vrijdag 24 januari 2014

Uit de oude doos

Ik kwam onlangs wat foto's tegen van wat creaties die ik jaren terug eens maakte. Daar ik momenteel toch niets nieuws te laten zien heb, vind ik het wel geinig om deze oude maaksels te tonen.

Toen een van mijn broers ging verhuizen, heb ik zelf een cadeautje voor hem gemaakt dat ik nog lang in hun huis heb zien staan (misschien staat het er nog wel?) Ik kocht 2 crème kleurige hoge bloempotten en plukte een bergje grassprieten en margrietjes. Het gras en de bloemetjes plakte ik nog vers op de bloempotten en er gingen 2 laagjes blanke lak overheen. Het heeft zich nog erg lang heel goed gehouden, maar in de loop der jaren zag je alles langzaam een beetje verbleken. Ik had er ook een bijpassend cadeaukaartje bij gemaakt met grassprietjes en margrietjes. Het cadeau viel erg in de smaak, misschien een leuk idee om ook eens te proberen?

En ik kwam nog een werkstuk tegen:
Diezelfde broer heeft 3 prachtige dochters. Toen ze klein waren, wisten ze precies wat ze aan hun tante moesten vragen voor hun verjaardag: prinsessenjurken! Helaas heb ik niet overal foto's van gevonden, maar wel van de sneeuwwitje-jurk:
Nagemaakt van een plaatje, wel op de groei :-) De grote witte opstaande kraag heb ik daar nog op mijn schoot liggen. Het was zelfs compleet met rode diadeem met strikje. Ik denk dat deze foto zo'n 10 jaar oud is, hihi.

Wie weet laat ik jullie nog wel eens iets zien uit de oude doos, heb ik toch mooi een reden om een blogje te schrijven ;-)

30 opmerkingen:

Franciens Haakwerk zei

Moet je zeker doen, ik vind het altijd heel leuk om te zien wat er nog meer is gemaakt. Ik vind je idee met de bloempotten bv. geniaal, het ziet er heel mooi uit, dus bedankt voor de tip:)) Er ontspringen zomaar weer andere idëen in het hoofd, haha. En de prinsessenjurken blijven altijd....!!:) groeten Francien

ineke zei

ben niet zo'n naaister.. dus aan prinsessenjurken waag ik me neit... maar die bloempotten vind ik een geweldiggggggggggggggggg goed idee !

Unknown zei

leuk zo'n prinsessenjurk ! die blompotjes whaa net een levend schilderijtje :-) erg leuk !

Pauline zei

Geweldige foto van sneeuwwitje! Heel mooi gemaakt! en jij...wauw wat een schitterend haar!!!

Moos zei

Owwww heerlijk toch!
Leuk om te zien ook!
Enne die sneeuwwitjejurk .... wow!!!!!

Antoinette zei

Ah wat leuk, foto's uit de oude doos :D
Wat leuk gedaan die grassprietjes en margrietjes op die potten.
Sneeuwwitje ziet er prachtig uit, de trots straalt er vanaf ;)

Monique van den Berg zei

Leuk om die oude creaties weer terug te zien he. Ik was zo een 10 jaar geleden helemaal in de ban van decoupage. Ik beplakte alles met servetten wat ik maar tegen kwam.

Gonny zei

Knap gedaan die prinsessenjurk.
En die bloempotten zien er grappig uit.
Zeker en leuk idee om eens te doen.

Elizabeth zei

Het is zo enorm leuk om terug te kijken naar de dingen die je jàren geleden maakte... En toen was je ook al zo creatief!
Wat een idee om de bloempotjes op die manier te versieren, geen wonder dat ze nog lang in de smaak vallen..
Je bent vast een schat van een tante voor je nichtjes; wat een leuke foto... enig hè die meiden als je zelf alleen maar jongens hebt (jij toch ook?). Moet je dat stralende gezichtje zien boven die prachtige jurk!
Heb je nog meer 'oude-doos-creaties'?

Fijn weekend, groetjes van Elizabeth

kristel zei

Leuk om te zien, die bloempotten vind ik echt heel origineel.

Anoniem zei

heel leuk om te zien
fijn weekend , Marjolein

Het zonnetje in huis zei

Hallo,

Wat een mooie creaties en wauw die jurk !!!

