dinsdag 23 februari 2016

Mopper-de-mopper

Grappig dat jullie bij het vorige blogbericht massaal gingen raden wat ik aan het haken was :-) Ik had het er niet bij gezet, maar dacht dat het wel overduidelijk was: een VW-bus.
Ik had namelijk van Petra de vraag gekregen of ik die voor haar wilde haken. Ja hoor, hij stond toch al op mijn misschien-wel-leuk-om-eens-te-haken-lijstje.
Maar wat heb ik op dat ding gemopperd! (Sorry mensen die daar getuigen van waren)
Het patroon was niet overal even duidelijk en er zitten wat foutjes in. Ik had ook nog nooit tapestry gehaakt, maar dat was bijzaak. Nee, het werkelijke gemopper lag aan mij. Ik heb met dit project iets heel belangrijks geleerd, namelijk dat ik niet in opdracht wil haken, ik moet echt leren NEE te zeggen. Ik heb mij met tegenzin naar de afwerking gesleept en dat kan niet de bedoeling zijn, het is mijn grootste hobby nog wel!
Natuurlijk heb ik Petra dit verteld voordat ik het hier neerzet en haar op het hart gedrukt dat het zeker niet aan haar ligt, maar aan mij. Gelukkig begreep ze wel wat ik bedoelde.
Uiteindelijk is de bus wel af gekomen (al heb ik er erg lang aan gewerkt met steeds uithalen en soms even opzij gelegd). Ik ben niet helemaal tevreden, maar Petra vindt hem prachtig en dat is het belangrijkst.
Ik heb overigens er best een en ander aan veranderd, waardoor hij niet helemaal meer lijkt op het origineel van de ontwerpster.


En zijn achterkantje:

Het gratis Nederlandse patroon kun je hier vinden.
Op naar het volgende project!

38 opmerkingen:

 1. Je hebt toch een leuke klus geklaard. Ik weet zeker dat Petra helemaal in haar nopjes is met haar VW

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind 'm geweldig en ben er echt ontzettend blij mee dat Angelique dit voor mij/ons wilde doen :-)

   Verwijderen
 2. Nou, ik vind hem leuk hoor! 't Is een echt VW busje ...
  In opdracht iets maken is ook niks voor mij. Ik doe het heel soms, maar ik ben graag vrij in wat ik doe en wanneer ik iets doe. En dat is dan toch lastig!
  En wat gaat je volgende project worden?

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem leuk geworden, het lijkt me een hele klus.
  Ja van haken leer je ook nog wat, al is het maar dat je niet in opdracht moet haken ;-) Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vindt hem echt zo gaaf, ondanks het gemopper heb je een super busje er van gemaakt.
  Mocht je ooit nog eens willen mopperen, dan hou ik me aanbevolen!
  Klasse werk dit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vindt hem echt zo gaaf, ondanks het gemopper heb je een super busje er van gemaakt.
  Mocht je ooit nog eens willen mopperen, dan hou ik me aanbevolen!
  Klasse werk dit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hartstikke leuk is ie geworden. Ik kan met je meevoelen wat betreft in opdracht haken. Dat heb ik ook moeite mee. Ik maak liever leuke dingen en als iemand het dan graag wil hebben, prima.
  Maar..... Het was i.i.g. een leerzaam project ;-))
  Groetjes
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik weet precies wat je bedoelt. Ik heb er ook 1 gemaakt en wees gerust, jouwe is vele malen beter gelukt dan mijne.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij is wel leuk geworden! Hij heeft wel wat wel van mijn vilten autootje. Daar moet overigens nog steeds een dakstellage op komen. Over zin gesproken, hihi. Fijne week nog. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is 'ie leuk geworden! Dat herken ik helemaal, niet in opdracht kunnen haken. Zo gauw het 'moeten' wordt, vind ik het al heel snel niet leuk meer.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik voel en snap je frustratie...
  En vind het daarom dubbelknap dat je hebt doorgezet
  en toch een leuk busje hebt afgeleverd!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hij is GEWELDIG mooi en leuk geworden en dat had ik je al verteld Angelique. Supergaaf ook dat je dit voor mij/ons wilde doen en ondanks het gemopper het ook hebt afgemaakt.

