maandag 16 september 2024

Hoera 85!

 Vandaag is mijn moeder jarig, 85 zomers heeft ze meegemaakt.
Gisteren hebben we het gevierd, heel gezellig.
Natuurlijk maakte ik ook een persoonlijke kaart voor haar en daarvoor heb ik de breipennen opgepakt. Mijn moeder heeft namelijk onlangs een leuk truitje voor mij gebreid. Ik had daarnaar gevraagd, deels om haar een nuttige bezigheid te geven (dat nuttige is heel belangrijk voor haar) en deels omdat ik graag een truitje wilde van garen dat ik nog had. Van een klein restje heb ik een stukje gebreid voor op mijn kaart.


Mrs. Claus heb ik voor de gelegenheid de rol van mijn moeder gegeven.
Op het tafeltje zie je een boek en een kopje koffie en in haar handen het breiwerk dat mijn truitje wordt. Ik wilde nog een tennisracket naast de stoel neerzetten, daar mijn moeder ook graag tennist, maar dat zou niet kloppen, want mijn moeder houdt niet van rommel, haha.

Het truitje is overigens erg naar mijn zin geworden, hieronder een foto ervan.



Wij gaan genieten van onze tweede week vakantie, het klussen ligt achter ons en het belooft geweldig weer te worden, heerlijk!

zaterdag 14 september 2024

Reminder Cheerful Sketches

 Vandaag zijn we halverwege de challenge van Cheerful Sketches en daarom plaatsen we een reminder, we hopen weer op veel deelnemers.

Ik koos voor de digi The Sweetest Watermelon van The Paper Shelter, één van onze sponsors deze maand. 
Het is een zomerse kaart geworden, ik denk dat hj nog wel een tijdje in mijn kaartenbak mag, haha.


Ik kleurde de digi nu eens met gelpennen, weer eens wat anders. 
Omdat op het hempje van het meisje een ijsjes afbeelding staat heb ik er twee ijsjes bij geplakt, ze zijn gekleurd met Twinmarkers. 
Achter het grote vierkant schoof ik een label met de tekst, ik zal hem er voor jullie even uithalen.


Jullie zien vast wel hoe de sketch in elkaar steekt, maar voor de duidelijkheid plaats ik hem hier nog.

Zoals jullie zien heb ik hem een kwartslag gedraaid, ik vond dat beter passen met het designpapier. 
Doen jullie weer mee? Dat kan nog tot 28 september.

donderdag 12 september 2024

Kerstkaart met sketch

 Bij Carlin's Kaartenparadijs heeft Karin de september challenge bedacht, daarvoor vraagt ze om een kerstkaart met de sketch die ze daarvoor gemaakt heeft. Een leuke challenge waar ik wel wat mee kan.

In mijn plaatjesmap vond ik een plaatje van Yvonne Creations, daarbij zocht ik tussen de kerstblokken van Craft Sensations papier om de sketch mee te maken, het goudkleurige papier is merkloos.



Deze kaart link ik ook bij 52 Weeks to Christmas

dinsdag 10 september 2024

Zeemeermin

 Vandaag gaat er weer een nieuwe challenge van start op het blog van Kleuren met Potloden, het thema is zoals altijd "alles mag, zolang je met kleurpotloden kleurt".

Ik koos een digi van Amanda Jayne, één van de vier (!) sponsors deze maand. De digi heet Little Mermaid Friends en is heel schattig. Ik maakte er een kaart vanvoor het halen van het eerste zwemdiploma, die ligt vast klaar voor Ellemijn, ze doet het goed op zwemles.


 Dit keer kleurde ik gedeeltelijk met merkloze metalic kleurpotloden, waardoor alles mooi glanst. Alleen de huid van de meermin kleurde ik met Caran d'Ache Pablo. 

Doen jullie gezellig mee met de challenge? Je kunt meedoen tot en met 6 oktober (wat klinkt dat nog ver weg!).

Ik denk dat Ellemijn de kaart wel heel leuk gaat vinden.

zondag 8 september 2024

Nog een telefoonhoesje

 Zo'n 3 weken geleden liet ik hier op mijn blog zien dat ik mijn telefoonhoesje had gepimpt met Lavinia stempels. Toen mijn jongste op visite kwam zag hij mijn telefoon, bewonderde mijn creatie en zei (je kunt het vast wel raden): " mam, ik heb ook een doorzichtig hoesje, kun je voor mij ook zoiets maken? Graag een beetje in Harry Potter sfeer".

Natuurlijk vond ik dat een heel leuke uitdaging en dus tekende ik een malletje van zijn telefoon en ging aan de slag, zie hier het resultaat:


Gemaakt met distress oxides, stempels, Versafine Clair en maskpapier om de hoed en de stapel boeken te maskeren. O ja, nog potloden om in te kleuren
Ik maakte er nog een envelopje omheen met behulp van een app (doos/envelop calculator) en een scoreboard.



Mijn zoon is enorm blij met zijn hoesje en ik ben er best trots op, ik heb het met heel veel plezier gemaakt en vond het jammer dat het klaar was. Gelukkig houden mijn zoon en ik ook van kerst, grote kans dat er ook kersthoesjes komen, haha.
Nog even een foto van zijn en mijn hoesje samen.



Remco en ik hebben nu twee weken vakantie. We gaan klussen in mijn keuken, mijn moeder wordt 85 en ik heb nog een leuke afspraak staan waar ik heel veel zin in heb. En voor de rest zien we wel wat op ons pad komt.

donderdag 5 september 2024

Sneeuwvegen

 En weer is er een kerstkaart klaar, nr. 47 van dit jaar, dat gaat goed.

Uitganspunt was een digi van Sheep Ski Designs die ik in juni tijdens de vakantie met potloden (Caran d'Ache Pablo) had ingekleurd.
 Ik zocht er papier bij en stuitte op dit mooie frame van Avec. 



De sneeuwpop (MD) en de tekst (Leanne Creatief) vond ik leuke tevoegingen.
En zo kan ik weer een kaart mee laten doen bij 52 Weeks to Christmas, en dit keer voor de maand challenge, want ze vragen om tomtes.
De kaart link ik ook bij Sheep Ski Design,  waar "alles Mag".

woensdag 4 september 2024

Rustige kaart voor een buurman

 Een meneer bij mij in de straat was in mei jarig. Ik help deze meneer regelmatig door hem een luisterend oor te bieden en soms met praktische dingen. Deze meneer vertelde mij eens dat hij geniet van de vogeltjes en de blauwe lucht tussen de stress van de renovatie door (ook zijn woning valt onder het grote renovatieproject van de woningbouwvereniging). En van muziek.
Daarom liet ik twee vogeltjes een liedje voor hem zingen met zijn verjaardag.


Ik heb de kaart expres rustig gehouden om de meneer niet te veel prikkels te bezorgen.
De kaart staat nog altijd bij hem in de woonkamer, hij is er zo blij mee.
Een klein gebaar kan soms zoveel doen.

maandag 2 september 2024

Gastdesigner bij 4-Seasons Challange Blog

 Vandaag mag ik mijn bijdrage als gastdesigner voor het 4-Seasons Challange Blog laten zien. De dames hebben een bingo-challenge bedacht. Wel een heel makkelijke, want alles heeft te maken met herfst en als je een herfstkaart maakt is het moeilijker om níet een rijtje vol te maken dan wel. En laat het thema nu heel goed in mijn straatje passen, want ik houd van herfstkleuren en het herfst-thema. Niet zo van de bijbehorende wind en regen, alhoewel, als ik er niet uit hoef vind ik dat ook wel gezellig. Maar goed, terug naar de challenge.

Ik koos voor een trapjeskaart met oranje en paddestoelen, maar kon ook het rijtje trapjeskaart, bruin en blaadjes afstrepen.


Ik vond het superleuk om deze creatie te maken, heerlijk om die stansjes bij elkaar te zoeken en die mooie kleuren te gebruiken!

Op de achterkant maakte ik een vakje waar een label ingestoken zit, omdat het op bruin papier niet makkelijk schrijven is. Nou ja, het schrijven is niet moeilijk, het leesbaar maken wel.


Ik denk dat ze bij 4-Seasons veel deelnemers krijgen, want ik kan mij niet voorstellen dat ik de enige ben die dit een geweldig thema vindt.