maandag 26 juni 2023

Vakantiekaarten

 Ik schreef het vorige week al: Remco en ik waren een week in Zuid Limburg op vakantie en dit keer was mijn moeder er ook gezellig bij. Zoals jullie weten maken Remco en ik altijd een vakantiepakketje voor elkaar en doe ik er altijd een kaart bij met ijs erop omdat Remco daar zo dol op is. Dit keer werd het een kaart waar wat achtergrond informatie bij hoort.

Wij zijn al heel vaak op deze camping, Cottesserhoeve in Vijlen, geweest, Remco kwam er zelfs al voor hij kinderen had. Vanaf de camping kun je een mooie wandeling door het Geuldal maken naar een nogal markante ijstent. Natuurlijk is dit altijd de eerste en de laatste wandeling die we daar maken. Het geheel daar is opgebouwd met oranje bouwzeil en de medewerkers begroeten je steevast met "goedemorgen!" (ook in de avond) en sluiten af met "tot morgen!", het is deze entourage in combinatie met de "Limburgse bolletjes" (=heel grote bollen) die zoveel bezoekers trekt, het is daar altijd enorm druk.
Zelf ben ik niet zo fan van ijs, 1 bolletje is voor mij al meer dan genoeg, maar Remco neemt er standaard 3.


Zeg nu zelf: de uitleg erbij was wel nodig, haha.
Ik link deze kaart bij 4-Seasons Challange Blog want ik heb zowel alle kleuren van het moodboard als het ijs op mijn kaart verwerkt.
De kaart viel in de smaak, haha.

Natuurlijk had ik ook voor mijn moeder een vakantiepakketje met kaart.
Mijn moeder is altijd al dol geweest op de oude Fiatjes 500. De omgeving waar wij heen gingen is heel heuvelachtig (we hebben weer prachtige wandelingen gemaakt, mijn moeder van 83 was net een klimgeit, met het grootste gemak klom ze over de steile paadjes) en als je aan komt rijden zie je al snel het kerkje van Vijlen, het hoogst gelegen kerkje van Nederland, de aandacht trekken. 


Het kenteken van de auto weet ik nog van een auto van mijn ouders in mijn kinderjaren, de andere kentekens weet ik gelukkig niet meer hoor, dat zou alleen maar geheugen in beslag nemen, haha. 
Mijn moeder was blij verrast met haar pakketjes en de kaart.

25 opmerkingen:

Annemarie en Merit zei

Wat zijn beide kaartjes super leuk...en wij hebben ook jaren op die camping gestaan.....zo mooi daar!! en ja dat bouwzeilkraam , wat een drukte is het daar altijd en inderdaad heerlijk ijs (voor iemand die ook niet van ijs houdt (ikke)
Groetjes Annemarie en Merit en nog een fijne vakantie.

Freubelmina zei

Wat een superleuke kaarten maakte je voor Remco én je moeder Angelique!
Zo herkenbaar wat jij allemaal schrijft over die omgeving…de ijsverkoper kennen wij ook en inderdaad zeggen zij altijd “tot morgen” 🤣 Knap van je moeder zeg, mij lukken die wandelingen helaas niet meer maar die hebben we wel veel gedaan,heerlijke omgeving.
Ben je ook in cafeetje A gen Kirk en het Hijgend hert geweest? xx

Martha zei

Leuk ijsverhaal, Angelique
Hele mooie kaarten heb je gemaakt en applaus voor je fitte moeder!
Fijne dag liefs Martha

Diny zei

Twee prachtige kaartjes Angelique....en wat een leuk verhaal erbij!
Groetjes Diny

Henriët zei

Wat een mooie, vrolijke kaarten heb je gemaakt voor Remco en je moeder. Een goed begin van de vakantie!
Groetjes van Henriët

Daphne zei

Zo leuk, de achtergrond informatie.
Dat maakt de kaarten nóg leuker dan ze al zijn.
Je hebt er voor beide weer veel persoonlijke details in verwerkt.
Het verhaal over de ijsjes vind ik leuk, wat een klanten binding om steevast af te sluiten met "tot morgen"😁.
En het kenteken..... heel herkenbaar, ook ik weet het kenteken van mijn ouders nog en zo grappig, ook alleen maar van 1 auto (en ik weet die van mezelf nóg steeds niet)

Creaellenknutselsite zei

wat een leuk verhaal, je hebt mooie kaartjes gemaakt met de leuke kleurtjes en de leuke details, je krijgt gewoon zin in een ijsje en ik wil gewoon in het autootje stappen en een eindje meerijden
groetjes ellen

casa crea d' emilia zei

Hey Angélique,
Wat een mooie kaarten heb je gemaakt. Echt te leuk gewoon. Je ijskaart is prachtig, past echt bij Remco. En die van je moeder vind ik echt heel tof. Mooi gedaan. Altijd leuk, vakantiepakketjes maken.
Fijne dag.

