dinsdag 2 juli 2024

Vrolijk aapje

 Dankjulliewel voor alle leuke en lieve reacties op mijn inkt-ontdekkingsreis, dat stimuleert ontzettend om vaker te "kliederen"!

Vandaag de derde kaart die ik tijdens mijn vakantie maakte.
Ik vertelde al dat ik in eerste instantie alleen digi's en potloden bij mij had, zo ook een digi met aap, afgedrukt op papier dat geschikt is voor stiften, maar minder voor potloden, vind ik dan. Ik kleurde hem met de stiften die ik bij Action had gekocht, niet zo mooi als met Alcoholmarkers of potlood, maar dat is voor nu oké en knipte hem uit. Met inkt en een gescheurd stuk papier maakte ik een achtergrond, hierbij bracht ik de inkt aan met sponsjes.


De aap plakte ik weer verhoogd op met behulp van een stukje karton van een verpakking.
Thuis stanste ik er de tekst en de losse ballonnen bij en plakte ik het geheel op een gele basiskaart.

maandag 1 juli 2024

Happy birthday met inkt

 Zoals ik jullie gisteren beloofde laat ik vandaag en de komende dagen kaarten met inkt zien.

Ik vertelde het al: ik had alleen potloden, mijn etui en digi's mee, verder geen papier, stempels, stansen of inkt. Distress oxide inkt kocht ik bij Hobby Vision,  een setje verjaardagsstempels bij Wibra (achteraf zag ik op de bon voor € 0,25, haha), wat penseeltjes, bij Action 2 doosjes met markers op waterbasis, een doosje gelpennen (die gebruik ik thuis ook graag) en bij de Hema correspondentiekaartjes. In Duitsland kwamen we nog Tedi tegen, een winkel vergelijkbaar met Action, wel een stuk rommeliger, daar kocht ik nog 2 setjes met stempeltjes en 2 heel handige kleine verstuivertjes die mooi in mijn etui passen.

Het spelen met inkt was één grote ontdekkingsreis, dus verwacht er niet al te veel van.


De achtergrond maakte ik met wat inkt, dat ik besproeide met water. 
Nu had ik wel stempels, maar geen stempelinkt.... even proberen met de stiften of dat lukte....
En of dat lukte! Ik kon zelfs verschillende kleuren per stempeltje gebruiken, joehoe! Overigens had ik van Remco een stukje plexiglas mee, een sponsje dat ik in stukjes had geknipt en een mini jampotje met bleek, maar dat laatste komt pas bij andere kaarten aan de beurt.
De stempels kleurde ik met de stiften en de gelpennen. De cadeautjes plakte ik verhoogd op met behulp van kleine stukjes karton van een verpakking. Gelukkig heb ik in mijn etui een klein lijmflesje. 
Ik vond het leuk om zo bezig te zijn met inkt, al heb ik natuurlijk ook gekleurd met potloden, ik heb dat zelfs met elkaar gecombineerd, maar dat komt in een andere blogpost. 

Sommigen van jullie waren benieuwd hoe we het hebben gehad in Duitsland. We hadden een mooi huisje gehuurd dat bij een jong gezin in de tuin stond in een dorp iets ten Noordoosten van Hannover. De omgeving was mooi met veel bossen en ander natuurschoon, maar verder was er niet zo heel veel te beleven op een leuk stadje (Celle) na. We hebben wat mooie wandelingen gemaakt en saaie stadjes bezocht, maar ook genoten van de rust die we wel even nodig hadden. Soms is het goed om even weg te zijn om te voorkomen dat je bezig blijft. Het weer viel gelukkig mee, de voorspellingen waren heel slecht, maar de meeste regen viel naast ons, haha. Nee hoor, het was veel droger dan voorspeld, we hebben enkele dagen heel hoge temperaturen gehad maar daar hadden we niet zoveel last van.
Het was dus een heel geslaagde vakantie ondanks dat het niet spectaculair was.