donderdag 6 juli 2017

Gezellig! (Nou ja, dat denk ik...hoop ik)

Vanmorgen vroeg, toen ik nog aan het wakker worden was, hoorde ik het weer: "zwoef"..... gevolgd door "tik tik tik". Pfff, ik had me nog niet eens gerealiseerd dat het donderdag 6 juli is en het was al bal.
Ik keek naar de deur en zag toen:

Helemaal niets! Nou ja, niets bijzonders.

"Tik tik tik", nu iets harder. Ik deed de achterdeur open en toen zag ik wel wat:


Wow! Een exotisch-uitziende heks in mijn achtertuin! Ik wilde haar net vragen wat ze kwam doen, maar Drusila was al naar buiten gerend (bijna gestruikeld over de drempel en met Kronkel weer achter zich aan) en de twee dames vlogen elkaar in de armen, het was zo mooi om te zien!

Minutenlang stonden ze te knuffelen, dan weer elkaar van top tot teen goedkeurend te bekijken, alles begeleid onder een hoop "ieieieiehhh!!!" en "whihihihi" De dames waren duidelijk blij elkaar te zien :-D

Na een tijdje draaide Drusila zich naar mij toe en begon tekst en uitleg te geven: "Angélique, dit is mijn vroegere schoolvriendin Florentina Papaya Magnolia en haar gekko heet Pokie. Florentina en ik zaten vroeger samen op de heksenschool en we hadden altijd zoveel lol! Maar de ouders van Florentina wilden zich gaan specialiseren in exotische kruiden en toen verhuisden ze naar de Caribische eilanden en zijn we elkaar uit het oog verloren.
Pas een half jaar geleden hebben we elkaar gevonden op Wizzbook en het was alsof we elkaar de dag ervoor nog gezien hadden. We hebben elkaar regelmatig gesproken via Wizzbook en Witchapp, maar sinds de storm vorige maand rond de eilanden is de verbinding zo slecht dat we elkaar nog nauwelijks een bericht konden sturen. Vandaar dat Florentina haar bezem heeft gestuurd met een gewoon ouderwets papieren briefje *hihihi* om te zeggen dat ze wilde komen en nu staat ze hier. Heb je een goede reis gehad Flo? Kom je zal wel moe zijn en dorst hebben"

Al kwebbelend liepen ze naar binnen en klommen ze naar Drusila's plank in de kast. Ook Kronkel en Pokie gingen naar boven, maar die 2 moeten duidelijk nog aan elkaar wennen.
De thee was snel gezet.


Wat gezellig voor Drusila!
Maar opeens realiseerde ik me dat ik wel gewoon naar mijn werk moest.... ai! Ik kreeg er accuut buikpijn van. Wat zou er hier gebeuren als ik weg ben?
Toch moest ik op de dames vertrouwen, ik kan toch niet mijn cliënten in de steek laten voor een paar giechelende heksen?
Ik heb ze nog even streng toegesproken en heb de deur achter mij dichtgetrokken...

's Middags stak ik met knikkende knieën de sleutel in het  slot van mijn eigen huis; als ze maar niet...
Tot nu toe heb ik niets raars ontdekt, dus ik denk dat mijn zorgen ongegrond zijn. Ze stonden gezellig te kwebbelen bij een pruttelende ketel, niets aan het handje :-D


Toch denk ik dat ik vanavond niet zo lekker zal slapen, want met een heks in huis weet je het maar nooit, laat staan met TWEE heksen in huis.

23 opmerkingen:

 1. Ik denk dat het mee gaat vallen, Drusilla is duidelijk heel blij met het bezoek :) Ik verwact alleen maar positieve spreuken en hekserij :)
  Super leuk gedaan Angelique en ik hoop dat je toch fijn gewerkt hebt :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Brrr, nog een heks dus....
  Nou ik weet nog niet of ik langs durf te komen in die heksen keet....

  Maar geweldig verhaal zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is me wat daar bij jou! En ik dacht nog 'Angélique kan altijd nog aan Remco vragen of hij met spoed wil komen', maar als ik het goed begrijp aarzelt hij wat...
  Wat een stelletje heksen, joh... Het is me een wereldje apart hoor. Als het je niet bevalt, kun je ze altijd vanavond nog buiten de deur zetten! Maar ik denk toch dat het mee gaat vallen, want ze hebben zich keurig gedragen..
  Nou, alvast welterusten... (ahum)... als ik vannacht wakker lig, zal ik aan je denken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sooo sweet, Angélique! The witches as well as their animals. And I love that coffee table with the tiny dishes - fantastic job! Hugs, Nata

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn zó leuk, die heksen van jou. Die halen vast alleen maar goede streken uit ;-)
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha Angelique, Drusila heeft je goed verrast. Flo is vast er gezellig haha. Gelukkig is er niks ergs gebeurd. haha.
  fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke logéé. Hopen dat de dames zich een beetje blijven gedragen. Voorlopig hebben ze elkaar meer dan genoeg te vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Another cute witch and the gecko is also cute:) The witch party is going great and I hope you are again back to witchcraft , lol, I mean crafting witches:D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jee wat een kunstwerk weer ,prachtig die twee heksen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw dat was speciaal wakker worden. Nou fingers crossed, dat alles er nog net zo bij staat als je het verlaten hebt
  Het is een prachtig stel

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke heksen! En genoten van je gezellige verhaaltje eromheen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaha, wizzboek...geweldig. Wat zijn de heksen mooi. Hoop dat je het ons wel laat weten als de heksen toch iets uithalen. Natuurlijk hoop ik dat niet voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig, witchapp en wizzbook :-) Ik verheug me eigenlijk al op het vervolg, want het kan niet anders of er volgen nog meer verhalen!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hahahaha, heel leuk!!! Echt geweldig, zo 2 verschillende types heksen en dan dat hele verhaal!
  Fijn weekend,
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een geweldig verhaal Angélique! Zal ik je vermelden bij de poppendag? Dit hoort er echt wel bij hoor!!! Ze zijn prachtig, origineel, fleurig en kleurig, je heksen en je ziet, ze kunnen zich ook voorbeeldig gedragen als het moet! Superverhaal!!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk verhaaltje om te lezen! De heksjes zijn prachtig gehaakt, erg creatief én de eerste keer dat ik een exotische heks zie. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat heerlijk om te lezen! En ik denk dat de avonturen nog lang niet ten einde zijn! Jippie! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een heerlijk verhaal. Je zou eens moeten nadenken over kinderboekjes schrijven met foto's of tekeningen van jou gemaakte haak heksen! Het is zo leuk om het te volgen en ik denk, dat kinderen dit prachtig en spannend zullen vinden.
  Groetjes, Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gewéldig! En wat is Florentina mooi! Ze straalt helemaal, als een frisse zomerbloem.
  Op naar nieuwe avonturen! Hopelijk houden ze je huis heel....
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuk setje maar inderdaad oppassen geblazen! :) Die Drusila heeft het goed voor elkaar met haar gehaakte theesetje! Super leuk. Ken je de boze heks van Hanna Kraan (boeken). Ik hoop dat je dat bespaard blijft. Succes met de dames. Groetjes Sandra
  PS ga je nog naar het haakcafe?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. En dan heb je in 1 x twee heksen in huis.. Wel leuk dat ze na zo'n lange tijd elkaar weer zien maar hu de boel toch maar in de gaten je weet maar nooit wat ze aan het brouwens zijn...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 22. prachtig ...je gehaakte heksen!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Gaat het nog goed met die 2 heksen in huis????

  BeantwoordenVerwijderen