woensdag 19 november 2014

Bezigheidstherapie


Ja, laten we het zo maar noemen, want na 3x dit vest gehaakt te hebben heb ik er nog steeds geen vest bij. Ik heb het namelijk ook weer 3x uitgehaald, omdat het niet naar wens was. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het garen niet geschikt is voor dit model (hexagonvest).
Ach, ik ben lekker bezig geweest, kan er niet mee zitten.

Gelukkig is er nog wel een creatie te laten zien die ik wel oké vind, namelijk een engeltje voor mijn schoonouders, deze moet als piek dienst gaan doen. Mijn schoonmoeder had het na de vorige kerst gevraagd, het moest passen bij de kerstballetjes die ze gebreid had.


Ze is zo'n 10cm groot en gehaakt van acryl (net als de ballen waar ze bij moet gaan passen), de vleugeltjes met glitteracryl.
Het patroon komt van Ravelry en vind je hier, het is een patroon voor zowel dit engeltje als voor engeltjes met een rond lijfje, bedoeld om op te hangen. Ik ben benieuwd hoe ze ontvangen gaat worden.

Ik wil jullie bedanken voor altijd weer die leuke en lieve reactie op mijn berichtjes, dat stimuleert enorm!
Op het vorige blogbericht kreeg ik enkele keer de vraag wat mijn mannen nou van Beernadetje vinden; nou, ze vinden het heel leuk wat ik allemaal maak en alles wordt aandachtig bekeken, ook deze meisjesbeer, zo leuk! Ze vragen ook wel eens of ik iets voor ze wil maken, zoals laatst de sjaal voor mijn jongste. Eigenlijk zijn mijn creaties altijd wel welkom geweest. Toen ze klein waren zat ik heel vaak achter de naaimachine, pas toen ze naar de middelbare school gingen had ik er geen zin meer in. Maar dat was tot spijt van mijn zonen, want ook als pubers vroegen ze nog wel eens wanneer ik weer voor hun kleding ging maken. Het is fijn als je werk zo gewaardeerd wordt en zo voel ik ook de waardering door al die lieve reacties op mijn blog.
Overigens waardeert Remco mijn creaties net als mijn kinderen, ook al zo fijn ;-)

28 opmerkingen:

Pauline zei

Wat een leuke en originele piek!
en heerlijk dat je creaties zo goed gewaardeerd worden. Hier hebben ze ook wel belangstelling en mag ik regelmatig iets voor ze maken.

Corine zei

Dat is nog eens een originele piek! En jammer van al je inspanning van je vest. Het plaatje ziet er wel erg mooi uit!

Groet, Corine

Anoniem zei

Wat leuk om te lezen dat die grote knullen het nog leuk vinden als mama wat voor ze maakt. Geniet er maar van. Ik geniet altijd van je blog.
Die piek is ook weer super leuk.
Lieve groetjes
Nienke

creajettie zei

Jammer dat het vest niet gelukt is. Het engeltje is in ieder geval super leuk!

blauwruitje zei

Dus drie keer was nu geen scheepsrecht begrijp ik? Jammer. Het engeltje is zeker goed gelukt. Je schoonmama is er vast blij mee. Groetjes Sandra

Elizabeth zei

Joh, 3x uithalen ... dat is toch niet leuk! En uiteindelijk is er nog geen vest ... Ik zou er stevig van balen, petje af voor je dat het zo goed op neemt!
Leuk dat jouw mannen zo heerlijk enthousiast en vol waardering zijn voor alles wat je maakt. Dat is best bijzonder hoor...
Maar ze zijn zelf ook best creatief, toch?
Het engeltje ziet er schattig uit, wat een klein kaarsje ... en wat een gepriegel zal dat geweest zijn..., maar ik weet dat je dat graag doet!

Groetjes, Elizabeth

Unknown zei

Oei 3x uitgehaald !!! das spijtig, Gelukkig is je engeltje wel heel mooi.
Grtjs
Daniëlle

De Breimeisjes zei

Het engeltje is erg leuk. En ook ik ben onder de indruk dat je het vest drie keer uitgehaald hebt en dat het dus nu nog niet wat is...
Leuke blog, wat je verder verteld over je mannen!
Groetjes,
Akkelien

Gonny zei

Wat een lief engeltje.
En wat jammer van je vest :-(

Atelier Valerie zei

Een sfeervol engeltje ...
Jammer dat het niet zo vlot met je vest ...
Op de foto ziet het er nochtans goed uit ...
Fijne donderdag ... lieve groetjes Valerie ♥

Antoinette zei

Poeh........respect hoor, vest 3 x uithalen !
Wat een grappig Engeltje, leuk idee om als piek te dienen :)

Unknown zei

Een echt dottig engeltje is het geworden. Te schattig voor woorden.
Lief van je mannen dat ze zo reageren!
Kan je die vest niet voor iets anders gebruiken en zo recupereren?
grtjs

zeeuwsmeisje zei

Wat is het toch vervelend als iets niet lukt zoals je in gedachten had. Knap dat je toch doorgaat ik ben er op een gegeven moment helemaal klaar mee. Het engeltje is erg mooi geworden wat lief om dat voor haar te maken. gr lisette

Hobbyrita zei

Stom dat je al 3x opnieuw moest beginnen, echt niks voor mij, ik had het allang aan de kant gegooid. Het engeltje is prima gelukt en zal leuk staan op de kerstboom.
Grtjes, rita.

Metsmaakgehaakt zei

Wat jammer dat het vestje niet naar je zin was, maar zoals je zelf al zo blijf je bezig ;) Je engeltje is heel erg leuk geworden

Betsy zei

Oef, 3x hetzelfde vest haken en dan nog geen resultaat: ik zou daar geloof ik niet zo rustig onder blijven....
Je engeltjes zijn zo mooi. Ik denk dat ze het prima doen als piek. Leuk idee trouwens om daar de engeltjes voor te gebruiken.
Ik vond het wel heel leuk om te lezen dat je mijn klaproosje en engeltje nog steeds koestert!

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Laura - Dagelijkse hap zei

Ik vind haken ook echt heel leuk, alleen haak ik te stevig... je engeltjes zijn trouwens wel super leuk geworden!!

Angeline zei

Leuk je engeltje.Ja ik geloof je achter elkaar!ik ben ook niet zo'n kleding haker...alleen al om die redenen ha,ha...al zie ik vaak wel hele mooie dingen,maar durf het niet echt aan....heel veel uren werk en dan een uitgezakt model aan mijn lijf of wat totaal niet oogt,ha,ha....


lieve groetjes
Angeline

Tante Titi zei

Super leuk die engelpiek. Jammer van je vest....

Margaret zei

O dat is balen als je het steeds uit moet halen. Vind het nog knap van je dat je dat drie keer hebt gedaan. Wat een lief engeltje heb je gemaakt.

Unknown zei

Jammer van je vest maar het engeltje is superlief!

HaakBrei-n zei

Kan ik ook helemaal inkomen, als het niet naar je zin in om het dan uit te halen. Ikzelf heb daar ook helemaal geen moeite mee. En idd zo blijf je lekker bezig! Liefs Chantal

Michelle zei

Leuk zeg zo'n zelfgemaakte piek, heel orgineel!

Alice, Atelier de kleine Haven zei

Wat jammer dat het niet gelukt is, had me even gevraagd,. misschien als je het heeeel klein had gemaakt zou het wel gelukt zijn want aan het engeltje te zien gaat dat je heel goed af,.! ;)

Miss Creatuurtje zei

Wat een originele piek voor in de kerstboom, echt super!
Jammer van je vest maar je vindt vast wel iets leuks om met die wol te gaan maken.

Lindevrouwsweb zei

je vest is prachtig geworden! en het kerstengeltje is ook erg leuk!

Natas Nest zei

So pretty, the jacket as well as the angel! Sweet, this little candle. Wishing you a wonderful day!!

Susan van der Zwaag - Sondeyker zei

Hey lieverd ik ben al heel lang niet meer bij je op bezoek geweest en wat mooi om vooral dat laatste stuk te lezen over je mannen en dat ze je creaties zo waarderen. Mooi toch?! Ik ga dadelijk of straks weer verder lezen. Dikke knuffels!