vrijdag 27 oktober 2023

Lichtpuntje

 Vandaag is mijn vader precies een jaar geleden overleden. Ik ben vanmiddag bij mijn moeder om te proberen haar dag een beetje kleur te geven, want wat mist ze mijn vader. Het is ook wel een heel lastige periode, want vandaag is het dan mijn vaders sterfdag, morgen zou mijn vader jarig zijn en komende dinsdag zouden mijn ouders 60 jaar getrouwd zijn geweest.
Donderdag op allerzielen (en tevens mijn verjaardag) gaan we de as uitstrooien en naar de gedenkavond in het uitvaartcentrum.

Maar voor vandaag maakte ik een kaart voor mijn moeder. 
Mijn vader hield van vogeltjes, heeft ze ook een tijd in een volière gehouden. Samen met mijn moeder genoten ze altijd van de vogeltjes in de tuin. Het roodborstje had nog een streepje voor bij mijn vader, want er zat er vaak één  in de tuin als mijn vader buiten bezig was en dan had mijn vader hele verhalen tegen het beestje.
En nu, als er een roodborstje bij mijn moeder in de tuin komt, zegt ze altijd dat mijn vader een teken  heeft gegeven.

Nu heeft Eline Pellinkhof  voor Marianne Design prachtige tuinvogels ontworpen, perfect! Ik heb ze al een maand in huis, maar had besloten dat de eerste vogel die ik met de set zou maken voor mijn moeder zou zijn. Ik hoefde niet lang na te denken over deze kaart.



Ik heb het tamelijk sober gehouden, zo wordt de intentie versterkt.
De tekst binnenin rolde in één keer uit mijn pen:


De tekst getypt: 
Vanaf de wolken kijkt pap met ons mee
En strooit hartjes  naar benee
Dus als je plots wat tussen je haren voelt,
Dan is het van boven,
Goed bedoeld.

28 opmerkingen:

Hetty P. zei

Wat een heftige week hebben jullie voor de boeg, er zullen een hoop herinneringen boven komen. Fijn dat je er voor je moeder kunt zijn.
Je hebt een heel erg mooi, lief kaartje voor je moeder gemaakt.
Zo'n mooie tekst erin.
Groetjes van Hetty

Caroline Cards zei

Een prachtige lieve kaart voor je moeder en een heel mooi gedicht. Als ik een roodborstje in de tuin zie, denk ik ook altijd aan mijn overleden vader! Sterkte!
Groetjes, Caroline

Creaellenknutselsite zei

wat een mooi kaartje voor je moeder om haar sterkte te wensen in deze moeilijke periode voor jullie, leuk om het roodborstje te maken als aandenken voor je vader.
heel veel sterkte gewenst de komende week
fijn dat je even hebt laten weten dat je mijn kaartje binnen hebt
groetjes ellen

Martha zei

Wat een mooie kaart, Angelique
Lief dat gedichtje
Zal moeilijk zijn de komende dagen voor jullie, fijn dat je er kunt zijn voor je moeder, sterkte
Liefs Martha

Freubelmina zei

Ik ben er even stil van Angelique….
Zoveel emoties voor jullie in een korte tijd…heel veel sterkte samen, fijn om samen te zijn inderdaad.
Je kaartje is echt zo ontzettend mooi geworden en die tekst….knap gedaan en wat zal het je moeder goed doen.
Een dikke knuffel voor jou xx

Irene zei

Dit zijn moeilijke beladen dagen vol emoties en herinneringen maar je met liefde gemaakte kaart mét zo'n toepasselijk roodborstje en mooie tekst zal jullie er doorheen helpen. Heel veel sterkte Angelique!
XxIrene

Elle-Jeanne zei

Prachtige kaart Angelique.
Mooie tekst .
Doet je moeder zeker goed.
Sterkte gewenst vandaag .
Groetjes Elle-Jeanne

Ria zei

Dag Angélique, wat een moeilijke tijd voor je moeder en voor jou. Eergisteren was mijn vaders verjaardag, en ook al is het 4 jaar geleden, het blijft hetzelfde gemis. Je hebt een hele lieve kaart gemaakt voor haar.
Ik ben al een poos niet actief op fb want ik heb erg gedokterd, en als klap op de vuurpijl heb ik mijn schouder gebroken. Letterlijk vleugellam. Maar ik kijk wel hoor en bewonder je creativiteit.
Hartelijke groet,
Ria

GerJanne zei

Een jaar geleden, wat was dat een tragische week voor jullie allemaal. Eigenlijk allerlei festiviteiten en dat veranderde in 1 keer. Fijn dat je bij je moeder bent. Er samen over praten verlicht echt. En je kaart is heel mooi met het kleine gedichtje erin. Dat zal je moeder goed doen. Die vogeltjes zijn helemaal geschikt voor je vader en jullie herinneringen aan hem. Sterkte komende week!

