groetjes

blauwruitje zei

Hij is inderdaad heel goed gelukt! Hoe is het met je col? al bijna af? Fijn weekend. Groetjes Sandra

Annekids zei

Wat heb je dat slim bedacht, daar is hij vast heel blij mee! En wat leuk dat jouw zoon een 'bestelling' bij jou plaatst, dat gaat natuurlijk altijd voor! Groetjes en een fijne week!

Margreet zei

Wat een dankbaar project! Stoere poncho, lijkt me heerlijk warm!

molemieke zei

Super gedaan! Ik vind hem inderdaad ook wel stoer.
Groetjes Daisy

Natas Nest zei

Super, Angélique! The yarn is pretty manly and you've thought of all special needs. Great job, thumbs up!! Weekend greetings, Nata

Jacqueline zei

Lief van je, dat je zo'n handige poncho maakte voor die meneer in de rolstoel. Daar zal hij zeker blij mee zijn!

Miss Creatuurtje zei

Wat knap gedaan Angelique en heel hartverwarmend! En yep, lekker stoer :-)

Unknown zei

mijn dochter werkt in een verzorgingshuis en vroeg of ok zo een poncho wil haken maar ik kan wel haken maar heb geen idee hoe ik deze moet gaan haken heb jij voor mij een patroon.
gerdie.zanen@gmail.com alvast bedankt.