zaterdag 9 juli 2011

WIP

Tsja, ik moet ook maar meegaan met het taalgebruik... Of toch niet?
Hoe dan ook, ik wil even een stukje laten zien van één van de projecten waar ik mee bezig ben. Één??????? Ja, ben momenteel met 2 bezig, maar dat bevalt me echt voor geen meter. Het kleinste project (een mini muisje) kan alleen met goed licht en gezien het weer blijft het liggen, maar ook omdat de dikkere haaknaald nu even mijn voorkeur heeft. Misschien is het wel weer prettig als ik het grote werk even zat ben?
Blok 1 van mijn te worden haaktas is klaar voor het moment (het is bijna 20 x 20cm.), blok 2 is halverwege en ik vind het enorm leuk om te maken! Mede omdat het toch wel erg naar mijn zin wordt (al had ik het groen iets frisser groen bedacht, maar op de foto is het nog veel donkerder dan in het echt). Het is een Kata-square en ik heb het van de blog van Busy Bessy geplukt http://busybessy.blogspot.com/search/label/granny%20squares   
Zie hier het resultaat tot nu toe:

22 opmerkingen:

Rachel zei

Leuk en mooi gemaakt! Op de foto ziet het er lekker retro uit.

Jacomijn zei

Dank je wel voor je reactie. Wat maak jij leuke dingen, zoals die ezel van een paar postjes terug!!! :o)
Deze bloem vind ik ook erg mooi. Ben heel benieuwd hoe je haaktas er straks uitziet !

Anoniem zei

Prachtig, de witte bloem steekt zo mooi af tegen de groene rand. Een héél natuurlijke weergave zo uit de tuin. Als je in een blok 1 hele donkere en 1 hele lichte kleur en 2 tussen kleuren zoals je hebt met het oranje en geel kiest krijg je diepte en contrast. Complimenten en groetjes Roos.

Angélique zei

Dank jullie wel!

Retro...hmm...ja, heeft er wel wat van weg...
Roos, dank je wel voor deze uiteenzetting betreffende kleurenleer; ik heb daar totaal geen verstand van, maar het klinkt erg interessant. Ik had alleen het totaalplaatje in gedachte met inderdaad de verwijzing naar de natuur/tuin. Het geel en oranje komt omdat ik die kleuren in mijn slaapkamer heb(!), lekker zonnig :D

mums zei

Wat is een WIP?!? Ik ben ook nog niet op de hoogte van alle termen...
Enne mooie Kata-square! Ben benieuwd naar de uiteindelijke tas. Uit hoeveel blokken maak je die?
Succes verder!

Hallo Peetje zei

Ik vind de kleuren prachtig.dat zalm-oranje in licht en donker. en dan met groen erbij. zou zo een bloementuintje kunnen zijn als je er een stuk of wat naast elkaar ligt.. Roos heeft gelijk ik heb me er ook nooit zo in verdiept. Ik pak meestal maar een kleur naar gevoel en ga aan de slag. Maar de bloem komt hier prachtig naar voren.

grtjs - Petra

Marjo zei

Bedankt voor je reaktie op mijn blog en je leuke tips...je hebt ook een hele leuke blog en heb al vele granny's gezien maar de jouwe nog niet...héél mooi...ben benieuwe naar je tas...ik ben dol op dekens maken,net gestart met de 4e..duurt idd lang maar heb tussendoor nog andere haakwerkjes... ook ik wist niet wat een WIP was,maar toen kwamen er al andere termen voorbij gevlogen...ik ben gewoon lekker bezig met haken....

Marjo

Marjo zei

Ik zou jouw blog graag gaan volgen..maarre ik zie geen volgers bij jou...ook niet bij anderen en bij mezelf...dus zal aan Blogger liggen...

