maandag 4 augustus 2014

Afgekeurd

Afgelopen weken heb ik wel gehaakt, maar de creaties zijn stuk voor stuk door mij afgekeurd.

Een tijdje terug zag ik op het inspirerende blog Voor mij - voor jou een gehaakte douchespons, die wilde ik ook wel eens proberen, leek me heerlijk in gebruik! Dus toen ik aan een nieuw project toe was mailde ik Evelyn of de spons nog beviel en ik kreeg een volmondig "ja" als respons, tezamen met een link naar een duidelijk You Tube filmpje (Nogmaals dankjewel Evelyn!). Nou, dat filmpje had ik echt wel nodig voor het samenvouwen en wel heel veel keren, ik zag het gewoon niet. Uiteindelijk is het gelukt, zie hier het eindproduct:


Ziet er goed uit toch? Gemaakt van Scheepjes Softfun Print, een fijne mix van katoen met acryl.
Onder de douche was ik er minder blij mee, want al het douchschuim verdween in de spons en bovendien vond ik hem te klein. Afgekeurd dus.

Ik ging verder met mijn nieuwe tas waar ik tijdens de weversmarkt aan was begonnen. Mijn vorige tas is helaas na 2 jaar heel intensief gebruik aan vervanging toe, dit keer wilde ik een wat kleinere. Ik had nog mooie blauwe katoen liggen en inmiddels ben ik al zo ver:


Bijna 3 bolletjes katoen zitten er in, ik heb er nog maar 1 van en 1 bijpassende, hetzelfde kan ik niet meer krijgen en ik blijf maar twijfelen over model / maat. Aan de achterkant zitten 2 foutjes die ik feilloos kan aanwijzen (waar ik me dus aan stoor), kortom: ik word er maar niet blij van. Ik heb het nog niet uitgehaald, maar mijzelf kennende, weet ik wel wat het lot van dit haaksel wordt: het zal weer veranderen in bollen katoen garen.

Mijn broer is bijna jarig en ik had speciaal daarvoor een patroon van een pianosjaal gepind. Ook daarvoor had ik garen in huis en ik begon vol goede zin:


Je raad het vast al: ik vind het niet mooi worden. Het wordt heel rommelig doordat je steeds moet af- en aanhechten en omdat ik een soepel sjaal wilde maken heb ik dus niet zo strak gehaakt, waardoor het zwart tussen het wit zichtbaar is waar het niet hoort. Dat was het derde afgekeurde project op rij. Jammer, maar niet getreurd, want ik heb van alle drie geleerd en ze hebben me bezig gehouden ;-) Inmiddels ben ik met een project bezig dat wel wordt zoals ik het bedoel (gelukkig maar, want het is een bestelling!) en we haken dus vrolijk verder :-)

Ik heb nog wel iets goedgekeurd te laten zien, heel goed zelfs, want mijn moeder heeft weer niet stil gezeten (tussen alle tennistoernooien, inclusief spannende finales, door terwijl ze volgende maand 75 jaar wordt!) en voor mij een cadeau gemaakt. Ze quiltte voor mij een hoes voor over de naaimachine, grotendeels met de hand:

Zo mooi gemaakt!
Ze heeft ook zulke gave stofjes gebruikt: met klosjes garen, knoopjes, naaimachientjes (die geel-witte, helaas niet goed te zien op de foto) en allerlei naaigerei! Het is echt een pronkstuk en ik ben er super blij mee :-)

Als laatste heb ik nog een bewijs te laten zien dat de Aliens zijn geland:

3 Flinke libelles hingen op een rijtje aan mijn olijfboompje. Ik schat dat ze zo'n 12 cm waren en dan kun je pas goed hun "buitenaardse" koppies en lijven zien :-)
Over insecten gesproken: ik heb niet meegedaan aan de vlindertelling afgelopen weekend, want dat was een onmogelijke opgave hier. De laatste tijd heb ik meerdere pogingen gedaan om de vlinders in mijn vlinderstruik te tellen, maar daar zijn het er veel te veel voor, het lijkt hier wel een vlindertuin!  Ik heb ook geen gebrek aan bijen en hommels (ik had zelfs een hommelnest), zo gezellig al dat gezoem en die bedrijvigheid!

32 opmerkingen:

 1. Ik vind je spons wel aardig hoor misschien een kinderformaatje en moet je hem voor jezelf groter maken. Op de foutjes van de tas kan je misschien gehaakte bloemen naaien....enb anders zit er niks anders op dan uit halen tot het laatste foutje en over nieuw te beginnen. En wat betreft de sjaal van je broer kan je hem niet helemaal wit maken en daarna het zwarte erop mazen misschien.
  Succes met alles, Liefs Ghea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo wat irritant als dingen niet worden wat je er van hoopte. Je tas zou ik dan maar uithalen want die steekjes blijf je altijd zien ;-(( Maar de hoes voor je machientje is een beauty, goed gedaan van je mam!! En die aliens vind ik regelmatig in huis maar dan in diverse onderdelen met dank aan de katten, helaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan nu wel zeggen 'niet zo kritisch, Angélique' ..., maar daar heb je ook niks aan. Het is gewoon een feit dat je je er soms niet bij neer kan leggen dat het niet wordt wat je gedacht had. En dan is het gewoon uithalen of aan de kant leggen!
  Je douchespons ziet er prima uit en kan vast nog als decoratie dienen, maar praktisch is 't niet blijkt...
  Maar van die blauwe tas is het bijna wel zonde om uit te halen omdat je al zo ver bent. Zelf ben ik dan ook van de korte pijn; roetsch roetsch en wat anders..
  De sjaal is een gaaf idee, maar ook daar kan ik je probleem begrijpen. Wel jammer, wat zo'n sjaal is echt origineel!
  Gelukkig maar dat er ook dingen wel goed uitpakken, anders zou je toch een beetje handwerk-depri worden...
  Je hebt een geweldige naaimachinehoes gekregen van je moes! Wat een aandacht en zorg is daar aan besteed, prachtig!
  Wij hebben de laatste tijd ook veel libelle's, vooral 's avonds scheren ze om mijn hoofd. Maar de katten vinden ze ook leuk...
  Fijn dat je zoveel bijen in de tuin hebt, want er schijnen steeds minder bijen te zijn. En dat is weer een gevaar voor de bestuiving van bloemen en fruit...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, het houdt ons van de straat, hé......
  Heel herkenbaar, ook ik heb van die projecten.
  Wat prachtig, de gequilte hoes voor je naaimachine! Een waar pronkstuk!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Komt mij op dit moment ook bekend voor dat het even niet allemaal wordt zoals je het in gedachten hebt. Vandaar even geen blogje. Ik heb niets om te laten zien. Wauw wat een mooie hoes voor je naaimachine. En ieks die libelle's zijn voor mij iets te groot. X Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 6. spijtig van al je projectjes waar je zoveel tijd in stak en daarna toch niet tevreden over bent, ik heb dat soms ook, spijtig genoeg...
  je blauwe tas vind ik anders wel echt knap en zoals Ghea hierboven al vermeldt, kan je misschien bloemetjes gebruiken om te verdoezelen, dan is al je werk toch niet voor niets geweest...
  ik ben trouwens echt jaloers op je machinehoes, da's echt een beauty! knap gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. flinke libelles zeg en die douche spons is gaaf!!! jammer van al je afgekeurde projecten zeg x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weet je, wij haaksters zijn van de creatieve processen en het ene proces pakt beter uit dan het andere, maar elk proces dat is uitgegroeid wordt een topper. Op dus naar de volgende topper, ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O, nog even dit, de naaimachinehoes van je moeder is een supertopper. Groetjes, Catherine.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Al met al heb je je tijd goed besteed...hakend..en er uit geleerd zeg je .
  ....op naar het volgende projekt dat zeker en vast zal lukken ...

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat jammer dat het even niet mee zat met de projecten. Die naaimachinehoes is echt super. Ik ga trouwens donderdag niet naar het haakcafe maar toch naar de verjaardag van mijn paps. Zie ik je dan weer in september? Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, Pietje Precies. Niet snel tevreden. Zo op de foto's lijken de projecten prima, maar ik kan me voorstellen dat het in 'het echt' er niet iets anders uitziet. En als je zoals jij vaak zulke mooie dingen maakt, dan wordt je steeds kritischer op je eigen werk. Maar gelukkig, over leer je weer van, dus niets voor niets gedaan.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vervelend mop als dingen niet zo worden als je wil. Maar je moet ook zelf blij zijn met wat je maakt. Weet er alles van hihihi. En jouw werk kennende komt daar weer heel veel moois aan!!!!
  Die naaimachinehoes ..... wowwwww!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tja, dat overkomt zelfs de beste dus! Dat de dingen niet altijd worden wat je wil. Zit je op Ravelry? Daar staan verschillende piano-patronen op.
  die libellen in je boom...brrrrr, ziet er gewoon eng uit.
  Maar die hoes maakt alles weer helemaal goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jammer dat het sponsproject je niet is bevallen. Het idee komt uit Amerika en daar heet het een scrubby, dus je moet het misschien meer zien als een dode-velletjes-schrobspons dan als een lekker-veel-schuimspons. Ik heb hem heel los gehaakt (na een paar mislukte - te klein uitgevallen - probeersels) en bij mij is hij groot genoeg. Ach, misschien kun je er voortaan stof mee afnemen, is hij toch nog ergens goed voor ☺ (hij ziet er in elk geval wel leuk uit...)
  groetjes, Evelyn

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Tijd om even aan iets anders te denken dan aan haken???
  Ik vind de spons wel heel leuk om te zien, maar als het niet naar de zin werkt, heb je er niet veel aan.
  Dat je de tas uit gaan halen, had ik al aan zien komen, je was vorige week al niet echt enthousiast en had het al over het foutje aan de achterkant.
  Jammer dat de sjaal niet wordt wat je er van verwacht had, zeker omdat het een kadootje moest worden, maar je zult vast wel iets ander voor je broer hebben.
  Je moeder is beter bezig geweest :-) Wat een gave hoes!!!!!
  Geniet maar lekker van je mooie beestjes in je tuin en ik zie je donderdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi die libelles en je spons ziet er wel prachtig uit! en de hoes die mams maakte wooooooow!!! X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Soms heb je idd van die werkjes waar je niet tevreden mee bent en die belanden dan in een hoekje. Je moeder had meer geluk :)), wat een mooie hoes is dat zeg. Bofkont! groeten Francien en op naar een volgende haakklus joh, eentje die wel gaat lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel vervelend, als achter elkaar projecten niet gaan zoals je wil...... Maar je komt vast snel weer lekker op gang!
  Wat is je moeder goed bezig geweest, fantastisch!

  Groetjes,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wat een pech maar dat gebeurt gewoon , de piano shawl heb ik ooit ook eens geprobeerd maar ik was ook niet zo tevreden over het resultaat ....er moet ook ergens een gebreide versie zijn maar of dta een optie voor jou is????

  groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ow wat jammer van al afkeuringen, maar ik snap zo volledig dat je je stoort aan foutjes.. Ik ben ook zo.. Perfectionistjes moeten nou eenmaal wat vaker uithalen ;-) Die hoes van je moeder is heeel mooi, en wat een lieve moeder zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jammer van al het werk. je spons ziet er wel heerlijk uit. Wat een mooie naaimachinehoes heb je zeg. wauw. Fantastisch. Wat fijn om zoiets van je moeder te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Och, dank je voor het patroon van de douchespons. Was daar een tijdje geleden eens naar op zoek en vond er geen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Je moet niet zo streng zijn voor jezelf Angélique en misschien een beetje sneller tevreden zijn met je maaksels, je hoeft er niet altijd de eerste prijs mee te winnen :-) Ik vind je tas geweldig! Misschien iets naaien of plakken op de foutjes??? Voor je sjaal weet ik niet meteen een oplossing :-( en je werd heerlijk verwend door je moeder zeg. Wat een prachtige hoes heeft ze gemaakt, echt een beauty! Hier zou ik ook trots op zijn.
  Leuke bedrijvigheid in je tuin, zulke libellen zag ik nog nooit!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dat ken ik maar al te goed. Projectjes die tegenvallen en weer worden uitgehaald en weer in bolletjes veranderen. Ach we blijven tenminste lekker bezig. Leuk die spons. Sponst dat ook echt fijn?
  Wat heeft je moeder een prachtige hoes voor je gemaakt. Je boft maar!
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Too bad that the projects went wrong :-(. I made a similar thing like your little shower helper some time ago from the Tawashi book. It looks nice, but I also think it's too small for use and the middle part where the sides are sewn together was too hard (I used 100% cotton). Maybe I try a bigger one at another time but I'm afraid they are only nice deco objects ;-). - Oh but the blue bag, do you really want to frog all that work? Maybe you could add two other matching blue tones, one for a wide stripe to finish the bag and one for the handles. Or one color for both (finish and handles). And the little place where you made a mistake you could cover with a nice crochet flower or something like that :D. - The sewing machine's cover is very pretty, what a nice present of your mother! - The dragonflies are really big, wow! I've only seen some that were half this size. - About things going wrong one after another... I'vev started a new bag, too, and guess how many times I started until I liked the color combination? Four times :D. But now I'm satisfied with the colors and stripes order ;-). Looking forward to seing your new work, happy crocheting!
  Groetjes, Nata

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat jammer dat je projecten niet willen lukken, maar ach dat heeft iedereen wel eens een keer. Gewoon uithalen en opnieuw beginnen :-)
  Die libelle's... super eng!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik vind die spons juist zn goed idee! En de tas vind ik erg mooi leuke kleur!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Je kent mijn lijfspreuk, eh? Zoveel te meer imperfectie, zoveel te meer uniek.
  Ik haal zelden iets uit. Alles heeft zijn charme.
  (alleen aan de pianosjaal twijfel ik :) )

  De korenblauwe tas wordt schitterend. Laten zoals hij is! Arme jongen, hij heeft al zo zijn best gedaan. en hij vindt het helemaal niet erg dat er niet genoeg blauw is, je kan bovenaan gerust een ander kleurtje nemen om te eindigen. Dat staat zelfs heel apart.
  Helemaal doorgaan, mooi project!

  En een naaimachinehoes zou ik ook heel goed kunnen gebruiken. Wat een geweldige moeder heb jij, zeg!
  Inderdaad superleuke stofjes en met veel liefde gemaakt, dat zie je.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ziet er wel leuk uit, de spons, misschien kan je 'm voor andere schoonmaak-doeleinden gebruiken?
  Wel even balen als als het niet wordt zoals je wilt, maar een volgende keer weer beter hopenlijk!
  Wauw geweldig zeg, wat heeft je moeder wat moois voor je gemaakt. Daar word je toch helemaal blij van!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heel herkenbaar hoor die afgekeurde projecten, ik heb er hier nog wel wat liggen ;) meestal krijgt het garen na verloop van tijd dan een heel andere bestemming en komt het wel goed dus er is zeker hoop ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Oh, wat een prachtige hoes heeft je moeder voor je gemaakt en wat knap dat ze nog steeds zo creatief bezig is! Ik vind iets zelfgemaakts altijd zo mooi. Je kunt de liefde zien die er is ingestopt!
  Jammer van de projecten die niet lukken. Volgende keer beter...

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen