maandag 4 januari 2016

Forever Friends beer nr. 4

Ik begin met jullie allemaal een 2016 te wensen vol positieve momenten die leiden tot weer nieuwe positieve momenten, op welke manier dan ook, zodat we allemaal een heel positief jaar beleven, ieder naar zijn eigen wensen.

Eén van mijn positieve momenten die ik al mocht beleven is het maken van Forever Friends beer nr. 4.
Misschien weten jullie het nog: hier liet ik nr. 1 en 2 zien.
Toen mijn nichtje mijn beer zag in november, was ze op slag verliefd en vroeg mij een beer voor haar verjaardag te maken, maar dan met blauwe pootjes en oren en een roze sjaal. Natuurlijk wil ik dat! Niet voor haar verjaardag (al heb ik haar dat niet gezegd), maar omdat ze wel een troostbeer kan gebruiken; met haar verjaardag krijgt ze wel weer iets anders, dat is nog ver weg.
Theoretisch gezien zou dat beer nr. 3 worden, maar de praktijk besliste anders:
Ijverig was ik in november begonnen om hem zo snel mogelijk af te hebben, maar toen ik halverwege was kreeg ik die nare kaakontsteking en kwam het haakwerk aan de kant te liggen. 3 weken had het geduurd en we zaten inmiddels in half december. Help! Ik wilde nog zoveel voor kerst af hebben aan cadeautjes (zie het vorige bericht) en eigenlijk de beer ook, want zo vaak zie ik mijn nichtje niet. Gelukkig waren de cadeautjes net op tijd af en ook de beer werd afgewerkt op 1e kerstdag, ik moest alleen nog de sjaal. Blij dat het op tijd af zou zijn, bekeek ik mijn werk, maar was teleurgesteld: deze beer was lang niet zo leuk als mijn eigen beer met de roze pootjes. Ik snapte er niets van, tot 's avonds het kwartje viel. Doordat het haakwerk zo lang aan de kant had gelegen, had ik er geen erg meer in dat het hoofd bij deze beer groter is dan het lijf en andersom toegepast. De poten aan het hoofd en de oren op zijn k...billen! Nee, die mocht niet naar mijn nichtje!
Benieuwd hoe de beer er uit ziet? Zo dus:

Op zich geen lelijke beer, maar een Forever Friends beer is het niet. Als ik draden afwerk zijn ze ook echt weg, dus los halen ging niet meer, er zat niets anders op.
Afgelopen week haakte ik een nieuwe beer die ik wel aan mijn nichtje ga geven:


En zo is dit dus nr. 4 geworden. Nr. 3 gaat vast ook nog wel een goede bestemminng krijgen, al heb ik nog geen idee welke.
Hier nog even een foto van de 3 grote Forever Friends beren (de mini versie wilde niet weer stilzitten voor een foto ;-) ), zodat je het verschil kunt zien. De beren zijn gehaakt naar het patroon van Kristel Droog.


Over 2 weken krijgt mijn nichtje haar beer, hopelijk vindt zij hem ook mooi. Ze kijkt niet op mijn blog, maar ik vertrouw er op dat haar oudere zussen die hier misschien soms wel eens kijken, de verrassing niet verklappen.

25 opmerkingen:

Iris zei

Ik zal niks zeggen, en ik weet wel een bestemming voor beer 3 ;-) (ikke ikke ikke)

Angélique zei

Haha, wat ben je toch ook een lieverd, grote zus van jongste nichtje! Maar jij hebt toch al (een heel grote) troostbeer? ;-)

Sandra zei

Wat een leuk stel!!
Ik heb ontzettend moeten lachen om je wisseltruc.
Dat zoiets zoveel kan doen voor de uitstraling hè? Maar het is toch een leukerd geworden. En zo te horen blijft hij niet lang alleen :-)))
Ook voor jou een fantastisch (positief domino) 2016! :-))
Volgens mij omschrijf jij exact wat een 'flow' is en daar ga ik graag voor en wens het jou graag toe.
Lieve groetjes,
Sandra

blauwruitje zei

Oeps foutje. Maar ik ben het met je eens dat de echte wat schattiger aan doet. Maar ik vind nr 3 ook heel lief om te zien hoor. fijne week groetjes Sandra

Vera zei

Hahahaha dat jou dat nou overkomt, als ik dat nou zou doen. En zoals ik al eerder zei is nummer 3 ook een schatje en ik had gelijk, er is al een gegadigde voor hihi.