Marjo

Angélique zei

Ik geloof dat het je al gelukt is Marjo ;-) Thanks!
Petra, dank je wel!
Maaike, WIP=work in progress. Ook jij bedankt! Ik denk dat het 8 blokken gaan worden. Ben dus nog wel even zoet....(al ben ik al met de 3e bezig nu)

Jacqueline zei

De bloem komt wel mooi uit in je square! En met mooie kleuren gehaakt!

Rachel zei

Ik wist ook niet wat WIP was, maar.... weer wat geleerd!

Marjo zei

Er bestaan ook al Waps/wafs of zoiets ..uitwisselen van haakwerkjes naar elkaar...maar ik hou het bij gewoon haken , zonder wip's en waps/wafs...

Marjo

Annemiek zei

Dat ziet er al heel mooi uit! Een WIP dus..
Ik ben benieuwd naar het resultaat van de WIP
;)

susie zei

Hoi Angelique, via Rozewiezewo kom 'k bij jou terecht :) Leuke blog !
Wow wat mooie haakwerkjes, zo knap van je, alsook je amigurumi's.
'k Heb bewondering voor mensen die zo kunnen 'prutsen' ( sorry voor het woord ) maar het is wel met bewondering gezegd hoor. Respect !!
Heb dit ook al gedaan maar eer het af was .... poeh !! Echt niet aan mijn besteed alhoewel ik het nog wel eens wil proberen :) ( flink hé ! hihi ).
Mooi vierkant en ja alle blogsters weten dat de kleuren op het scherm niet overeenkomen met deze in 't echt. Toch mooie kleurencombi.
Jouw poessikatto vind ik het einde.

Nog een fijne zondag !

Angélique zei

Dank je wel Jacqueline, Annemiek en Susie!
Susie, ik ben volgster van jou geworden (valt niet mee nu blogger niet echt lekker meewerkt), jij hebt ook een mooi blog en heel mooie mandala's (houd ik ook zo van). Zo leuk al die creatieve mensen; ik word er helemaal gelukkig van!

by Ieke zei

Je WIP't (Work In Progress) lekker door zeg. Al wordt het dan weer WAF (=Werk is AF);)

Die Kata is zo ontzettend mooi! Ik vind de kleuren helemaal perfect bij elkaar passen. Ik zeg: niets meer aan doen!

Angélique zei

Dank je Henrike, maar als ik er niets meer aan doe, wordt het zo'n klein tasje haha :p

susie zei

Ik kom nog eens ff piepen. Dank je Angelique :)
Enne ik wilde je volgen deze middag maar jouw volgers waren foetsie . Maar nu zie ik ze wel. OK ! 'k Ga nog eens een poging wagen.
En de volgers op mijn blog staan er voor het moment niet op.

Fijne avond nog !

Elizabeth zei

Via via kwam ik op je blog terecht..., dat ziet er veelbelovend uit! Ik ben meteen volger geworden.
Wat is jouw Kata square mooi geworden, ander kleurgebruik doet heel veel!

groetjes van Elizabeth (busy bessy)

Angélique zei

Dank jullie wel dames!

Hallo Peetje zei

Hoi Angelique..Ik heb een beetje kopy-kata gedaan, want ik heb bijna dezelfde kleuren gebruikt als jij. want ik vind ze zo mooi.
Het is een vrij groot vierkant en ik ga waarschijnlijk door voor een pannenlap haha
dan mag ik 2 keer genieten van de kleurencombinatie. Als ze klaar zijn mogen ze op de blog. Dit is echt een zondagmorgen werkje.
Het is waar hoor de kleuren maken de square. en dat is juist het magische van een granny vierkant. Daarom zijn we er zo gek op..Elke combinatie geeft het vierkant een ander karakter.

Ik hou er zo van!!!

grtjs - Petra

Angélique zei

Haha Petra, ik voel me vereerd :D
Klinkt leuk trouwens: Kopy-kata!
De vierkanten zijn zeker groot; bij mij 20x20. Ik heb inmiddels bijna 6 "pannenlappen" klaar en hoop het weekend er 8 af te hebben, liefst dan ook aan elkaar.