zondag 7 augustus 2016

Ik bouwde een huis

Toen mijn jongens klein waren, heb ik met regelmaat aanvullingen op hun speelgoed gemaakt. Mijn jongste kon heerlijk fantaseren met Playmobil en daar heb ik dan ook e.e.a. voor gemaakt, met als pronkstukken deze 2 gebouwen. Ik denk dat dit mijn eerste maaksels waren met hout, het was dan ook niet perfect, maar voor mijn zoon wel; wat heeft hij veel met deze gebouwtjes gespeeld! Alles was zelf bedacht, geen werkbeschrijving of voorbeeld was er voor handen (en dat maakt het natuurlijk alleen maar leuker) Gisteren hebben we even opnieuw gespeeld om hier op mijn blog te laten zien hoe dat er ongeveer uitzag :-)



Het woonhuis heeft een dakterras, een veranda en zelfs een deurbel XD.

Ik had er nog een simpel stapelbedje bij gemaakt, maat dat is gesneuveld.

Het politiebureau had zelfs 1 verdieping waar de cellen zijn gebouwd, compleet met tralies :-D Ik weet nog dat ik zeker op die tralies heel trots was, ook al zijn ze best scheef, maar het werkte. Reken maar dat heel wat boeven daar hun zonden hebben zitten overpijnzen!

Beneden was het kantoorgedeelte ;-)

De ramen in de gebouwtjes had ik met plastic gemaakt en ik heb ze nog regelmatig moeten lappen, haha. Aan de staat van het verfwerk is te zien dat er heel veel mee gespeeld is, ik had echt eer van mijn werk.

Ik had jullie ook graag de camping willen laten zien, maar de tentjes in allerlei soorten en maten, zelfs een bungalowtent met slaapcabines zoals wij die zelf hadden, zijn in zo'n staat dat die niet meer aantoonbaar zijn, helaas.

16 opmerkingen:

ivoorwit.blogspot.com zei

Als speelgoed zo goed gebruikt is dan is het toch super! Daar was het voor bedoeld! Je hebt eer van je werk. Fijne dag, groetjes, Thea

Christine W zei

O wauw, dat ziet er superleuk uit! Ik kan me goed voorstellen dat daar heel veel mee gespeeld is.

Dirkje Spreeuw zei

Je bent een creatief multi-talent Angélique. Wat een leuke huizen! Zo kon je poppenhuizen bouwen terwijl je zoons hebt. En wat leuk dat je ze nog hebt. Nooit weggooien hoor ;)
Groetjes
Paula

De Breimeisjes zei

Fantastisch! Wat heb je dat leuk gemaakt, met zoveel bijzondere details! Een super-moeder ben je, volgens mij!
Jammer dat je geen foto's meer hebt van de camping, dat was vast ook geweldig!
Groetjes,
Akkelien

juffrouw Ooievaar zei

Daar kan een kind ook nu nog mee spelen, leuk gemaakt hoor!!
Je hebt het zo gemaakt dat het met allerlei ander speelgoed te combineren valt. De kinderen kunnen volledig los met hun fantasie. Misschien is dat in de huidige tijd zelfs nog belangrijker als vroeger en zeker veel beter als computerspelletjes :-) Groetjes en fijn dat het zo goed bewaard is gebleven, Anita

Miriam zei

Heel erg leuk! Niet te zien dat dit één van je eerste houtmaaksels is!

blauwruitje zei

Echt super leuk daar kan playmobil eigenlijk niet tegen op! Groetjes Sandra

Elizabeth zei

Wat een talent van je, Angélique! Dat is toch fantastisch..., je zou er wat mee moeten doen ..
Geen wonder dat je zoon daar uren mee kon spelen!

Anoniem zei

Cool zeg! Goed gemaakt! Ik heb ook vaak met het idee gespeeld zelf zoiets te maken, maar ik durfde er niet aan te beginnen. Dus waaw, knap van je!
Groetjes, Sigrid

Preeti zei

Wow!! That's great that you made it all yourself. It is cute with all the details. I liked the roof top and the office a lot:)

Margaret zei

Knap gemaakt. Leuk idee om gebouwen te maken voor de playmobil. Dat maakt het spelen nog leuker. En nu hebben jullie gave herinneringen aan al dat spel bij deze gebouwen.

Groetjes, Margaret

ineke zei

leuk hoor !!! mijn jongens waren meer van de lego, de meisjes trouwens ook!

Petra L zei

Oh, ik ben er helemaal stil van Angelique...wat leuk! En wat zullen je zoons hier met veel plezier mee gespeeld hebben....erg leuk :-)

Lieve groet, Petra

Hobbyrita zei

Wat is dit prachtig!!! Om jaloers op te zijn, zou niet weten hoe ermee te beginnen, hier zal veel mee gespeeld zijn.
Grtjes, rita.

Vera zei

Wat goed dat je het bewaard hebt. Petje af voor je creativiteit. Je bent van vele markten thuis, maar dat wisten we al.

casa crea d' emilia zei

Hey Angelique,
Wat ontzettend gaaf gemaakt. Ik hou van playmobil. Ik speelde er vroeger erg veel mee. Geweldig. haha. Veel speelplezier ermee ^^
Fijne zondag.

Lieve groetjes,
Emily
(casacreaemilia.blogspot.nl)