woensdag 25 januari 2017

Behekst

Ik voel mij behekst, ik kon de afgelopen dagen nauwelijks stoppen met haken: iedere keer dat ik iets anders ging doen belandde ik in korte tijd weer op mijn stoel met mijn haaknaald in mijn handen. Er was werkelijk niets tegen te beginnen. Het was het werk van deze kleine dame:


Ik zag haar in het boekje "Amigurumi & monsters" van Tessa van Riet - Ernst dat ik ook voor mijn verjaardag heb gekregen. Ik zocht wat leuke kleurtjes bij elkaar en dacht wel een tijdje zoet te zijn, maar ik had natuurlijk geen rekening gehouden met de toverkrachten van deze dame.  Ze heet overigens Drusila Clementia Hortensia :-)
Hoe verder ik vorderde, des te sneller ging ik haken en opeens was ze daar!


Ze is geen nare heks hoor, maar een heel lieve. Toen ik haar katje aan het haken was terwijl ik eigenlijk een bed moest verschonen, heeft ze stiekem getoverd om het bed in orde te maken, maar toen ik boven kwam schrok ik mij juist een ongeluk: ze had de hele inhoud van de linnenkast op het bed getoverd! Ze is op zijn zachts gezegd niet altijd even handig ;-) Ik vrees dat ik met haar in huis nog wel wat ga beleven, maar ik vind haar zo leuk dat ik haar niet kwijt wil (tenzij ze het te bont gaat maken).
Haar kat is gebasseerd op het patroon van Grietje Karwietje, maar wel wat aangepast, je vind het hier. Overigens heb ik Drusila ook niet helemaal gemaakt zoals in het boekje, ik heb haar een omsladoek gegeven, de mouwen een punt aan het uiteinde gegeven en een andere hoed.


Vinden jullie haar net zo leuk als ik?

26 opmerkingen:

 1. Wat een leuke heks die je heeft betoverd!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze ziet eruit als een prinses, uh, een tovenares, bedoelde ik ;-)
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig heksje én snoezig katje! Superleuk dat je werd behekst zodat je kon doorhaken, laat haar die spreuk ook maar over mij uitroepen want ik stop telkens voor andere dingen en mag pas haken van mezelf als de meeste klusjes klaar zijn :-( Maar als ik behekst ben, heb ik een goed excuus :-) hihi
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een handige leukerd en poes is ook leuk
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 5. GE-WEL-DIG wat leuk! Leuk hoe je over haar verteld en leuk dat het zo vlot ging. Ze moet wel heel lief zijn als ze zo lief voor je is. Ze heeft nu ook mijn aandacht ;-)


  Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O wat een leuke heks ...echt heel leuk gemaakt
  Heel veel groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha, echt geweldig! Ik heb net het laatste deel van Harry Potter gelezen, dus zit nog wat in de heksensfeer :-) Ik snap het helemaal, dat je haar wilt houden. Hopelijk gaat dat lukken, je weet het natuurlijk nooit met zo'n heks. Straks vindt ze ergens een bezemsteel.... Pas maar goed op!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig leuk! Kijk maar uit dat ze je bananen niet in citroenen verandert... of eh... de auto laat smelten in plaats van alleen het ijs op de voorruit :-))))
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig, zo leuk. Pas maar op dat ze de regie niet overneemt. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zeker weten dat ze leuk is en een vriendelijke heks in huis is altijd makkelijk ;)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey Angelique,
  Wat super leuk. Fijn om een vriendelijke heks in huis te hebben. hihi. Kan ze mijn huiswerk ook niet maken ;-)?
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is nog eens een leuke vloek die ze over je uit gesproken heeft. Alleen maar haken en het voelt niet als moeten, maar als heerlijk dat lijkt me wel wat. Vind het een ontzettend leuke heks geworden denk dat ik ook maar eens op zoek ga kan wel wat toverkracht gebruiken er komt weinig uit mijn handen op het moment.
  gr lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ohhh, die is zo leuk!
  Héél mooi gemaakt!

  Leuk dat je misschien ook met Crea-Cross gaat meedoen! Ik ben benieuwd. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super, wat is deze leuk zeg! Echt heel erg mooi. Ik ben nu druk met een trui aan het breien, maar zie zoveel leuke andere projecten langskomen, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Grappige heks. Die brilletjes zijn leuk hè!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ik heb dit brilletje zelf gemaakt, is niet zo moeilijk.

   Verwijderen
 16. Ze is geweldig en in het echt nog mooier. Zo een wil ik ook wel in huis. O ja, het brilletje is heel goed gelukt, je hebt Remco helemaal niet nodig hihihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ha, dat is handig zo'n heksje... Potjes met tijd kopen kan niet, daar ben ik al wel achter. Maar er bestaan dus heksjes die je snel door een projectje laten gaan zodat je weer snel aan het volgende kunt beginnen.. Je moet er maar patent op aanvragen Angélique!
  Ik vind Drusila werkelijk enig! Wat een typetje en zo leuk gemaakt. Veel plezier met haar en zorg wel dat je de baas blijft hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ah..wat is ze leuk, zeg! Een echte heks :) echt super gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. wat een leuke heks.. kan me voorstellen dat je steeds verder wilde haken.. heb ik ook als ik aan een beestje of popje bezig ben, je wil zien hoe het wordt.. en dit is een reuzeleuke heks!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik vind ze geweldig! Cool, gaaf, heel leuk, let maar op want ze heeft je nu al in de ban!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ze ziet er wel heel erg leuk uit! Ik ben benieuwd waarmee ze je nog meer gaat helpen.

  BeantwoordenVerwijderen