dinsdag 30 mei 2023

3 jaar na het maken

 Hè hè,  eindelijk kan ik deze kaart laten zien, deze kaart maakte ik al 3 jaar geleden, maar kon hem toen niet geven.
Het zit namelijk zo: 3 jaar geleden zou mijn jongste zoon met mijn broer naar Italië gaan, maar net een dag voor vertrek kwam Corona in beeld en werd het sterk afgeraden om naar Italië te gaan. Het is maar goed dat ze toen besloten niet te gaan, want enkele dagen later werd er helemaal niet meer gevlogen en hadden ze niet meer normaal terug kunnen komen.
Nu is de reis opnieuw gepland en kon ik eindelijk de kaart (met nog steeds hetzelfde biljet van Remco erin) geven. Het Fiatje 500 heb ik enkele dagen geleden toegevoegd, die heb ik in Den Bosch gekocht. Het leuke is dat ze in Italië precies zo'n autootje hebben gehuurd.



Aan het kleurwerk op de voorkant is wel te zien dat de kaart 3 jaar geleden gemaakt is. Gelukkig kleur ik nu iets mooier met potlood.
Ik deed er nog wat snoep voor onderweg bij. Hopelijk hebben ze een fijne vakantie.
De kaart werd in ieder geval al goed ontvangen.

donderdag 25 mei 2023

Bestelde kerstkaart (5/8)

 Ook deze donderdag heb ik weer een kerstkaart te laten zien met diertjes van Eline Pellinkhof  (Marianne Design) zoals de besteller wilde.


Muizen maken natuurlijk sneeuwpoppen in de vorm van... juist, muizen!

Dus als je eens in de sneeuw loopt en je ziet een klein hoopje sneeuw, kijk dan eens goed of het geen sneeuwmuis is, wie weet heb jij het geluk er één te zien!

Ik link mijn kerstkaart weer bij 52 Weeks to Christmas zodat we elkaar wat inspiratie kunnen geven.

maandag 22 mei 2023

Prinsessenkaart

 Laatst had ik per ongeluk in de Post NL app een postzegelcode teveel gekocht, zonde om niet op tijd te gebruiken, maar ja, geen jarigen, geen zieken... 
Toen kreeg ik een idee om een prinsessenkaart voor Ellemijn te maken, ze is momenteel dol op roze en prinsessen.


Het glitterpapier is wel heel moeilijk te stansen, zeker met al die sierlijke krulletjes, maar het is gelukt. Op de koets en in de hand van de prinses heb ik ijsjes geplakt als referentie naar Opa IJs. De strikjes van het haar van de prinses (Kim's Buddies, Marianne Design) zijn van roze spiegelkarton.

Ellemijn is heel blij met de kaart, we kregen een video met bedankje, zo lief!
Ellemijn's opa in Litouwen heeft zijn kaart gelukkig ook ontvangen en is er blij mee.

Jammer dat het lange weekend weer voorbij is, ik was in Almelo en we hebben daar genoten van mooi weer, eekhoorns, jonge vogeltjes,  rhodondendrons en natuurlijk elkaars gezelschap. 
Ach, werken is ook geen straf en zonder werk is er geen vrije tijd.

donderdag 18 mei 2023

Bestelde kerstkaart (4/8)

 Ik maakte nog een kerstkaart voor de bestelling, de bedoeling is een totale serie van 8 verschillende kerstkaarten met de dieren van Eline Pellinkhof (Marianne Design). Ik wil ze in juni meegeven aan Remco, hij ziet zijn kennis dan, dat scheelt portokosten naar België. De hele serie is al klaar, ik laat de overige kaarten in de loop van de tijd wel zien.

De ijsbeer mocht een kerstboom halen op de ski's. Eerst wilde ik heel graag de set met ski's van Marianne Design, maar op een gegeven moment zag ik dat die niet geschikt zijn om een diertje op te zetten, omdat ze zijn gevormd alsof je ze recht van voren ziet. Ik ontdekte dat een onderdeel van de Friese doorlopers van MD wel de goede vorm en maat hebben, dus dat zijn voortaan bij mij de ski's voor de diertjes. Het stokje van een lollie (ook MD) doet dienst als skistok.


