zondag 6 december 2015

Is er hier nog iets af gekomen?

In mijn voorlaatste bericht liet ik al in een sneak peek 2 projectjes zien waar ik aan begonnen was. De bloemen werden snel herkend, wat ook een beetje mijn opzet was, daar degene voor wie het bestemd was nooit op internet komt, namelijk mijn moeder, of eigenlijk, mijn ouders.
Mijn ouders hadden voor ze voor langere tijd naar Italië gingen een orchidee bij mij gebracht als zijnde logé. De plant bloeide weelderig bij mij en ik vond het eigenlijk wel sneu als ze een uitgebloeide plant terug zouden krijgen, dus haakte ik een orchidee die langer mooi zou blijven. Gisteren kwamen ze gezellig gourmetten nadat ze vorig weekend weer in Nederland waren aangekomen. Ik had voor de grap de gehaakte orchidee op de vensterbank gezet en hun eigen, nog steeds erg uitbundig bloeiende plant verstopt. Mijn moeder dacht dat het haar plant was die daar stond en was verbaasd over hoe mooi hij nog was geworden! Haha! Mam, kijk eens goed: is dat echt jouw plant? Gelukkig was ze even enthousiast over het gehaakte exemplaar als over de prachtige logé en mochten ze beiden met hun mee naar huis :-)


Het patroon is oorspronkelijk van Maria Sassone, de instructiefilmpjes zijn hier te vinden op You Tube, maar in de facebookgroep van Yvonne Blanker vond ik haar vertaling en dat haakt toch net even makkelijker. Ik haakte met haaknaald 1,5 en Lammy Coton Crochet 10. Het was veel gepriegel met het dunnen garen en ijzerdraad, ben er een behoorlijke tijd mee bezig geweest (niet altijd even enthousiast moet ik bekennen), maar het resultaat mag gezien worden :-)
Helaas ben ik vergeten een foto te maken van de echte plant.

Het tweede project dat op de sneak peek stond had ook wat voeten in de aarde.
Een cliënt van me wilde graag gehaakte pannenlappen en daar ze bijna jarig was, snapte ik de hint en ging aan de slag. Nou, dat viel nog tegen, of beter gezegd: wat kan ik het mijzelf enorm moeilijk maken. Wat jullie te zien kregen is weer uitgehaald en zo nog heel wat pogingen omdat het steeds net niet naar mijn zin was. Uiteindelijk heb ik een boek met vierkanten erbij gepakt en een simpel (maar veilig dicht gehaakt) vierkant 4x gehaakt, de pannenlappen zijn namelijk dubbel. Ik haakte met naald 2,5 en katoen.


Het stel werd met veel enthousiasme ontvangen dus ook deze missie was weer geslaagd.

Helaas zaten de afgelopen 1,5 week me niet mee: het verwijderen van een kies is uitgelopen op een stevige kieskasontsteking, welke ervoor gezorgd heeft dat ik in mijn vakantieweek meer in bed lag door pijn en koorts dan dat ik leuke dingen kon doen en daarnaast kreeg ik het bericht dat mijn werkgever surcéance van betaling heeft aangevraagd (ja, ik werk voor TSN), wat ook al geen fijn bericht was, zodat ik verder weinig creatief heb kunnen zijn, zelfs mijn kerstkaarten zijn nog lang niet klaar. Het enige dat ik nog heb gehaakt is een vrolijke kerstmuts voor mijn beertje, volgens een gratis patroontje op de site van Kristel Droog.


Lief toch?
Ik ga er vanuit dat de ontsteking snel over zal zijn en dan kan ik me weer lekker uitleven en voorbereiden op de gezellige kerstperiode :-)
Wat mijn werk betreft blijft het voorlopig afwachten hoe dat gaat aflopen.