Lieve groetjes,
Emily

Trijntje zei

Wat. heb je twee leuke vakantie kaarten gemaakt. De kaart met ijsjes voor Remco is weer helemaal superleuk. Voor zijn moeder ook een mooie toepasselijke kaart gemaakt. Groeten Trijntje

Margreet zei

Wat een leuk idee om vakantiepakketjes voor elkaar te maken. De uitleg bij het prachtige ijskaartje voor Remco maakt de kaart nóg leuker. Wat een grappig verhaal.
De kaart voor je moeder is ook heel toepasselijk met het 'echte' kenteken op de auto. Knap van haar om zoveel te lopen en te klimmen.
xxx Margreet

Marjan zei

Leuk! Klinkt goed die ijstent en wat leuke dat de wandeling erheen ook een traditie is geworden. Je kaartjes zijn allebei super, zo leuk en attent dat je dat doet voor Remco en je moeder. Petje af hoor, voor je moeder... op je 83e nog zo goed kunnen wandelen!

Kaartenkraam zei

Wat een leuke originele kaarten, zeker met achtergrondverhaal!
Fijn dat jullie zo hebben genoten van de vakantie.

groetjes van Ank

Anoniem zei

Wat klinkt dit allemaal leuk en je kaartjes stralen het ook uit…geweldig en inderdaad petje af voor je moeder hoor en leuk dat ze met jullie meekon!
Groetjes Ellen
Ellen’s Greetingcards

Caroline Cards zei

Super leuke toepasselijke kaarten. Klinkt als een gezellig oord om vakantie te vieren en het Geuldal is prachtig. Wat fijn dat je moeder nog zo fit is!
Groetjes, Caroline

De Breimeisjes zei

Wat ontzettend leuk, deze kaarten! Fijn dat je er voor ons uitleg bijdoet, de ontvangers hadden dat niet nodig, lijkt mij :-)

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een leuke vakantiekaarten Angélique en helemaal toegespitst op de ontvanger. Die ijsjes zien er zo heerlijk uit, ik krijg er prompt zin in hihi. Knap van je moeder dat ze zo fief mee op pad gaat, gezellig hoor.
Lieve groetjes Miranda

GerJanne zei

Wat ontzettend leuk zijn deze kaartjes. Ik vind het zo grappig dat Remco geen genoeg kan krijgen van ijs! Hahaha... zo'n gaaf kaartje is het!
Die voor je moeder vind ik echt heel erg leuk! Wat fijn dat ze meekon op vakantie! En ze heeft een goede conditie zeg! heb jij ook zo'n conditie??

Elizabeth zei

Wat een mooie omgeving is dat hè... En zo leuk dat je moeder mee is geweest op vakantie en dat ze er ook zo heerlijk van genoten heeft.
Heet die ijstent toevallig ook 'Tot morgen'? Mijn schoonzusje had het pas over een ijskraam in Limburg die zo heette...
De kaart die je voor je moeder maakte vind ik superleuk! Je zal vast een heleboel stansjes hebben.. Dat autootje... een Fiat 500?

Doris knippenenplakken zei

Wat een leuke vakantiekaarten. Als je dit ziet heb je zin in vakantie hihi.
Fijne dag, groetjes Doris

Angélique zei

Elizabeth, het bedrijf heet Wingbergerhoeve, maar dat staat er alleen in kleinere letters. Ze verkopen zelfs tasjes met "tot morgen", het zal ij niets verbazen als je schoonzus dezelfde kraam bedoelt

Franciens Haakwerk zei

He, wat een lekkere kaarten! Helemaal vakantiegevoel. Geuldal is prachtig...groet Francien

Elizabeth zei

O, wat grappig...😘

Sarah zei

Wat een leuke persoonlijke kaarten met mooie verhalen erbij.
Ik ken het nummer van de auto van mijn ouders als kind ook nog altijd. Die zit in mijn geheugen gegrift. Gek hè, hoe je sommige dingen echt niet vergeet. 😘

Sarah zei

O ja, er zat een kaartje van jou in de bus, ik neem het morgen mee naar Aranka, vandaag hoef ik niet te gaan want ze krijgt wat vrienden over de vloer. X

juffrouw Ooievaar zei

Wat een gezellige vakantie kaarten, drie bolletjes toemaar, ja dan ben je een echte fan van ijs ;)
Wat fijn dat je moeder zo heeft genoten en zo te lezen ook flink heeft bewogen ;)
Zoals we gewend zijn van jou, weer super gezellige en persoonlijke kaarten.
Groetjes Anita