  En je leest hier de reacties...hij is voor velen goedgekeurd ;-)

  Het in opdracht iets voor iemand doen is ook erg lastig. Je wilt het perfect doen en 'm zo maken dat hij ook weg kan naar je eigen tevredenheid. Nu zie je...je bent zelf niet helemaal tevreden maar maakte ons hier heel blij en gelukkig mee. Hoe mooi kan het zijn? En wat heb ik mazzel dat dit je enige keer is dat je iets in opdracht maakte. Hartelijk dank, wij zijn er erg blij mee :-)

  Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind hem super geworden! Ik vind het ook het leukste om gewoon te maken waar ik zin in heb. Maar al doende leert men toch!

  Fijne dag nog groetjes martine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel leuk! Al is het natuurlijk jammer dat je er zelf niet met plezier aan terugdenkt... Ik vind het soms wel leuk om iets in opdracht te maken, omdat ik dan "geoorloofd" haak, terwijl ik zelf niet nog meer spullen in huis krijg :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja, zo gaat dat. Nee zeggen is zo vervelend, daar voel ik me dan nog een tijdje wat onzeker door. Onzeker of het me kwalijk wordt genomen, of ik de verstandhouding heb verslechterd e.d. Maar net als jij is het voor mijzelf en mijn omgeving het beste om nee te zeggen!!
  Iets maken en later weggeven of verkopen werkt beter :-).
  Uiteindelijk is dit dus voor jou een heel goed project geweest. Het is overduidelijk dat op deze manier werken niets is voor jou en bovendien heeft Petra toch nog haar superleuke vw-busje gekregen :-D!!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo herkenbaar, dat "slepen naar het eind"
  Maar wat goed dat je hem toch hebt afgemaakt. Enne... ik ken het origineel niet, maar ik vind hem heel goed geworden hoor. Een echte VW-bus.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. O angelique wat moest ik lachen om je verhaal. Zo herkenbaar. Bij mij is het alleen de druk dat het af moet zijn als ik voor iemand haak, dat de hele lol er van af is.
  Ik vind het een schitterende bus geworden jammer dat het patroon niet heel duidelijk was dat had vast ook veel gescheelt. En het tapestry haken was dat te doen?
  gr lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nou leuk toch! En de ontvanger is ook blij. Dus

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Allereerst mijn complimenten voor de bus, hij is goed gelukt hoor, je bent soms te kritisch voor jezelf. Maar ik denk dat Remco toch lang kan wachten op de zijne hihihi.
  Het in opdracht haken geeft een druk die niet altijd even gewenst is. Ik doe het ook maar met mate.
  Je moet gewoon lekker blijven doen waar je zin in hebt en waar je goed in bent, dan blijft het plezier er ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De bus is super leuk geworden. Heb er zelf ook een hekel aan om in opdracht te haken. Doe het ook beslist niet meer. Moet wel ontspanning blijven toch. Groetjes Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. He tis ook moielijk om in opdracht te haken, er wordt iets van je verwacht en kan je dat waar maken. Als het voor jezelf is zit er minder druk achter. En als het patroon dan ook nog niet helemaal klopt. grrrrrrrr. Balen! Toch vind ik dat je bus goed gelukt is hoor. Heb even naar de andere gekeken en volgens mij is die alleen iets boller. Je opdrachtgever is tevreden en zo te lezen vind iedereen hem ook mooi en ik ook, duss. Op naar het volgende project. :-)