En omdat er daarna nog een ijsbeer op ski's langs kwam, heb ik er voor mijn eigen voorraad ook nog een kaart bij.


Natuurlijk link ik mijn kerstkaarten weer bij 52 Weeks to Christmas 

woensdag 17 mei 2023

Binky

Cliënten van mij hebben hun hond moeten laten inslapen,  heel verdrietig maar ook een verlossing voor zowel de hond als de baasjes. De hond was al langere tijd ziek, naast dat hij ook oud was, dus het zat er aan te komen. Vandaar dat ik al een paar weken geleden een kaart maakte voor dit moment.


Ik maakte toen ook maar meteen een kaart voor als iemand een kat moet missen, deze kaart heeft geen bestemming nog, gelukkig.


Op dit designpapier staan bolletjes wol afgedrukt, dat vond ik wel mooi voor een kat.

De baasjes van de overleden hond waarderen de kaart enorm.

maandag 15 mei 2023

Moederdagkaarten

 Voor mijn moeder en Remco's moeder maakte ik dit jaar twee bijna identieke kaarten voor moederdag. Beide dames vinden orchideeën prachtig en laat ik nu net laatst bij Hobby Vision een stans om een orchidee te maken gekocht hebben met een cadeaubon. 


Het mooie designpapier komt uit een ouder blok van Action, er staat geen merk op. Het slimline kader heb ik gemaakt met behulp van een stans uit diezelfde winkel. De orchidee en de kan zijn van Marianne Design en het takje is van Ali. De tekst heb ik met de Hema lettertang gemaakt.

Ik vind de kaarten wel mooi geworden, de moeders konden ze ook waarderen.

Zaterdag was ik naar mijn moeder, we hebben een aardige wandeling gemaakt en ik heb bij haar gegeten, dat vindt ze zo gezellig en daar er toch niemand thuis op mij wacht kan ik dat makkelijk doen. Voordeel is ook dat het 's avonds rustiger op de weg is.

Zondag heb ik eerst lasagna gemaakt, toen naar Remco's ouders geweest en in de middag kwamen mijn jongens. We hebben heel gezellig Catan gespeeld en daarna lekker gesmuld van hun lievelingseten. Het was een prima weekend.

donderdag 11 mei 2023

En nog maar een kerstkaart (13)

 Ik vind de sketch van Knutsels en Kadootjes heel geschikt voor een kerstkaart.
Ik kleurde daarvoor twee afdrukjes die ik in november van Emily heb gekregen, in met Twinmarkers, daarna ging het (bijna) vanzelf.


De randjes van het designpapier voorzag ik van gesso, de verschillende sneeuwsterren stanste ik (de kleine ponste ik) uit het feestelijke glitterkarton van MD, feestelijk omdat er zoveel glitters vanaf komen dat echt alles glittert. Nog twee glimmende steentjes op de banner en hij was klaar.

Natuurlijk link ik deze kaart weer bij 52 Weeks te Christmas en nu ook bij Knutsels en Kadootjes

dinsdag 9 mei 2023

Ziekenboeg

 Ik had een beterschapskaart nodig voor een bekende in Litouwen, de man ligt in het ziekenhuis.
Gelukkig had ik pas geleden het bed van Marianne Design van Remco gekregen, de set met doktersspullen had ik al van mijzelf gekregen en de kerstman en zijn vrouw hebben in deze tijd van het jaar toch niet zoveel te doen, die konden mooi wat bijverdienen.


Het grappige is dat de zieke op de kaart ook op de echte zieke lijkt.
Nu ik naar de foto kijk lijkt het net of de dokter en de verpleegster een dansje doen met dezelfde bewegingen, whahaha!

De gestanste tekst is van Crafters Companion en stanste ik uit zwart en het dp dat op de achtergrond als behangetje dienst doet.
De plukjes haar van de zieke zijn eigenlijk de wenkbrouwen van de "mon ami" kerstman van Joy.

Ik ben heel benieuwd hoe lang deze kaart er over doet om in Litouwen bezorgd te worden, als hij überhaupt al aankomt.

Oja, het "3x raden" in mijn vorige blogbericht was niet bedoeld als wedstrijdje, maar meer als vragen naar de bekenden weg, want ik had net in het bericht ervoor gezegd dat ik bijna alleen maar en veel dp van Craft Sensations heb 😉

donderdag 4 mei 2023

Bestelde kerstkaart (3 / 8)

 Er is weer een kaart klaar voor de bestelling, dit keer vroeg ik de mol (ook al een nieuwe set) om te poseren. Nu had het juist gesneeuwd en stond er een kerstboom precies op de plek waar de mol een kijkje boven de grond kwam nemen.


De hoop sneeuw en de sneeuwvlokjes maakte ik van het snowpaper van Marianne Design (waarna alles weer onder de glitter zat, hahaha). De tekst heb ik met Versamark en witte embossingpoeder gemaakt, de rand van het dp (3 maal raden welk merk) heb ik met gesso ingesmeerd en bestrooid met fijn wit glitterpoeder. De neus van de mol is fluweelzacht; op het papier waaruit ik het stanste zitten grote stippen van fluweelachtig materiaal, daar paste het puntje van de neus precies op. De strik heeft feestelijke glitterstreepjes.

Natuurlijk link ik deze kaart weer bij 52 Weeks to Christmas 

Ik heb mijn best gedaan mijn bericht vandaag iets langer te maken, want Wilma had juist een kop koffie erbij gepakt om uitgebreid te lezen gisteren en GerJanne was juist vroeg opgestaan in haar vakantie om mijn blog te lezen, whaha! Hopelijk heeft Margreet juist vandaag meer tijd om te lezen, grinnik!

woensdag 3 mei 2023

Hoera 24!

 Vandaag een kaart die ik alweer een tijd geleden maakte. Helaas kan ik geen nieuwe foto maken, de kleuren lijken te vloeken met elkaar, wat in het echt toch veel minder was.
Deze kaart maakte ik voor mijn nicht, ze is dol op haar konijnen en alles wat schattig is.
De "Hoera"-stans en de stempels van de konijntjes kocht ik op de beurs in Den Bosch, ik ben er heel blij mee.


Het vrolijke papier is van Craft Sensations, zoals bijna al het designpapier dat ik heb (en dat is best veel 🤭)
Verder heb ik niet zoveel te melden, dus houden jullie des te meer tijd over om te hobbyen bijvoorbeeld.
 

maandag 1 mei 2023

Petra is jarig

 Vorige week wilde ik een kaart maken voor Petra die vandaag jarig is. Ik zat aan mijn bureau te bedenken wat voor kaart het moest worden toen de schildpad steeds meer een plekje onder mijn handen probeerde te veroveren. Ik vertelde hem dat Petra veel te ver woont voor hem, zo'n afstand zou veel te veel voor hem zijn, dat kon hij nooit op tijd redden.
De schildpad was zo enorm teleurgesteld, dan had hij zijn meest feestelijke schild voor niets opgepoetst en aangetrokken. Tsja, dat was natuurlijk wel sneu.

Opeens herinnerde ik mij een kaart op Pinterest, gemaakt door Anja van Zom, dat zou wel eens de oplossing kunnen zijn (zij had egeltjes op haar kaart)....
En dus ging ik op zoek naar de boomstam, een dikke tak die als hevel kon dienst doen en.... een zwaargewicht! Die laatste vond ik in de pandabeer, voor een bamboescheut wilde hij wel meewerken. Zie hier het uitgewerkte plan:


Het werkte,  de schildpad heeft op tijd Limburg bereikt 😁

Petra, ook vanuit hier een heel fijne verjaardag gewenst en een mooi nieuw levensjaar waarin het voor de verandering eens meezit.

Bij X MAS heeft mijn kerstkaart van vorige week gewonnen. 




Het volgende thema daar is " alles mag ", dat levert vast heel veel deelnames op.

Wat een mooi weer was het afgelopen weekend hè? Zaterdag heb ik eerst in de tuin gewerkt, daar wil ik eea veranderen en 's middags heb ik een klein wandelingetje met Nevv en mijn zoon gemaakt. De kleine man vindt alles interessant, dus die doet wel een tijd over een wandelingetje. Zondag heb ik met mijn moeder een flinke wandeling gemaakt in en net buiten Haarlem, het was heerlijk! 
Fijne week allemaal!