De Breimeisjes zei

Wat een verschil, hé! Inderdaad is die beer ook leuk, al is het niet wat je bedoelde.
Geweldige groepsfoto!
Groetjes,
Akkelien

Franciens Haakwerk zei

Beren blijven leuk! om te maken en om weg te geven, groet Francien

juffrouw Ooievaar zei

Leuke groepsfoto :-) Ik zie wel het verschil, maar vind het toch ook een schatje. Daar gaat vast en zeker iemand heel blij mee zijn.

Dirkje Spreeuw zei

Wat blijven ze toch leuk, die FF beren. En wat grappig dat het een totaal andere beer wordt als je de boel omdraait, hihi.
Voor jou ook een gelukkig en gezond nieuw jaar met veel gezondheid (zonder kaakontstekingen) en creativiteit.
Groetjes
Paula

Dirkje Spreeuw zei

Wat blijven ze toch leuk, die FF beren. En wat grappig dat het een totaal andere beer wordt als je de boel omdraait, hihi.
Voor jou ook een gelukkig en gezond nieuw jaar met veel gezondheid (zonder kaakontstekingen) en creativiteit.
Groetjes
Paula

Renske zei

Wauw,dat zijn leuke beren!

Groetjes,
Renske

Sophie zei

Very beautiful adn cozy bears Angelique!!!Happy new year!!Kisses from Greece!!

Preeti zei

Cute bears!! The recipients will be overjoyed to receive those :)

Tineke zei

Ook voor jou het allerbeste voor 2016.
Schattig zijn de FF beren. Wat zal je nichtje blij zijn met die voor haar.

Petra L zei

Wat een leuke berenfamilie Angelique :-)

Lieve groet, Petra L

Atelier Valerie zei

Je hebt de smaak te pakken hé ...
Ze zijn dan ook zo prachtig ...
Ik wens je een liefdevol, gezond & creatief 2016 ...
Fijne dinsdag ... lieve groetjes Valerie ♥

Dinah zei

Ze zijn zo schattig die beren. Ik zie het verschil wel van de ene en de andere beer. Jammer je hebt er toch veel tijd ingestokken. Hoop dat je er nog iemand blij mee kan maken maar moet wel lukken toch..

Lieve groet,dinah

Betsy zei

Allereerst veel liefde, geluk en gezondheid toegewenst voor het nieuwe jaar.
Het begint wel heel lief met die schattige beren!

lieve groet,
Betsy

Margaret zei

Wat lief om deze leuk troostbeer van je nichtje te haken. Leuk om te zien dat iedere beer net even anders wordt (net mensen, die ook allemaal anders zijn). En zo te lezen krijgt beer 3 misschien ook een liefdevol nieuw huis.

Ik wens je een gelukkig, gezond, creatief en sprankelend jaar, Margaret

creajettie zei

Ondanks het verschil is het toch een leuke beer!
Een heel gelukkig en creatief nieuwjaar!

Michelle zei

Dat is het nadeel als je zelf dingen maakt, je ziet al je foutjes. Ik haal ook regelmatig iets uit hierdoor. Je beren zijn leuk geworden! En voor de overige beer, misschien naar een goed doel? Project Zonnedekens zamelt ook handgemaakte knuffels in.

Christine W zei

Zo alledrie naast elkaar zie ik op de foto bijna geen verschil. Ze zijn zo leuk allemaal!

Hobbyrita zei

Zo allemaal bij elkaar merk ik echt geen verschil op de foto, maar ze blijven schattig en leuk! Ook voor jou en al je geliefden een goed 2016!
Grtjes, rita.

Hobbyrita zei

Zo allemaal bij elkaar merk ik echt geen verschil op de foto, maar ze blijven schattig en leuk! Ook voor jou en al je geliefden een goed 2016!
Grtjes, rita.

Natas Nest zei

Oh Angélique, these teddies are sooo sweet!! ♥ I'm in love ;-). Groetjes & Happy New Year to you, too! Nata xxx