vrijdag 19 maart 2021

Zeg nooit "nooit"

 In dit blogbericht vertelde ik jullie dat ik de creaties met Lavinia stempels zo mooi vond, maar dat die waarschijnlijk nooit in mijn collectie zouden komen omdat ze nogal duur zijn en ik niet handig ben met stempels. Bij deze neem ik het woord "nooit" terug, want wat gebeurde er? Een kennis van mij had mijn bericht gelezen en liet mij weten dat ze best wat van deze stempels heeft, maar ze deed er niets mee. Ik mocht ze wel lenen voor onbepaalde tijd! Er zit alleen 1 "maar" aan: het zijn niet de echte. Om uit te proberen of het wat voor mij is (of om te ontdekken dat ik het beter kan laten) vind ik dat niet erg, vooral omdat de echte zo duur zijn dat het niet leuk is om daarmee uit te proberen. En zo komt het dat ik momenteel regelmatig met inkt en stempels aan het spelen ben.

Eerst had ik een paar mislukkingen, tot ik een voorbeeld van Pinterest heb genomen en de kleurenopzet heb overgenomen. En warempel, er ontstond iets waarbij ik werd betoverd door de magie!


De vleugels en de bolbloemen links heb ik bewerkt met glittergelpennen, dat zie je helaas niet goed op de foto. Ik matte het op een donkerroze kaart, want ik wist wie ik hem wil sturen. En toen... werd ik jaloers op de ontvanger, haha! Kun je het je voorstellen? Ik besloot hem ongeveer hetzelfde nogmaals te maken, deze werd naar mijn idee zelfs nog mooier, gewoon voor mijzelf.


Op deze foto is de glitter beter te zien. Ik wilde persé de sliert met lantaarntjes gebruiken die ik al een hele tijd heb, maar nog niet eerder gebruikt (Craft Sensations, Action) en verder gebruikte ik nog plantenstempels van mijzelf. De grote paddestoelen en bollen op lange stelen zaten bij de geleende stempels.

Voor beide kaarten gebruikte ik dezelfde kleuren Memento inkt. Nog even een foto met beide creaties naast elkaar.


Ik heb nog veel meer elfjes-stempels te leen, dus jullie krijgen vast nog wel meer te zien, al vind ik het wel heel moeilijk om zelf een mooie compositie op te zetten. Vooral omdat mijn zoon nogal streng is wat lichtinval en schaduwen betreft (die kloppen op bovenstaande creaties ook niet, maar dat is voor nu even jammer).

17 opmerkingen:

Vera zei

Toch heel mooi gedaan.

Céline zei

Ik vind de lantaarns erg leuk.
Het is een mooie kaart!

casa crea d' emilia zei

Hey Angelique,
Wauw, die stempels zijn gaaf zeg. Echt heel erg mooi. Ik vind ook de achtergrond echt super. Wat een mooie kaarten heb je gemaakt.
Fijn weekend.

Lieve groetjes,
Emily

Creaellenknutselsite zei

wat een mooie kaartjes mooie silhouetstempels zijn dat wat lief dat je die mag lenen. wat komen ze mooi uit op de achtergrond.
groetjes ellen

Martha zei

Geweldig mooi gemaakt Angelique
Je hebt je gevoel gevolgd in deze kaartjes, ziet er prachtig uit en de kleurencombinatie vind ik ook zo mooi!
Ik denk dat je nog lang niet klaar bent met deze stempeltjes ....
Liefs Martha

Free Spirit zei

oooooh, wat ontzettend mooi.. deze zouden een ereplaatsje krijgen in mijn atelier. Je bent een kunstenares. Complimenten!

Elizabeth zei

Wow, sfeer heeft het zeker... Je bent toch wel in de ban van dit soort stempels, en hoe leuk dat je er nu vrij mee kunt experimenteren. Soms is het handig om een (kleuren)voorbeeld te hebben, en dan ga je vanzelf variaties bedenken.
En ik snap helemaal dat je die mooie kaart ook voor jezelf wilde hebben!

bolletjelucky.blogspot.com zei

Prachtig en in een sprookjesachtige omgeving kan alles, misschien bestaan er daar wel twee zonnen of drie manen hihi. Heel mooi bestempeld en als je dit vaker doet kom je vanzelf in een flow om zelf dingen te bedenken . Ik wil hier best meer van zien Angélique.
Lieve groetjes Miranda

Preeti zei

Beautiful and enchanting card ! Great job on colors and background!

Daphne zei

Oh, WAUW!!!!!!
PRACHTIG!!!! (ik ga er gewoon van schreeuwen, zie je dat ;-))
Hoezo klopt de lichtinval niet? Ik zat er naar te kijken en dacht juist, wat mooi gedaan, dat het elfje in de spotlight staat.
De witte stipjes zijn een mooie toevoeging, net als de glitter. Jammer dat dat op de foto zo lastig te zien is, maar ik weet dat dit echt iets extra's meegeeft aan de kaart.
Heel, HEEL mooi (oh, daar ga ik weer schreeuwen)

karin zei

Een prachtig effect en mooie kleurstelling. Eerlijk gezegd kan je beter de echte stempels kopen, want goedkoop is duurkoop heb ik al ondervonden. Na meerdere keren blijven die goedkope stempels niet meer plakken en kan je ze weggooien.
Groetjes,
Karin

Trijntje zei

Het zijn prachtige kaarten geworden
Leuk om zo deze stempels uit te kunnen proberen . Goed begin. Knap! Groeten Trijntje

Annerieke zei

Wauw, wat een prachtige kaarten! Wat heerlijk dat je nu even uit kunt proberen met die stempels, ik vind ze ook geweldig hoor. Soms heb je toch ook nog wel stempels in je voorraad die je kunt gebruiken hiervoor. De kleurencombi's zijn ook erg mooi, het is je echt goed gelukt!
Groetjes, Annerieke

Marga zei

Super mooi gelukt!!!!! Mooi dat elfje met die pluizenbol en die kleuren en dat glitter en nog zoveel meer.......
Ik ben er helemaal verliefd op!
Lieve groetjes, Marga

marja kenter zei

Ik vind het prachtige kaarten, had hetzelfde gevoel als Daphne (ze is dan ook mijn dochter hè). Ooit was ik op een beurs en sprak daar met een vrouw die prachtige kaarten maakte (vond ik). Ik zei haar dat ik het altijd zo moeilijk vind met die lichtinval en schaduwen enzo en zij antwoordde:" daarc trek ik me nou helemaal niets van aan, ik doe gewoon wat ik mooi vind". Dat zeg ik nu ook tegen mezelf als ik aan het kleuren ben. "Doe het gewoon". Werkt heel plezierig.
Fijn weekend en groetjes en een kaart voor jezelf maken of houden omdat je hem zo mooi vind is ook heel herkenbaar 😊. 🙋🏼

zeeuwsmeisje zei

echt sprookjesachtig mooi. Wat lief dat je de stempels mocht lenen zodat je even kan kijken of het wat is. Maar zo te zien is dat wel zo.
gr lisette

ineke zei

prachtig !!! en helemaal "in".. want ik zie ze bij veel mensen op mijn facebook
en over dat lichtinval en zo.. tis fantasie en dan kan alles.. of zien zij soms echt elfjes wandelen ??