KarinsArtScrap zei

wow prachtig Angelique, he ik zit hier met tranen in de ogen wat een prachtig gedicht

gr karin

Elizabeth zei

Dat zijn hele moeilijke dagen, niet alleen voor je moeder, maar ook voor jou Angélique. En elk jaar blijven ze terugkomen...
Wat heb je een prachtig kaartje voor je moeder gemaakt met een diepe betekenis erachter!

casa crea d' emilia zei

Hey Angélique,
Deze tijden zijn altijd extra moeilijk als je iemand verloren bent. En ook nog eens allemaal andere mijlpalen die eigenlijk zo dicht in de buurt lagen. Heel veel sterkte voor jullie samen.
Je kaart is echt ontzettend prachtig. Wat mooi gedaan met die hartjes en het lieve roodborstje. Een prachtig gebaar <3
Een hele dikke knuffel voor jou Angélique.

Lieve groetjes,
Emily

Trijntje zei

Wat heb je een prachtige kaart voor je moeder gemaakt met deze hele mooie tekst. Dit zijn altijd weer moeilijke dagen…. Heel veel sterkte de komende dagen. Groeten Trijntje

Kaartenkraam zei

Wat heb je dat mooi gedaan, een prachtige kaart en ook de tekst is geweldig. Dat zal je moeder zeker waarderen en troosten.
Wat een heftige dagen staan jullie te wachten maar fijn dat jullie elkaar hebben, sterkte!

groetjes van Ank

juffrouw Ooievaar zei

Een moeilijke tijd :(
Wat een mooie kaart, met een prachtige tekst.
Ik wens je moeder, jou en andere familieleden heel veel sterkte voor de komende week.
Fijn dat je bij haar bent, dat zal haar goed doen.
Liefs Anita

Margreet zei

Ik heb nu even een brok in mijn keel, Angélique. Wat een ontzettend mooie kaart voor je moeder met een nog mooier gedichtje erbij. Veel sterkte allebei in deze dagen.
Knuffel voor jullie.
xxx Margreet

Marjolijn van Elsberg zei

Wat lief, en ontroerend. Sterkte vandaag ook voor je moeder. Een heel bijzonder, mooi! kaartje

Henriët zei

Wat een prachtige kaart maakte je voor je moeder. Dat zal een echt lichtpuntje zijn geweest vandaag. De tekst bezorgde me gewoon kippenvel zo mooi.
Sterkte deze dagen!
Groetjes van Henriët

Daphne zei

Prachtig!
Ik word er een beetje stil van.
Wat een prachtige kaart, zo lief en zoveel betekenis erachter.
Heel mooi gemaakt.
Sterkte de komende tijd, het blijven lastige data en dagen.

Frederika zei

Een stijlvolle kaart. Heel mooi samengesteld ❤

Nelleke zei

Ach wat een lieve kaart maakte je voor je moeder, ik begrijp helemaal dat je met de nieuwe vogeltjes een kaartje wilde maken. Wat mooi een lichtpuntje. Als je in de buurt woonde zou ik jou een lichtpuntje geven die ik regelmatig maak. Gemis is er zeker, ik merk dat ook na het verlies van van mijn ouders, de herinneringen zitten in mijn hart. Liefs Nelleke

marja kenter zei

Oh wat heb je dat mooi bedacht en wat een lieve tekst, je moeder zal er vast een traantje bij weg pinken.
Mooi weekend en liefs

Marjan zei

Wat een prachtige kaart voor je moeder, dat vogeltje zo persoonlijk en de tekst erin echt heel mooi! Dat moet haar wel een beetje troost gegeven hebben, ik kan me zo voorstellen hoe moeilijk is het is voor haar. Voor jullie ook natuurlijk. Ik mis mijn ouders nog vaak, ook al het veel langer geleden. Mijn vader heeft trouwens ook vogels gehad, in een volière buiten en later binnen, hij kweekte o.a. heel mooie Parkietjes, lila en wit. Leuk dat ik er door jouw post weer aan moest denken.

Diny zei

Wat een mooie woorden Angelique....je hebt een prachtig kaartje voor je moeder gemaakt
Het blijft moeilijk he....en vooral met speciale dagen....wat fijn dat je er voor haar bent!
Groetjes en een fijn weekend,
Diny

bolletjelucky.blogspot.com zei

Kippenvel Angélique en wat voel ik met jullie mee. Een prachtige kaart voor je moeder waar je veel emotie in verwerkt hebt, ze zal vast een traan weg moeten pinken. Heel beeldend gemaakt en heel mooi geschreven. Ik stuur je nu virtueel een lichtpuntje want dat kun je ook vast gebruiken. Veel sterkte en steun aan elkaar gewenst.
Lieve groetjes Miranda

Scraptastisch zei

Sorry ik heb deze post gemist, maar wat een een mooi kaartje voor je moeder met het roodborstje alle hartjes en de betekenis erachter en je lieve gedicht voor haar! Deze kaart zal ze koesteren Angelique. Veel sterkte en steun voor elkaar deze dagen.
xx Gerie

De Breimeisjes zei

O, wat veel bijzondere dagen hebben jullie vlak bij elkaar rond deze tijd van het jaar! Wat een prachtige tekst en de kaart is ook heel mooi. Ja, roodborstjes, die zijn heel bijzonder en speciaal.
Lief dat je deze dag bij je moeder bent geweest.
Lieve groet,
Akkelien

Sarah zei

Zo mooi!! Ik krijg er een krop van in mijn keel, want ook hier heeft het roodborstje een bijzondere betekenis.. prachtig en sterkte xx