donderdag 5 mei 2016

Omslagdoek Julia en genietmomenten

Pas geleden ging ik bij mijn ouders langs, mijn moeder zat heerlijk te lezen met de omslagdoek over haar schouders die ik eerder voor haar maakte (hier kun je erover lezen). Dat deed me natuurlijk deugd, het is fijn als iemand je cadeau ook daadwerkelijk gebruikt. Ze vertelde me dat ze de doek veel gebruikt en de andere doek omslaat als ze in bed leest. Dat laaste vond ik een minder goed idee, daar ik daar veel dunner garen voor heb gebruikt en de doek ook wat klein is voor dit doel; die had ik toendertijd als sjaal bedoeld. Ik besloot dat ik een echt warme doek voor mijn moeder wilde haken. Afgelopen donderdagavond begon ik met naald 8 en het garen Julia, heel zacht en warm, bestaande uit 80% acryl en 20% wol, perfect dus om mijn moeder mee te omarmen en verwarmen :-)
Gisteravond was de omslagdoek klaar, zo'n 190 x 95 cm groot, die kan ze echt lekker omslaan want mijn moeder is slank. En zo ziet hij eruit:
Ik gebruikte bijna 5 bollen (4 roze en bijna 1 hele lichtblauwe) en de alom bekende mandensteek (1 vaste, 1 losse; volgende toer losse op vaste en de vaste op losse). Ze krijgt hem volgende week zondag, als het voor haar moederdag is ;-)
Op de foto's kun je een glimp van mijn tuintje zien, ik zal daar binnenkort weer eens een blogbericht over schrijven als jullie dat leuk vinden.

Vorig weekend ben ik met de trein naar Twente gegaan, naar Remco (hij komt altijd om het weekend bij mij, nu ging ik eens daarheen) en wat heb ik genoten! De weersvoorspellingen waren niet zo geweldig, maar gelukkig werkte het weer mee. Het was wel bewolkt en fris, maar we hebben ook veel zon gezien en geen spatje regen gevoeld. Zaterdag zijn we in de buurt van Arnhem geweest, op de Veluwezoom, wat is het daar prachtig! Het landschap was heel onverwachts met grote hoogteverschillen, veel bossen, maar ook heide en alles in de tooi van het vroege voorjaar, zo mooi! We hebben er gesmikkeld van chocolademelk met gebak, om vervolgens de caloriën die we naar binnen hadden gewerkt er weer af te lopen tijdens een fijne wandeling :-) De foto's geven alleen een indruk, de overweldigende schoonheid kreeg ik niet op de foto vastgelegd.


We zijn vastbesloten om er nog eens heen te gaan als de heide in bloei staat :-)
Zondag zijn we dichter bij huis gaan wandelen, in het bos bij Rijssen en o, wat was dat ook fijn! De zon deed toen ook nog eens aardig haar best, het was echt genieten!
Zo jammer dat ik zondag tegen de avond weer naar huis moest...

Maar ook hier in West-Friesland kun je tijdens een wandeling veel moois tegenkomen. Meestal vergeet ik foto's te maken, maar vandaag ben ik er even voor blijven staan.
Ik bleef ook staan voor de bonte specht die ik onderweg spotte, maar helaas bleef hij niet zitten, dus geen foto daarvan helaas.
Het prachtige weer schijnt nog aan te houden, dus geniet waar je kunt, dat doe ik ook, heerlijk! ;-)

17 opmerkingen:

 1. Wat een mooie doek haakte je weer!
  En zo fijn dat je moeder er zo dankbaar gebruik van maakt.
  Veel plezier met geven zondag.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige omslagdoek heb je gemaakt. En je moet inderdaad echt terug gaan naar de Veluwe als de hei in bloei staat dat is zo bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo'n heel persoonlijk cadeau, ziet er mooi uit, sjaals kun je nu volop gebruiken heerlijk, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk als er zo van je kado genoten wordt. Prachtige foto's heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi kado voor je moeder! Prachtige foto's verder!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beautiful shawl for your mother !!:) Lovely surroundings !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je mama zal heel blij zijn met dit liefdevolle geschenk, een hele mooie warme omslagdoek vol liefde. Je maakte hele mooie foto's samen met Remco!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pretty shawl, Angélique, looks perfect for snuggling up to! Your mother will be very pleased. Great that you had such a nice time at Remco's place, thanks for sharing the beautiful pics! Sunny weekend greetings, Nata

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauwww wat een mooi kado !
  Prachtig natuurfoto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een erg mooie omslagdoek. En mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat lief om nog een doek voor je moeder te haken!
  De natuur is op dit moment overal prachtig... Nu het weer is omgeslagen voelt het allemaal uitbundig aan!
  Nederland is prachtig, overal zijn er mooie plekjes te vinden ... Jammer dat sommige mensen daar aan voorbij gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat lief dat je deze mooie omslagdoek voor je moeder maakte! Ze zal er vast heel erg blij mee zijn. De Veluwezoom is i derdaad een prachtig stukje natuur, zeker eens per jaar rijden wij er ook heen om fijn te wandelen..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Met deze omslagdoek zal je moeder ook wel erg blij zijn. Wat lief dat je dat voor haar maakte.

  En wat leuk dat je in Twente was en zo genoot van de Veluwe. Nederland is mooi en het is ook altijd fijn (vind ik) als ik er dan weer heerlijk van kan genieten ;-)

  Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat zal je moeder veel plezier hebben van de sjaal: warme en zacht en met zoveel liefde gemaakt!
  Je tuin ziet er al lekker groen uit en zie ik daar een bessenstruik? Ik vind het voorjaar altijd zo heerlijk, wanneer alles begint te groeien en bloeien. Er is zoveel te zien en het verandert zo snel dat het me blijft fascineren!

  Geniet van het fijne weer!

  Groetjes,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jouw moeder boft met zo'n hakende dochter. En jij boft met een moeder die zo dankbaar gebruikt maakt van je gehaakte projecten ;-)
  Blijft heerlijk hè, omslagdoeken haken.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtige omslagdoek! Daar zal je moeder blij mee zijn. Mooie foto's laat je ons zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een prachtige omslagdoek! Wat een lief gebaar om hem aan je moeder te geven.
  Je hebt een heerlijk blog, ik ga je zeker volgen.
  Ga zo heerlijk verder lezen ...
  Fijn pinksterweekend Manon

  BeantwoordenVerwijderen