zondag 26 maart 2017

Voor de jarigen

Een van mijn nichtjes is 18 jaar geworden en vroeg o.a. geld voor rijlessen.
Ik haakte een lesautootje en knutselde een spaarpotje met een L erop. Het geheel verpakte ik in cellofaan, maar dat kreeg ik niet goed op de foto, zo zie je het beter.


Dit is toch leuker geven dan een envelop :-)

Voor een cliënt die 80 werd en wel een opvrolijker kon gebruiken maakte ik een kaart. Het was best wat werk, maar het was het waard.
En omdat ik er stiekem wel een beetje trots op ben krijgen jullie er wat meer foto's van te zien ;-)




De ontvangster werd er blij van en zal hem vast nog lang laten staan om van te genieten ( de kerstkaart die ze van mij kreeg staat ook nog op de kast en zelfs de verjaardagskaart van haar man die in oktober jarig was moet nog blijven staan) :-D

Ik ben weer met een cadeautje bezig, maar wanneer ik dat kan laten zien weet ik nog niet. Verder is het tuinseizoen begonnen, daar wordt ook best wat aangepakt, maar daar maak ik t.z.t. nog wel een blogbericht over.

donderdag 16 maart 2017

Kangoeroe

Zo, ik heb eindelijk weer iets te tonen.
Grappig dat velen vorige keer bij de sneak peek dachten dat ik met een konijn bezig was (nog één?), al heeft ze er bij nader inzien wel wat van weg.
Vandaag kan ik het resultaat tonen, een lieve mama kangoeroe met haar kleintje ♥






 


Lief hè?
Het patroon is van Kristel Droog (my Krissie Dolls) en staat in het boek waar ook de eerder geshowde wasbeer en de aap in staan, "mijn knuffels van sokkenwol".
In het boek zit mama kangoeroe, ik ben de uitdaging aangegaan om haar te laten staan en de baby heeft bij het origineel geen armen en benen, ik vond leuker mét. Eigenlijk wilde ik er ook een staart bij, maar dan past het niet meer in de buidel.
Ik heb gehaakt met katoen (Phildar 3) en haaknaald 2,25, de mama is 27 cm lang.
Ik vind het een geslaagd project :-)

Ook deze kangoeroe met haar ukkie staat in mijn virtuele winkeltje, waar je nog veel meer amigurumi en andere gehaakte spulletjes vindt; neem er eens een kijkje, misschien vind je er een leuk cadeautje voor jezelf of een ander.

donderdag 2 maart 2017

Vreemde vogel

Ik weet niet wat het is, maar mijn tuin trekt heel wat vreemd volk aan.
Zo zag ik nu weer een vreemde vogel in de tuin. Toen ik hem spotte greep ik meteen naar mijn mobiel om een foto te maken voordat hij weg zou  vliegen, maar zoals jullie kunnen zien maakte hij daartoe totaal geen aanstalte.


Hij bleef zelfs doodstil zitten toen ik hem van bovenaf probeerde te fotograferen, maf beest...


Ik heb werkelijk geen idee wat voor vogel het is. Van ver af denk je dat het een roodborstje is, maar als je dichterbij komt lijkt hij daar totaal niet op. Ik heb Google nog geraadpleegd, maar die bood ook al geen antwoord. Mocht iemand van mijn lezers weten wat voor vogel het is dan verneem ik dat graag, ben wel benieuwd eigenlijk.

Jullie kunnen je vast nog wel herinneren dat ik op de handwerkbeurs zakjes viltwol kocht. Ik heb toen zomaar wat kleurtjes bij elkaar gezocht waarvan ik dacht dat ze wel handig zouden zijn om beestjes te maken. Ik heb nog geen winkel gevonden waar ik het hier in de buurt kan kopen, dus moet ik roeien met de riemen die ik heb. Bovendien vind ik het grappig om te doen, maar ik vind dat het niet echt binnen mijn "talenten" valt, dat naaldvilten, haha. Toch had ik eigenlijk wel een beetje blauwgrijs nodig. Op Pinterest had ik al eens gezien dat je voor kleine plukjes niet persé naar de winkel hoeft. Ik ben even gaan proberen met wat acryl uit mijn voorraad en het werkt ook nog! (Sorry Sandra (die mij de eerste beginselen leerde), ik heb een beetje vals gespeeld ;-) )
Hier kun je zien hoe ik van gewoon haak/breigaren prikwol maakte met behulp van een huisdierenborstel van de Action.


Ik heb het met twee verschillende kleuren blauw-grijs geprobeerd, vandaar de verschillende kleuren op de foto.

Ik hoop dat ik weer snel verder kan met deze dame

Want het haken gaat me volgens mij toch iets beter af :-) (al zal ik nog best wel eens de viltnaald ter hand nemen, vooral als de haaknaald mij tijdelijk niet goed aanvoelt, zoals nu)