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het is echt op en top het bekende VW-busje. Goed geslaagd. En weer een paar ervaringen rijker zo te lezen. Knap dat je toch hebt doorgezet.
  Nu kun je weer met plezier aan andere dingen haken.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 22. How sweeet! ♥ Great job, Angélique. Thanks for the pattern link & have a nice day! Nata xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hij is ondanks dat het zo'n zware bevalling was ontzettend leuk geworden...en je niet willen haken op bestelling is helemaal ook mijn reden....ik maak wel uitzonderingen sporadisch want nee zeggen valt ook mij zwaar,maar word er wel steeds beter in...vooral ook omdat ze eigenlijk 9 van de 10 keer de materiaalkosten al teveel vinden,ha,ha....

  BeantwoordenVerwijderen
 24. :-))) Eind goed, al goed! Veel geleerd, op veel gebieden! En herkenbaar...
  Maar ook; wat heb je een super VW afgeleverd!! Ik vind hem echt ontzettend mooi.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Super, deze vw bus.. Helemaal favoriet bij mijn meiden.. Maar of ik er ook aan ga beginnen....

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hee.. Nu kan ik ineens weer reageren, dacht ga het weer eens proberen..

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Het resultaat is toch prima! Ik vind hem echt mooi. Wat betreft het in opdracht haken... dat doe ik niet. Bij mij steekt dat ook tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Het heeft je veel geploeter gekost, maar je hebt eer van je werk. Ik vind 'm echt heel erg leuk. En je hebt weer wat geleerd: om niet meer in opdracht te haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. wouw dat heb je knap gedaan!!! En ik heb meteen je blogje gevonden. Ik wou dat ik zo'n gave had, iets creëren uit het niets

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Oh how great is that?
  Thanks for the great ideas !!!!
  Rainy greetings
  Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een leukerd! En Tapestry haken is zeker niet de makkelijkste techniek, het ziet er netjes uit hoor. Ben benieuwd naar je volgende, leuke projectje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hihihi leuk om ook al die reacties te lezen, die vaak ook al aangeven dat ze het niet fijn vinden om in opdracht te haken.
  Ik haak zelf niet en weet ook niet hoe het voelt, maar om terug te komen op mijn orgonite creaties heb ik wel al eens in opdracht wat gemaakt. Een keer bloemen met stof van een overledene in verwerkt, vond dat wel bijzonder.
  En ook al een paar chembusters, maar dat doe ik niet meer gewoon puur omdat ik er gewoonweg de tijd niet meer voor heb of wil maken. Het werken met hars is een smerig goedje en geen relaxed werkje. Het is echt werken tegen de klok in voordat de hars droog is, maar toch heb ik een paar lieverds een mooie chembuster kunnen bezorgen waar ze heel happy van worden en nog mee zijn.
  Je Volkswagen busje is heel gaaf geworden en zou een super item zijn om vaker te maken om te verkopen, net zoals een classic mini hihihi. Maar snap heel goed dat je in vervolg NEE zegt tegen verzoekjes.
  Maar als je je ooit verveelt en je wilt er nog eens aan gaan staan zou ik zeggen maak nog een paar van die busjes, die vliegen namelijk zo weg. Ik ken wel al iemand die er eentje zou willen hebben en zo te lezen hierboven ook ;) hihihi. Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wow, this car looks so realistic! What a fun work!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Oei, wat herkenbaar! Ik heb hier ook nog één "in de garage" staan. Als hij af is, is het echt een leuke bus (goed gelukt trouwens, die van jou!), maar voordat het zover is.. Groetjes!
  Gezien jouw bus is er nog hoop, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Oei, wat herkenbaar! Ik heb hier ook nog één "in de garage" staan. Als hij af is, is het echt een leuke bus (goed gelukt trouwens, die van jou!), maar voordat het zover is.. Groetjes!
  Gezien jouw bus is er nog hoop, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Super leuk maar het patroon bij ravelry de site bestaat niet meer

  BeantwoordenVerwijderen