maandag 4 juli 2011

Zoeken

Het is alweer meer dan een week geleden dat het laatste berichtje van mij is verschenen en ik krijg de vraag waar ik mee bezig ben. Om eerlijk te zijn: ik ben druk met zoeken. Nee, ik ben niets kwijt, maar wil wel iets vinden, namelijk (tijdelijk) iets anders dan amigurumi haken.
Misschien wil ik wel uitproberen hoe het is om met meerdere werkstukken tegelijk bezig te zijn.
Ik heb wat bloemetjes geprobeerd (zijn niet moeders mooiste geworden, maar we proberen rustig verder), maar een stemmetje in mijn hoofd roept steeds: Granny squares! Ik zie ook zoveel leuks langskomen...zucht....
Ik ben alleen bang dat ik zo'n hele deken niet afmaak omdat het té lang duurt, maar een tas voor mijn haakspul zie ik wel zitten. In mijn hoofd heb ik al een heel stuk uitgedacht, maar als je zo iets nog nooit hebt gehaakt, moet je eerst maar eea uitproberen en daar ben ik dus mee bezig.
Patroontjes zoeken, ik heb geleerd hoe ik zo'n haakschema moet lezen, verschillende groepjes haaksteken proberen, blogs bekijken, nog meer blogs bekijken.... Het houdt me van de straat.


En dan zijn er natuurlijk ook nog de kinderen: De oudste heeft vorige week zijn havo-diploma gehaald, de jongste is vandaag 16 geworden... allemaal hartstikke leuk en super, maar moet uiteraard wel gevierd worden, ze lopen in en uit want gewone schooldagen zijn er niet meer bij en dan moet er opeens ook nog zoveel anders gebeuren, alles tegelijk lijkt wel en dus heeft moeders even minder tijd om te handwerken. Jammer, maar komt wel weer; nog een paar weken en dan is het vakantie! Hopelijk weet ik tegen die tijd wel wat er mee mag in de bagage....

8 opmerkingen:

 1. Ja, lastig hè om iets te kiezen om te maken, er is zoveel leuks om te doen...
  Zelf ben ik altijd met meerdere dingen tegelijk bezig, dat bevalt me prima die afwisseling.
  Je granny squares zien er al heel leuk uit!
  Je bedenkt vast wel iets leuks om mee te nemen op vakantie... succes en geniet van alles!
  Enne....gefeliciteerd met je kids!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hetzelfde voor als jou op haakgebied. Ik ben ook op de dool tijdelijk en op zoek naar hét patroon waar ik gelijk weer met veel goesting in kan vliegen. Geniet van de kinderen en de akantie daar! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je jongste koter...16 jaar dus lekker puberen nog..;-) en de andere met een diploma op zak, Je mag een trotse moeder zijn.
  Granny squares zijn ook heel leuk.. misschien moet je eens bij Ieke gaan vragen of je mee kan doen met die granny squares Cal.. dan hoef je in ieder geval niet naar patroontjes te zoeken en het zijn leuke vakantiewerkjes...
  En al gebruik je ze niet voor iets groots, dan zijn het altijd nog leuke onderzettertjes.
  Ik maak ze ook, en heb er nog geen bestemming voor. misschien ga ik ook wel voor een tas...
  Voor die tijd ben je er vast wel uit..suc6 nog

  groetjes Petra

  http://byieke.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank jullie wel voor de felicitaties! Dat puberen valt (gelukkig) reuze mee en trots ben ik zeker op mijn twee kanjers!
  Petra, dank je wel voor de link. Dat patroontje staat al een tijdje tussen mijn verzameling en ik twijfel nog tussen die en een andere. Wat ik in mijn hoofd heb ben ik nog niet tegen gekomen (zal wel eens zo zijn), maar ik ben nog veel te onervaren om het zelf te ontwikkelen. Ach, ik heb nog meer dan een half leven voor me (hoop ik) :D
  Lien, misschien is de link van Petra ook wat voor jou?
  Maaike, dank je voor het compliment. En dan te bedenken dat ik die vierkantjes met die verschrikkelijke garen van de Action heb gemaakt (kan ik mooi opmaken aan probeersels).
  Ik denk overigens dat er ook een mini amigurumi werkje mee gaat op vakantie: ik heb nl afgelopen week het patroon van Miep de muis van Claire (Haakmuts) gewonnen en die wil ik natuurlijk ook nog maken (net als al die andere leuke patroontjes) HELP!!! Een half mensenleven is veeeel te kort!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn zulke mooie grannys kijk ook maar eens bij Busy Bessie Creatief (de granny's). Zij geeft zo'n duidelijke beschrijving en heeft erg leuke patronen. Die van jou zijn ook mooi en leuke kleuren en al gaande weg krijg je meer ervaring. Ik heb er zelf ook zo'n plezier aan als het me weer lukt om een vierkantje te maken, net kleine puzzeltjes, groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heel deken, leuk hoor!Lijkt mij ook veel werk.
  Gefeliciteerd met je zonen.

  Groetjes, Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, wat leuk. Zelfs mijn blog wordt hier al genoemd. Bedankt dames!

  Ik kwam op je blog terecht na je reactie over de schoenen. Ik heb ze nog niet geteld, maar het zijn er zeker meer dan 6. Misschien wel 5x zoveel.

  Ik ben gelijk volger geworden van je blog. Wat maak je mooie dingen!
  Is het heel brutaal als ik je nu gelijk een mailtje stuur om te zeuren om een paar patronen? Vind die ezel zo leuk. En je balletmuis... Maar of je van die laatste een patroon hebt, dat ben ik eigenlijk even vergeten te kijken...

  Over de granny's: op het forum van hobbydoos doen we een crochet a long. Elke week stuur ik een patroon rond dat we dan allemaal gaan maken. Wat je er daarna mee doet, is ieders eigen keus. De een maakt er kussenhoezen van, een ander een deken, een wandkleed of een tas. Alles is mogelijk. Mocht je enthousiast zijn, dan hoor ik het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. BTW, ik kan je mailadres nergens vinden. Misschien wil jij mij een mailtje sturen?

  mijn mailadres is: by ieke 1989 @ gmail . com (maar dan alles achter elkaar natuurlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen