donderdag 1 januari 2015

Kerstcadeautjes en kerstballen

Laat ik maar beginnen om jullie allemaal een fantastisch 2015 te wensen, vol kansen, mogelijkheden en omstandigheden die het leven waardevol maken, voor een ieder anders in te vullen.

Ik heb de laatste tijd erg weinig tot niet geblogd, zowel op mijn eigen blog als op die mooie, fijne blogs die in mijn leeslijst staat. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik jullie vergeten ben of niets creatiefs gedaan heb, er was gewoon even weinig plek voor.

Maar nu wil ik graag twee door mij gehaakte kerstcadeautjes laten zien.
Deze sjaal maakte ik voor Remco. Hij is ca. 180 cm lang en iets van 25 cm breed. Iedere toer is in een andere kleur gehaakt, alles met vasten. Grappig genoeg is de ene kant van de sjaal heel anders dan de andere kant en daar heb ik gebruik van gemaakt bij het kiezen van de kleuren, waardoor de sjaal een lichte kant heeft en een donkerdere kant.
De sjaal wordt gedragen bij een zwarte jas, dan zijn wat kleurtjes wel leuk.

Voor mijn jongste zoon haakte ik een muts met losse baard. Dit laatste is meer bedoeld als grapje (al zal het wel lekker warm zijn ;-) ), daar hij zelf een baard en snor leuk vindt staan bij hem, maar ik hem liever zie zonder.
Hij wilde de baard niet showen voor mijn blog, dus moeten we het met deze foto doen, waarop ik hem zelf show ;-)

Ondanks dat het een grapje is en hij het niet zal dragen, staat het hem toch wel geinig (en deze is er sneller af dan scheren).

Enkele weken voor kerst ontdekte ik een leuk blog, de Haakbaak, waar een CAL (crochet allong) zou beginnen waarbij kerstballen gehaakt gingen worden. Ik heb er 4 van de 7 gehaakt volgens patroon van Marjolein, hier te vinden. De kerstklok had ik zelf al tussendoor gehaakt zonder patroon, voordat Marjolein met een patroon van een klokje kwam en het patroon van de lange kerstbal komt bij Lion Brand vandaan.


Op de foto's zie je ook mijn mini gehaakte kerststalfiguurtjes in bal, daarover kun je hier meer lezen, alweer uit 2012. Over de zelfgemaakte papieren ornamenten kun je hier een uitgebreid blogbericht lezen.
Nu gaat het dus om de gehaakte ballen :-) Deze ballen zijn niet zo groot en erg leuk om tussendoor te haken. Ik haakte ze van acryl met een metaaldraadje, Sparkle van de Zeeman. Dank je wel Marjolein voor de patronen, de overige patroontjes ga ik vast ook nog wel maken, maar dan voor de volgende kerst. Marjolein heeft nog meer leuke patronen op haar blog staan en o.a. boekreviews; neem er eens een kijkje, ik vind het erg de moeite waard!

Ik heb nog wel wat te laten zien, maar dat komt weer in een volgend blogbericht, anders wordt deze zo lang en moeten jullie weer zo lang wachten op een volgend bericht ;-)

27 opmerkingen:

Remco zei

Die sjaal is geweldig en lekker warm!
Staat me geweldig, ben er enorm blij mee.
Trouwens jou staat die muts ook zeg, weet niet waarom maar heeft iets grappigs!

Bedankt en geweldig wat je allemaal maakt.
Ik ben trots op je!

Zaanse Zolder zei

Echt tof hahahaha, staat je goed hoor :-) Een heel fijn creatief maar bovenal gezond 2015 voor jou en iedereen die je dierbaar is.

Betsy zei

Leuke cadeautjes heb je gemaakt! Het heeft wel wat om iets zelfgemaakts te krijgen, vind ik. Die muts staat jou trouwens ook geweldig :)

Ik wens jou en degenen die je lief zijn ook een goed en gezond 2015. Ik hoop weer volop te kunnen genieten van je berichtjes.

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Unknown zei

Geweldig die baard en muts! 😆

Oooh en weet je dat ik gewoon nog nooit iets gehaakt heb voor in de kerstboom?

Volgend jaar maar snel eens doen!!

Groetjes Henrike

De Breimeisjes zei

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu hebben we dan ook echt wat :-)
Mooi, je zelfgehaakte cadeaus! En ook heel leuk, die Cal met zelfgehaakte kerstversiering. Ik houd het zelf toch bij engelen voorlopig.
Graag tot blogs! En een prachtig 2015 gewenst!
Groetjes,
Akkelien

Metsmaakgehaakt zei

Heel erg leuk allemaal

Margaret zei

Wat een leuke muts met baard
Staat je goed hoor
Je hebt weer aardig wat leuke creaties gemaakt. Boom ziet er gezellig uit

Gonny zei

Leuk weer allemaal.
Jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar.

