vrijdag 22 september 2017

Het cadeau voor mijn moeder

Jullie konden al in het vorige bericht lezen dat mijn moeder jarig was en dat ik een cadeau voor haar gemaakt had. Welnu, het is tijd om het te laten zien.


In de Simply Haken van januari 2017 vond ik dit kussen met bloesemtak.
Ik heb het gehaakt op vakantie (ik zou er een labeltje aan kunnen hangen: made in Danmark, Germany, Poland, Tsjechië en Nederland, haha) en thuis verder afgemaakt.
Ik heb het gehaakt met Drops Cottonlight, wat een drama is dat garen! Het splijt verschrikkelijk. Hopelijk blijft het wel mooi in de was. Het is een mengsel van 50% katoen, 50% viscose, wat mij ideaal leek voor het kussen. Het erge is dat ik nog aardig wat bollen heb liggen van dit garen, dat ik al veel eerder had gekocht maar waar ik nog nooit wat van gehaakt had.
Nou ja, met het resultaat ben ik wel tevreden.


En mijn moeder is er blij mee, dat is het voornaamste.

Ik schreef een hele tijd terug eens dat ik iets af had dat ik nog niet kon laten zien, dat het pas in september gegeven zou worden. Ook dat kan ik inmiddels laten zien.
Een Litouwse vrouw had voor mij heel mooie warme sloffen gevild en voor haar maakte ik een omslagdoek in de kleuren van de Nederlandse vlag, daar zij dol is op ons landje, als bedankje.
Ik heb een gedeelte gebruikt van het patroon Annyones Shawl (je vindt het op faceboek in de gelijknamige groep van Annie Germeraad, echt een prachtig ontwerp! In de groep vindt je nog veel meer fantastische patronen van sjaals en omslagdoeken.)



Ik heb de omslagdoek gehaakt met Stylecraft dk. De rand lijkt niet plat te liggen, dit komt doordat de rand golft door het voorgaande patroon, het is wel redelijk plat.
Ik zal jullie mijn mooie sloffen nog laten zien. Ze zitten echt heerlijk en ze zijn super warm!


Er zit een leren zool onder zodat ik er heel lang plezier van zal hebben.
Thank you very much again, Danute!

Danute (de dame uit Litouwen) heeft ook een facebookpagina met haar prachtigeviltwerk:
https://www.facebook.com/Danutės-veltiniai-1025536237548188/?ref=ts&fref=ts&__nodl

26 opmerkingen:

De Breimeisjes zei

Wat mooi allemaal! Prachtig kussen (jammer van dat garen trouwens....)
Die sloffen zijn ook super mooi!
En de omslagdoek is ook leuk, al zou ik zelf niet op deze kleurcombinatie uit komen :-)
Jullie hadden een mooie ruil zo!
Groetjes,
Akkelien

Ria, zei

Wat laat je weer veel moois zien. Ondanks de "splijt"ergernis is het toch een prachtig kussen geworden. En wat zijn die sloffen prachtig gevilt! (dacht al dat je ze ergens onderweg gekocht had :) ) Superleuke omslagdoek ook. Zal eens op de links gaan kijken.
Groetjes

Jacqueline zei

Wat is handwerk toch mooi en leuk om te doen!! Een mooi kussen voor je moeder gemaakt! En die sloffen zijn zo mooi/leuk dat je voor haar zo'n mooie omslagdoek hebt gehaakt! Liefs van Jacqueline

Lisa zei

Heeel erg mooi kussen. Ja ik ken dat garen. Het splijt inderdaad veel, met een haaknaald groter haakte het bij mij wat prettiger.
Wat leuk dat je handwerkjes hebt 'geruild' met iemand.
De slofjes lijken me lekker lopen.

juffrouw Ooievaar zei

Wat een mooie handwerken zijn er gefotografeerd :) Ik vind het kussen prachtig en snap helemaal dat je moeder er blij mee is.
Jammer dat het garen wat minder fijn werkt, of is dat te zacht uitgedrukt?
De sloffen zijn prachtig, ik weet uit ervaring wat een werk dat is, best zwaar, daar ga je veel warme voetjes in hebben :)
Het retour cadeau is ook weer prachtig en nu snap ik ook je kleurkeuze. Ik ga eens een kijkje nemen op de site van Danute, fijne avond en groetjes Anita

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een mooi kussen heb je voor je moeder gemaakt Angelique, die bloesemtak maakt het erg speciaal. Leuk dat je "handwerkjes" hebt "geruild". Prachtige warme sloffen in ruil voor een mooie omslagdoek, leuk hoor én meteen een aandenken aan de persoon. Veel "slofplezier"...
Lieve groetjes Miranda

Dinah zei

Het is een mooi kussen geworden, jammer dat het garen niet zo geweldig was. Watlief dt je een omslagsjaal hebt gehaakt voor die Mevr maar ja je hebt wel erg mooie sloffen van haar gekregen. Een mooie ruil.