Groetjes, Jaimie

Linda zei

Wat een mooie kleedje heb jij gemaakt voor je nichtje, leuk hoor die "oude plaatjes", fijn weekend!!

zeeuwsmeisje zei

Leuk om te zien wat je zoal heb gemaakt. Wat een creatieve ideeën had je toen al. Leuk hoor!
gr lisette

Natas Nest zei

Wow, Angélique, the flowerpots are so beautiful!! ♥ Great idea, also the matching greeting card. Hats off for the SnowWhite dress! Must have been tricky to sew but it turned out perfect and the little lady surely was very proud :-). Happy weekend!! Nata

Unknown zei

Zalig hé, om zo eens terug te blikken naar vroeger. Sommige stukken zijn toch echt tijdloos en passen zo direct terug in deze tijd. Zeker als het om prinsessen kleedjes gaat.
Grtjs
Daniëlle

Tinie zei

Heerlijk terugblikken naar vroeger. Gaaf idee indertijd voor die bloempotten. Fijn weekend, lieve groetjes Tinie

Dirkje Spreeuw zei

Wat een leuk idee om eens foto's uit de oude doos tevoorschijn te halen. Ik denk dat je er nog van staat te kijken wat je eerder allemaal hebt gemaakt. Zelf ben ik heel veel allang weer vergeten. Misschien ga ik ook nog eens op zoek naar oude plaatjes, hihi.
Groetjes,
Paula

blauwruitje zei

Inderdaad een leuk idee om een wat foto's uit de oude doos te halen. Ik heb op dit moment ook niet zoveel te melden dus ik zal eens kijken. Leuk trouwens die verkleedjurk, wij hebben ook nog een setje van die dingen liggen. Groetjes Sandra

Michelle zei

Wat leuk zeg!

Hobbyrita zei

Leuk, dat je die herinneringen nog eens kan bekijken en delen met ons! De bloempotjes, prachtig, ik zou er zelf nooit op komen om dit te doen! En de sneeuwwitje-jurk, wie weet moet ik die de volgende jaren ook wel maken :-)
Grtjes, rita.

Unknown zei

Wat leuk!!! Ik was vroeger ook al zo bezig, maar dan meer met meubeltjes voor de kinderen. Toch ook eens opzoeken ;) Fijne zondag nog! liefs, Nancy

Vera zei

Wat leuk die foto's uit de oude doos. Mag je meer laten zien.

Betsy zei

Bloempotten met grassprieten: wat een leuk idee en bovendien ook heel mooi gemaakt. Hoe kom je er op!
Je nichtjes boften wel met zo'n lieve tante die bovendien ook nog zulke mooie jurken kan maken. Sneeuwwitje ziet er superlief uit.
Van mij mag je nog wel meer in de oude doos zoeken hoor ;)

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Susan van der Zwaag - Sondeyker zei

Hey lieverd goh ik bleek jouw blog nog helemaal niet te volgen...schaam schaam... Oh wat ben je toch een lieve tante dat je prinsessejurken maakte voor je nichtjes, daar zullen ze vast nog zelf wel meer foto's van hebben. Sneeuwwitje ziet er in ieder geval prachtig uit! En wat leuk die grassprieten potjes! Ik ga er weer vandoor. Dikke knuff ennuh bedankt voor al je lieve reacties altijd :D

Miss Creatuurtje zei

Wat een tof idee die bloempotten, geeft een heel mooi effect! Leuk zo foto's uit de oude doos ... laat maar komen :-)

marmarel zei

Leuk he, die foto's uit de oude doos! Zo leuk gedaan, de bloempotten en de Sneeuwwitje-jurk. Tja, de tijd dat ik prinsessenjurkjes naaide voor mijn dochters is ook voorbij. Misschien heb ik ook nog wel ergens foto's in de oude doos, ik moet er maar eens naar op zoek. :-)
Groetjes, Marijke

dimitri zei

Ik ben de broer van mijn zus, die de tante is van 3 + 2 mooie dochters (volgt u het nog?) .
De bloempotten hebben het idd heel lang uitgehouden en zijn gesneuveld door vallen, niet doordat het gras verdorde.
De prinsessenjurken zijn 3 dochters intensief gedragen en daarna nog doorgegaan naar de verkleedkist van de basisschool!
Wij zijn dus reuzeblij met zo'n tante ;-)

Hoop maar dat er naast dingen uit de oude doos ook weer lekker nieuwe dingen uit je handen komen zus.

groetjes uit Alkmaar

Saskia zei

wauw had jij die prinsessenjurk zelf gemaakt?? knap hoor!
Bedankt voor je lieve woorden op mijn blogje. Ik ben even ontsnapt aan mijn bloed en suiker en ben maar wat aan het rondbloggen nu ... een hele verfrissing na al dat bloed lol

Angela zei

gaaaaaaaaafff zegt mijn dochter hier..
Liefs Angela