HaakBrei-n zei

Gelukkig Nieuwjaar, jij hebt niet stil gezeten zo te zien. Whahah ik vind de muts met baard geweldig, :-)) en die kerstballen zijn supergaaf zeg, wauwe.
X Chantal

jellinacreations zei

Allereerst de beste wensen voor het komende jaar!

En stiekem ben ik het met je zoon eens, die muts met baard staat je!
Je bent weer lekker creatief en meteen functioneel geweest.
Ik houd van projecten waarvan ik weet dat ze meteen gebruikt worden :)

Al is het ook wel eens leuk om zomaar wat te maken voor de leuk!

Op naar een nieuw vers creatief jaar.

Natas Nest zei

Hi Angélique, everything's so pretty!! My favorite is the wonderful scarf ♥. Oh and the beard is really funny! Happy 2105, dear :-)
Groetjes, Nata

Pauline zei

Wat een leuke en mooie cadeaus! en je hebt een zeer originele kerstboom! En nu weer terug naar het normale leven...succes met alles wat je dit jaar gaat doen :) ( o, ja en ik hoop dat je niet bedoelde dat Remco 25 cm breed is en 1,80 lang...die lengte kan wel maar de breedte...hahaha)

Haakmuts zei

Jij ook de allerbeste wensen voor 2015.
Wat heb je ontzettend veel leuke dingen gemaakt, grappig die muts met baard, zal zeker lekker warm zijn en wie weet krijgen we nog een echte winter en dan gaat je zoon de kunstbaard misschien nog wel dragen. De sjaal is ook echt mooi. Lief ook die kerst ornamentjes in je kerstboom.

Haakmuts zei

Trouwens, die baard staat jou ook leuk :-)

Margaret zei

Waar heb je het losse baard patroon vandaan ? Hier is er ook iemand die hem wel als geintje zou willen hebben .

Angélique zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Angélique zei

Ik heb een beetje vanhttp://www.ravelry.com/patterns/library/crochet-beard-l20609 en een beetje van mijzelf, Margaret.

Elizabeth zei

Ha Angélique .. fijn om weer een bericht van je te zien! Jij ook de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar, veel gezondheid, vreugde en creativiteit...
Wat ben je ijverig geweest, en zo gaaf allemaal... Remco boft met zo'n mooie sjaal, hij is echt stoer voor een man, heel goed gelukt!
En wat moest ik lachen om de muts en baard voor je zoon.... ik vind een baardje juist zo leuk bij onze jongens.., maar smaken verschillen...
En dan al je kersthaakcreaties nog..., zo sfeervol. Ik vind dit veel leuker dan glitter en glimballen!

Groetjes, Elizabeth

Margaret zei

Dank je wel Angelique. Ga het binnenkort ook eens proberen

blauwruitje zei

Hi, jij ook nog de beste wensen voor 2015. Wat ben je weer actief en creatief geweest. Ik ben ook toevallig van de week bij de haakbaak terecht gekomen en het is inderdaad een heel leuk blog. Via haar maakte ik mijn tomte. Ga jij donderdag nog naar het haakcafe? Ik heb het wel in de planning staan. Groetjes Sandra

Preeti zei

Lovely finishes and the beard looks funny :) happy new year!!

mingle-mangle zei

jij ook nog de beste wensen wat een leuke dingen heb je gehaakt
die baart hahaha,op naar een nieuw creatief jaar

mingle-mangle

Susan van der Zwaag - Sondeyker zei

Wat gezellig dat je er weer bent lieverd, ik had je al gemist, maar had toch nog wat bij te lezen hoor. Wow die vis voor je vader! Wij vierden gisteren dat pap 75 wordt, vandaag is dat namelijk, maar gisteren kwam hem beter uit om te vieren hihi. En wat bijzonder dat je dus allemaal zelfgemaakte kerstornamenten in jullie boom hangen hebt, die miniatuurtjes zien er toch echt piepklein uit, wow chapeau hoor voor zoveel geduld en creativiteit. Een fantastisch 2015 gewenst! Dikke knuffels!

creajettie zei

Een gelukkig, gezond en creatief jaar toegewenst.
Wat een leuke dingen allemaal!

Hobbyrita zei

Ook voor jou het allerbeste en veel creativiteit! Maar je bent al goed bezig geweest, prachtige sjaal, heel vrolijk en de muts met baard vind ik supergrappig! Ook de kerstversieringen zijn supermooi!
Liefs, rita.

Saskia zei

Super, je gehaakte cadeautjes!! En de kerstballen zijn ook al zo leuk!

Beste wensjes, Saskia :)

Vera zei

Lekker bezig geweest de afgelopen tijd.
Mooie sjaal voor Remco en een lekkere muts voor jongste zoon. Hij was al zo blij met zijn colsjaal, zal de muts ook zeker in de smaak gevallen zijn. Jammer dat hij zelf de snor/baard niet wilde showen.
De kerstballen zien er ook heel leuk uit en staan prachtig in de boom, die je nu wel zo'n beetje aan het opruimen zult zijn. Ik zie je donderdag in het Haakcafé.