vrijdag 26 oktober 2012

Mijn kastje

In april kreeg ik van mijn vriend een heel mooi kastje, een soort letterbak in de vorm van een hart.
Natuurlijk hing het meteen aan de muur en sindsdien is het een komen en gaan van diverse kleinere amigurumi. Nou zijn de vakjes niet al te groot, dus niet ieder knuffelbeestje past er in. De vakjes zijn 10cm hoog, het laagste gedeelte is 6cm. Lege vakjes staan natuurlijk niet gezellig, dus heb ik maar weer eens wat gehaakt.
Allereerst "Sleepy Kitty", naar een patroon van Tessa v. Riet-Ernst, je vindt het hier.

Hij (ik heb me laten vertellen dat alleen katers "rood" kunnen zijn, heb er zelf geen verstand van) mocht eerst nog even spelen, maar al snel werd hij moe en heb ik nog vlug een andere foto van hem gemaakt voor hij echt in slaap zou vallen, want dan zou je zijn echte kattenoogjes niet meer kunnen zien.

Hij is lekker pluizig, want ik heb hem geborsteld. Dat was niet zo eenvoudig, want de garen die ik gebruikt heb, heb ik ooit gekregen van mijn moeder en dan kan het best wel eens een beetje oud zijn, wat hier dus het geval was; de draad brak erg snel. Zelfs met afhechten was het oppassen. Ik haakte met haaknaald 2 en hij is ca. 9cm groot (zittend)

Voor de volgende lege plek kwam het boekje dat ik gewonnen had bij Annemiek pas geleden, goed van pas.
Ik maakte Nina met restjes katoen en naald 2 (alweer zo een gepriegel!). Nina is zo'n 5,5 cm groot.


Mijn kastje hangt er nu zo bij:

Jullie zien het: nog 2 plaatsjes vrij (heel lastige plaatsjes welteverstaan). In één van de twee komt de kleine amigurumi waar ik nu mee bezig ben, voor het andere plaatsje weet ik het nog niet.
Heeft iemand een idee? Net als voor de plek waar die blauwe "Pino" (mijn allereerste amigurumi-uitprobeersel, toen kon ik nog niet van een patroon haken), een heel vreemd schuin vak; ik sta open voor suggesties ;-)

36 opmerkingen:

Jacomijn zei

Wat ziet dat er leuk uit, zo aan de muur !!! Ach, en die poes!!!! 'k Ga zo gelijk even bij die link kijken !!!!! Fijn weekend !!!

Riannes Haaksels zei

Gezellig kastje! Lief kadotje, houd je weer even bezig ;)

Liefs

CarlaK.be zei

Mooi !!! heel mooi!
Ik zou voor zo'n schuin vakje een huisjesslak maken die naar boven klimt.
Liefs!

Tinie zei

Oh, wat leuk zeg. Ziet er heel gezellig uit, daar bij jou aan de muur. Groetjes Tinie

Anoniem zei

ha ha ha ha ha....dan vallen zijn oogjes bijna dicht, wij hebben ook unne rooie kater flash is zijn naam. maar of het nu altijd alleen mannelijke zijn durf ik ook niet te zeggen, maar meis wat heb je ze beide prachtig gemaakt en wat een gepriegel, ik word er gewoon zenuwachtig van als ik dat zou moeten doen, ik zou niet weten waar mijn handen te laten ha ha....mooie haaksels in je prachtige hart kast

en nou komt het he of dat ik een idee heb....durf hier niet weg te gaan zonder.....................een diertje op popje wat met zijn/haar handen poten tegen de schuine want aan staat???????????????????


succes meis lieve groet jenneke

Jolanda zei

Leuk en gezellig om zo je beestjes een plekje te geven!

Corien zei

Wat een super leuk idee is dit!
En wat heb je leuke dingen in je hart gemaakt!
Ik heb zelf ook zo'n hart en er moet nodig wat in.....
Succes met de laatste vakjes vullen.
Lieve groetjes,
Corien.

Annemiek zei

Wat gezellig z'n bakje aan de muur!
Groetjes, Annemiek

Unknown zei

Dat ziet er hartverwarmend uit! Nee serieus, heel leuk! Wil je per se een beestje? Je zou ook een hartje kunnen haken... Of een letter is het toch een letterbak!

Pauline zei

Het is een schattig en knuffelig kastje!
Je kan een hartje haken..of lieveheersbeestjes...paar bloemetjes...meid er kan zoveel!

by Ieke zei

Wat een schitterend hart! Vind m echt heel mooi. Zou er zelf geen ami's in stoppen maar 'dingetjes van vriend lief, kids of van jullie samen. Jeweetwel van die dingetjes waarvan jullie precies weten waar het vandaan komt en welk verhaal er bij hoort. Maar ik ben nogal sentimenteel met dat soort dingen en volgens mijn sentimentele brein zijn dat soort dingen leuk in een letterbak.

Bij de Xenos hebben ze nu trouwens ook leulerds ik de aanbiedng. Ik kocht een huisje voor nog net geen 4 euro.

Ohja, ik vind de laatste variant ook het leukst. Stof is beetje apart, maar toch weer niet. Dat is wel mijn ding...

Gonny zei

Wat ziet dat er leuk uit zo.
En het katertje superschattig.
Fijn weekend.

Groetjes, Gonny

Hippehaakwerkjes&zo zei

Wat een lieverds allemaal in het hartje ... Ziet er goed en leuk uit het gevulde hart.
En rode meisjes katten komen inderdaad niet veel voor.

Franciens Haakwerk zei

Wat leuk! Soms is het toch wel leuk.... een beetje gepriegel:) Je kan nog een klein bloemetje maken en een bijtje erbij:)) of een klein paddestoeltje! Ik ben benieuwd wat je er nog bij maakt. groeten

Michelle zei

Leuk zo dat kastje, ze begint al mooi gevuld te raken. Het katje heb je ook super gemaakt, zo schattig. Misschien iets herfstigs? Een paddenstoel, egel?

Tineke zei

Wat ziet dat er leuk uit, vooral de kat is erg leuk.
Fijn weekend, Tineke

Margaret zei

Dat is een lekker knus kastje. Ik vind die amineko's zo leuk boven op. Ik weeet op dit moment ook even niet wat je in die schuine stukken kunt doen.

mingle-mangle zei

ZO MOOI!! wij vinden het echt leuk zo'n letterbak. echt grappige vorm. De foto's zijn super geworden.
groetjes mingle-mangle

Jacqueline zei

Wat ben je lekker aan de haak geweest, zeg!! Ze zijn allebei heel erg leuk! Misschien kan je wel een vogel voor in zo'n onderste vakje haken. Dan is er plaats voor zijn staartje! Groetjes Jacqueline

Moos zei

Owww die sleepy Kitty is wel heel lief!
Die pootjes .... zoooooo schattig :-)

En een nijlpaard met een zwembandje. Prachtig hihihihi

Staat overigens super leuk in dat kastje meis!
Ideeen voor de schuine vakjes? Ik zag het hier al eerder ... op zich een slak (hele leuk op Pinterest) is wel grappig. Juist ook omdat die dan tegen de schuinte op kan klimmen ;-)

Miss Creatuurtje zei

Nou, dat mag best al jou super-amigurumi-kastje genoemd worden (mooi cadeau van je vriend trouwens, hij wist vast dat je er zulke lieve beestjes ging voor maken). Superlief die ieniemieniebeestjes. Misschien past er wel zo'n uiltje in dat ik gemaakt heb voor Jitske's sleutelhanger? Of 2.. of 3 :-) want die zijn ook echt ieniemienie hoor.

jumare zei

wat leuk

Jeanine zei

Is echt wel een heel mooi kastje!

Groetjes,
Jeanine

Elizabeth zei

Je hebt vast al een heleboel suggesties gehad voor de lege vakjes, maar ik dacht meteen aan een slakje of een wormpje. Die vinden het niet erg om een beetje scheef te liggen.. Ravelein heeft juist zo'n schattig slakje op haar blog laten zien...
Het is een geweldig leuk gevuld kastje, Angélique.. echt jou wel toevertrouwd!

Fijn weekend, groetjes van Elizabeth

Jirska zei

Dat ziet er gezellig uit!!

Hobbyrita zei

Wat een knusse letterbak en gevuld met allemaal leuke dingen, om jaloers op te zijn. Het nijlpaard is gewoon prachtig, ik zou het zo komen halen :)

Dirkje Spreeuw zei

Kort geleden zag ik in een winkel zo'n letterbak en begon me af te vragen of ik er iets leuks mee kon verzinnen. Dit idee van jou is wel heel erg leuk! Een mooi verzamelplekje voor al die kleine diertjes, super!
Groetjes,
Paula

Anoniem zei

Wat leuk je gevulde kastje en ik ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat kiezen voor de twee overgebleven hokjes, heel gezellig dat je bij me langskwam ;o)
Ik blijf hier natuurlijk ook hangen haha....
fijn weekend en Groetjes van Marjolein/Ravelein

Natas Nest zei

What a cute cat!! And the heart-shaped rack is nice, perfect home for such cuties :-)

Lia zei

Wat zijn ze allemaal leuk. Het staat prachtig in je kastje.

Groetjes,
Lia

Anoniem zei

Wat een scheetje, dat katje ! En wat kun je toch "fijn" haken. Ik vind dat zo'n gepriegel....Daar ben ik écht te grof voor gebouwd (ik heb een bouwvakkers-handen !!!)
Mooi hoor !

Anoniem zei

Wat ziet dat er gezellig uit! :)

Anoniem zei

Zoek eens op de uiltjes van matawis creas! die zijn echt heel leuk! groetjes Nicky

Angélique zei

Dank je wel voor de tip, maar die ken ik wel (kun je ook niet omheen); ze zijn zeker leuk.

Esther zei

Wat een leuk idee!!! Staat geweldig leuk...knap hoor dat gepriegel met die kleine haaknaalden....ik zou gooi-neigingen krijgen hahahhaha

zeeuwsmeisje zei

Wat lief! Enne wij hebben een rode poes het is zeldzaam, maar wij hebben een echte dame die toen ze 6 mnd was al 7 kittens had dus geen twijfel mogelijk.
gr lisette