maandag 22 september 2014

Omslagdoek en een give away gewonnen

Mijn moeder mocht onlangs 75 jaar worden, waar we natuurlijk erg blij mee zijn. Dat vraagt om een speciaal cadeau, maar wat? Ik had al eerder een driehoeksjaal voor haar gemaakt die ze ook wel eens 's avonds tijdens het lezen om haar schouders slaat. Ik vond dat ze daar beter een grotere omslagdoek voor kon hebben en die heb ik gemaakt.

Lekker groot en zacht, een alom bekende South Bay shawl van de overbekende Fenna garen (4 bollen), met een extra randje licht oranje en donker oranje dat ik ooit bij Marjo won en  waar ik nog net genoeg van over had. Ik vind het een leuk effect geven, wat helaas op de foto niet zo tot zijn recht komt.
Even proberen of buiten beter lukt:

Nee dus, maar nu kunnen jullie wel mijn gigantische salviaplant zien en de prachtig bloeiende herfstaster :-)

En wat dichterbij dan..

Hm, beetje vreemde lichtinval. Hij heeft ergens wel iets "halloween-achtigs", hihi :-)

Dan heb ik nog zoiets leuks te vertellen: gisteren heb ik samen met 4 anderen de give away gewonnen bij Antoinette, het superleuke patroon van Beernadetje, echt geweldig!
Ik "leen" even de foto van Antoinette om jullie te laten zien hoe ze ongeveer moet worden:
Dankjewel lieve Antoinette, ik ben er heel blij mee! Ik heb het patroon al even doorgekeken en het ziet er heel goed uit. Nu ga ik eerst nog een pop uit mijn boek maken, want die heeft een cliënt bij me besteld en dan is Beernadetje aan de beurt (als er niets tussenkomt), leuk!

woensdag 17 september 2014

Theedrinken

Goh, alweer 3 weken terug heb ik het vorige bericht geplaatst en ik ben zeker 1 week niet op andere blogs geweest. In die tussentijd heb ik o.a. in huis geklust en mijn energie aan nog andere zaken gegeven. Op haakgebied heb ik niet zo heel erg veel gedaan. Julia heeft een nieuwe spijkerbroek, maar omdat een shirtje of truitje maar niet wilde lukken houden jullie die nog tegoed van me.
Wel heb ik een compleet theeservies voor Julia gehaakt, zodat ze het gezellig kan maken als ze visite krijgt ;-)
Een theepotje, suikerpotje, 4 kop en schotels en 4 gebakbordjes, ze is helemaal in haar nopjes.
Ik heb het serviesje zonder patroon gehaakt, maar wel opgeschreven wat ik gedaan heb, dus als er belangstelling is schrijf ik het patroon nog wel uit.
Het stoeltje en de tafel heb ik even van Lego gemaakt, waar dat speelgoed al niet goed voor is :-)

Dank jullie wel dat jullie met geduld hebben gewacht op een nieuw blogbericht, ik vind het fijn dat jullie er zijn!