Lieve groet,dinah

Vera zei

Wat een prachtig kussen, een echt kunstwerk. Ik ben niet verbaasd dat je moeder er blij mee is.
En leuk idee om de omslagdoek in de kleuren van de Nederlandse vlag te haken. Voor zulke mooie sloffen maak je graag een bedankje.

Sofie zei

De bloempjes zijn heel mooi op het kussen, jammer van het garen. Hopelijk blijft je werk goed zitten, hé.
Nog een fijne zaterdag,
Groetjes Sofie

Sandra zei

Wat een prachtige sloffen! Ik kan me voorstellen dat je dan heel graag zo'n mooie sjaal haakt als bedankje!
En het kussen voor je moeder is echt subliem chique, wauw!

Marloeskreatief zei

Mooi je kussen leuk met die bloemetjes ,en je sjaal ook orgineel ,prachtige sloffen leuk die kleur ook

Anoniem zei

Wow, die slofjes zien er prachtig uit en zullen wel lekker zacht en warm aan de voetjes zitten :-)
Dat kussen, dat had ik ook gezien in het magazine en ik wou het ooit ook eens maken! Jouw versie is echt geslaagd hoor, supermooi!

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wat mooi om zo creativiteit met elkaar uit te wisselen.
En aan het kussen van je moeder is niet te zien dat het zo rottig haken is.

casa crea d' emilia zei

Hey Angelique,
Wat ben je weer heerlijk creatief geweest. Mooi cadeau voor je moeder en die omslagdoek is echt heel mooi geworden. Leuke sloffen hoor.
Fijne avond.

Lieve groetjes,
Emily

Els zei

Wat een lieve cadeautjes! Het kussens is echt heel mooi! De sjaal trouwens ook! Erg mooie kleuren :-).

Preeti zei

Your cushion is so pretty !! :) I had started a similar kind- a white background and a lacy crochet to attach onto it but that never happened. Your cushion inspired me to finish that project. The shawl is lovely too!

Christine W zei

Wat een prachtige sloffen! Je bedankje ook overigens. Dat zal ze zeker leuk gevonden hebben. Wat leuk, een kussen met zo'n tak! Supermooi.

ineke zei

prachtig is je kussen geworden !!!!
en ja zo zie je maar dat merken ook niet altijd garant staan voor prettig garen.
je omslagdoek is geweldig geworden, al zie ik me zelf niet zo snel met de vlag om mijn schouders lopen.
de sloffen zijn prachtig en lijken me ook erg warm en lekker lopen.. jij zal van de winter geen koude voeten hebben!

Sophie zei

Schitterend kussen! Daar zal je moeder vast heel blij mee zijn! Jammer dat het garen niet fijn werkte.

Unknown zei

Hebt deze winter geen koude voetjes met van die mooie slofjes
Maar jou creaties zijn ook heel mooi geworden en de sjaal
en de kussen prachtig !!!!

Pauline zei

Je kussen is een mooi cadeau geworden! en met de rest van de wol zou ik gewoon iets anders bedenken..misschien gaat breien beter?

Natas Nest zei

The cushion is fantastic with all these sweet flowers! ♥ Shawl and shoes are very pretty, too :-). Happy weekend! Nata xxx

Michelle zei

Wat een mooi kussen! Een grote haaknaald wil nog wel eens helpen tegen het splijten, ook een minder puntige naald. Maar soms is het niet anders, hopelijk kan je er nog wat leuks van maken. Ik wens je nog een fijne avond!

Hobbyrita zei

Supermooi kussen maakte je voor je moeder en die sjaal is echt een typisch hollands cadeautje met die kleuren. De sloffen die je kreeg zien er lekker warm uit!!!

Mia zei

Hallo angelique , ik zag een foto van jouw op haak maar aan van de boekenlegger van een roos , heb je hier ook een patroon van ?? Groetjes mia

Angélique zei

Beste Mia, het spijt me, dat heb ik niet. Maar je kunt vast wel een roos (of andere bloem) vinden op internet, daar een lange sliert lossen aan haken en er een blaadje aan maken, meer is het niet.