maandag 20 april 2020

Rammelaars

Een tijdje geleden liet ik een Nijntje rammelaar voor de voorraad zien, eerder haakte ik er al één voor de kleindochter van Remco. Laatst genoemde is inmiddels helemaal goedgekeurd, net als de Nijntje-knuffel die ik ook voor haar haakte; nooit geweten dat konijnenoortjes zo lekker moeten zijn, haha!
Als je ziet dat iets zo in de smaak valt (letterlijk en figuurlijk in dit geval), stimuleert dat om er meer van te maken. En daar ik nog wel wat kraamcadeautjes voor in mijn "winkeltje" wilde, ging ik aan de haak.
Dit keer bedacht ik dat ik op het stokje ook prima een varkenskopje kon maken. Vanachter kreeg hij een krulstaartje om aan te frunniken.


Ik vind hem erg leuk geworden. Hij is wel wat aan de grote kant, want dit katoen garen is wat dikker dan waar ik normaal mee haak. In het kopje zit een rammelkraal.
Tijdens het haken heb ik gedeeltelijk gebruik gemaakt van het boekje "bungelknuffels haken" van Monique Vos- Meulenbroek.

Hij was leuk om te maken, er volgde meteen een aapje op. Hierbij heb ik een beetje gekeken naar het patroon "mini aapje Ankie" van Kristel Droog. Ook hier zit een rammelkraal in het kopje.


Ik heb ze nog even alle drie bij elkaar gelegd, ze hebben het zo te zien gezellig.




Een paar weken geleden vertelde ik hier dat mijn ouders in Italië zijn en niet terug naar Nederland kunnen. De situatie is inmiddels veel erger geworden.
Mijn ogenschijnlijk gezonde vader bleek helemaal niet zo gezond te zijn. Hij ligt in het ziekenhuis, heeft één operatie achter de rug en moet morgen een tweede, riskante en zware operatie ondergaan. Gelukkig is hij (nog) corona-vrij.
Het wordt een erg zware tijd.
Duimen jullie mee voor een goede afloop?

17 opmerkingen:

De Breimeisjes zei

O, Angèlique, wat een toestand met je ouders! Ja, ik denk aan jullie en wens jullie allemaal alle goeds, gezondheid en geluk toe!

Je rammelaars zijn mooi gelukt.

Ria, zei

O Angélique, wat een zorgen allemaal! En dan die afstand... 't zou in Nederland al moeilijk zijn, maar zo ver weghelemaal.. Heel veel sterkte hiermee hoor. De rammelaars zijn enig!

Vera zei

Heel veel sterkte en je weet dat ik aan je denk ❤️
Leuke rammelaars, geeft haken wat afleiding in deze zware tijd?

zeeuwsmeisje zei

Angelique heel veel sterkte. Wat naar om dan zo ver uit elkaar te zijn in deze tijd waarin je elkaar juist wilt steunen.
de rammelaars zijn super leuk geworden die zijn vast zo verkocht.
liefs lisette

casa crea d' emilia zei

Hey Angelique,
Je rammelaars zijn heel leuk geworden. Ik duim natuurlijk mee voor een goede afloop van je vaders operatie, hopelijk gaat het goed komen.

Lieve groetjes,
Emily

bolletjelucky.blogspot.com zei

Natuurlijk duim ik mee voor een goede afloop, wat heftig allemaal Angélique. Fijn dat je een beetje je zinnen kunt verzetten met je hobby. Die rammelaars zijn superlief. Mijn dochter had vroeger een konijntje gemaakt van parachute-stof en zij liet altijd de oren tussen haar pink en ringvinger glijden om te kriebelen. Daar kwam ze helemaal van tot rust. Dus ik denk dat het heel handig is inderdaad dat er oortjes en friemelstaartjes aan zitten :) Sterkte en ik duim.
Lieve groetjes Miranda

Elizabeth zei

Wat een leuke rammelaars heb je gemaakt, die passen goed in de kleine knuistjes en zijn toch zacht mochten ze per ongeluk in het gezichtje van het kindje komen.
Wat een schrik toen ik de laatste regels las... Zo naar dat je er nu niet naar toe kan! Ik hoop dat je vader weer snel opknapt en veel sterkte allemaal in deze spannende tijd!

GerJanne zei

Hoi Angelique,
wat leuk dat je me gevonden hebt, want nu heb ik jou ook gevonden. EN je maakt heel leuke en mooie kaartjes! En dan ook nog geweldig haakwerk! ZO leuk! EN je schrijft op je blog een beetje zoals ikzelf en dat vind ik leuk, wat persoonlijks erbij. Wat naar voor je vader! Sjonge, ben je daar, krijg je geen corona en dan dit! Heel veel sterkte voor hem en jullie.

Daphne zei

Sjonge, dat is schrikken zeg.
Wat naar, zeker nu ze zo ver weg zitten, het zal voor je moeder ook niet meevallen, daar helemaal in haar 1tje.
Ik hoop dat jij de rust kan houden, het haken zal zeker wat afleiding geven en wat ontspanning voor zover mogelijk.
Je maakte 3 schattige rammelaars.
Heel veel sterkte en ik duim zeker, heel hard, dat MOET je voelen!!
Liefs, Daphne.

Aankleedpopje zei

Je hebt de laatste tijd ook weer erg leuke dingen gemaakt.
Heel veel sterkte met en voor je ouders. Hopelijk zijn ze gauw weer terug in Nederland.
Groetjes, Ria.

Doris knippenenplakken zei

Wat erg , dat moet echt schrikken zijn, heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Super leuke rammelaars, groetjes Doris

Atelier Valerie zei

Ik duim zeker mee voor je pa zijn herstel ♥
Je rammels zijn super lief Angelique
Lieve groetjes Valerie ♥

Daphne zei

Ik hoop dat de operatie van je vader achter de rug is en dat het allemaal goed is gegaan......
Ik ga zo naar bed, dan stop ik met duimen, maar als het nodig is ga ik morgen weer verder.

Je bent nu vast met andere dingen bezig, maar om toch antwoord te geven op je vraag op mijn blog, over het gedeeltelijk embossen:
Als je via de link op mijn blog naar het blog van lift challenge gaat vind je daar weer een linkje.
Dan kom je op het blog van GerJanne, bericht van een paar jaar geleden.
Daar wordt het uitgelegd.
Succes!

Creaellenknutselsite zei

wat een schattige rammelaars en leuke kleurtjes heb je gebruikt
heel veel sterkte en beterschap gewenst met je vader
groetjes ellen

blauwruitje zei

Wat een lieve rammelaars maar wat een heftig nieuws. Inmiddels las ik in je andere berichtje dat het gelukkig weer de goede kant op gaat.
groetjes Sandra

Pauline zei

Wat zijn ze leuk!! En natuurlijk heel veel beterschap en sterkte...een extra spannende tijd

ineke zei

hele leyuke dieren rammelaars !!! je hebt een hele dierentuin bij elkaar bijna!