19 opmerkingen:

 1. Je orchidee is prachtig geworden.
  Hopelijk houdt het nu op met de pech en houd je je baan.
  Groetjes
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je orchidee is prachtig geworden.
  Hopelijk houdt het nu op met de pech en houd je je baan.
  Groetjes
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Diepe, diepe buiging voor je orchidee. Wat een kunststuk!
  Heel veel beterschap en ik hoop dat het mee gaat vallen op je werk.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De orchidee is net echt en je doet er vast langer mee, dan als ik met mijn orchidee doe ;-) Wat jammer in je vrije week ziek, je kunt je dan helemaal niet opladen en dan ook nog zo'n slecht nieuws. Hopelijk valt het mee en kun jij blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow wat is die orchidee gaaf, niet van echt te onderscheiden. Geen wonder dat je moeder er in trapte hahahaha.
  En ook nog een cliënt blij gemaakt, goed bezig hoor.
  Vervelend dat die getrokken kies je vakantie heeft verpest, je kon het juist zo goed gebruiken met het vervelende nieuws betreffende je werk. Ik denk aan je en leef in gedachten met je mee. Sterkte meis en ik kom je gauw opzoeken hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht eerst nog dat het de echte orchidee was op de foto!
  O, wat een pech, met je kies en met de situatie van je werk... Ik wens je echt alle goeds toe voor de toekomst!
  Groetjes en liefs,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een vervelende tijd voor je. Hopelijk komen er betere tijden aan. De dingen die je gemaakt hebt zijn in ieder geval erg mooi geworden.
  gr lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat? IS dat niet de echte plant dan??? Jeetje, ongelooflijk, bijna niet van echt te onderscheiden.
  Wat een werk.
  Super mooi!! En de rest natuurlijk ook weer he, duizendpoot.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die orchidee is echt geweldig geworden, en ik weet hoe moeilijk hij is aan al dat gekreun te horen (of was dat van de kaakpijn hahaha)
  Maar een groot compliment van mij hier voor!

  En dan nog even over die kerstmuts, die had van mij wel wat groter gemogen... Hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die orchidee is echt geweldig geworden, en ik weet hoe moeilijk hij is aan al dat gekreun te horen (of was dat van de kaakpijn hahaha)
  Maar een groot compliment van mij hier voor!

  En dan nog even over die kerstmuts, die had van mij wel wat groter gemogen... Hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat is die mooi geworden en wat een priegelwerk. Beterschap met je kies en succes met je baan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat mooi die plant, heel goed zeg, sterkte met je kaak....heel vervelend,
  groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je orchidee lijkt net echt!!! En die kies heeft je heel wat ellende bezorgd, beterschap! Wat je werk betreft, dit is echt niet de tijd van het jaar om hommeles met je werk te krijgen, hopelijk binnenkort beter nieuws.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat is je orchidee prachtig geworden! En wat vervelend van je kies, beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke dingen heb je gemaakt! Beterschap met je kaak/kies!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jee wat knap die orchidee! Ik dacht dat de foto de originele was tot ik las dat je die was vergeten te fotograferen. Toen moest ik toch nog eens twee keer kijken, wat een gepriegel! En wat een vervelend nieuws voorderest bah. Ik hoop dat het tij snel zal keren en dat je inderdaad wat kan genieten van de kerst voorbereidingen. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik moest echt een paar keer kijken en lezen of ik het nu wel goed had... Dus de foto van de orchidee in dit bericht is de gehaakte versie??? Niet te geloven...
  Maar ik zie dat m'n voorgangers hier er al net zo over denken. Die kies is minder leuk, maar soms ontkom je er niet aan!
  Vrolijke pannenlappen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb echt een paar keer goed moeten kijken. Wat een prachtige orchidee!!! Geweldig dat je die gehaakt hebt zeg. Wel vervelend om te lezen dat je ziek was en dat je ook qua werk niet al te goed nieuws kreeg. Ik hoop dat alles gauw weer beter gaat. Leuk dat je ondanks alles toch mee deed met Link Your Stuff. Ik wens je een heel fijn weekend toe! Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een kunstwerkje is je Orchidee geworden! Erg knap! Zelf zet ik altijd kunst takken in de plant als de echte bloemen zijn uitgebloeid, maar dit is ook wel een erg leuk idee! Hopelijk voel jij je nu alweer wat beter. Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen