zondag 31 januari 2021

Een zeil-kaart

 Ik wilde een verjaardagskaart voor een cliënt die van zeilen houdt, de kaart mag niet teveel prikkels geven, dus rustig in kleur en opmaak.

Nou, dat laatste vond ik nog het makkelijkste, maar het maritieme thema..... pffff!

Na een heldere ingeving vond ik een plaatje dat ik ooit uit een tijdschrift haalde (oeps, je ziet de letters op de achterkant er licht doorheen, volgende keer een donker papiertje achter plakken), houten palen behorende bij de roeiboot uit dit bericht en gebruikte ik van een nog ongebruikte (! Jawel, creatie 9 met ongebruikte materialen) stempelset van Craft Sensations een anker dat ik met zilverpotlood inkleurde.


Het rondje met de vuurtoren is een heel oude stans van Joy, ook nog nooit gebruikt volgens mij, voor contrast plakte ik er een rood rondje onder.

De golven maakte ik met de randstans die ook in dit bericht te zien is.

Ik had nog graag de meeuwen van Marianne Design erbij  geplakt, maar ja, die stonden nog op mijn verlanglijstje (inmiddels niet meer, ze zijn besteld, oeps, zo houd ik mijn eigen uitdaging wel gaande, haha).

Deze week heb ik vakantie en ga ik lekker doen waar ik zin in heb. Helaas kan ik niet op elk gewenst moment naar mijn hobbyzolder, omdat die momenteel voornamelijk ook thuiswerkplek van mijn jongste is, maar ik heb nog genoeg andere leuke (en minder leuke) dingen te doen.


donderdag 28 januari 2021

Olijke vent

 Nog nooit eerder maakte ik in januari een kerstkaart, nu door mijn eigen uitdaging wel en ik moeten zeggen dat het erg onwennig voelt. Nu kijken kaartenmakers er niet van op, op donderdag staat blogger vol met kerstkaarten, maar de haaksters onder jullie zullen het wel een beetje vreemd vinden.

Het kwam zo: ik had aangegeven voor mijn verjaardag ook graag kerststansen- en stempels te krijgen, daar dat assortiment erg beperkt was. Zo gebeurde het dat ik met Kerst van Remco deze mal kreeg:


Ik zag niet direct voor me hoe het moest worden, maar werd wel nieuwsgierig. Ik zette het hoofd in elkaar en wat later maakte ik er een kerstkaart van, goed voor creatie nr. 8 van mijn uitdaging om ongebruikte materialen te gebruiken.


Ook het kalendertje, cadeautje en  de zuurstokjes komen uit een nieuw setje dat ik met Kerst kreeg. Ja, Remco was flink aan het shoppen geweest bij Aliexpress.

De mal die achter de kerstman zit is al een oudje, maar ook nog niet of hoogstens 1x gebruikt.

Het voelde onwennig om nu een kerstkaart te maken, maar het is wel gelukt en het is er alvast 1 voor komende Kerst dus mogelijk volgen er meer door het hele jaar heen. Ik vind deze erg leuk geworden met die olijke kerstman.

zondag 24 januari 2021

Zoete zomer dromen

 Ik kwam weer een challenge tegen waar ik graag aan mee wil doen, namelijk die van Mijn Hobbyhonk Challenges, daar willen ze de deelnemers aan het paperpiercen krijgen en bij mij is dat gelukt.

Hierbij stempel je op gewoon papier en nogmaals op designpapier, waar je één of meer onderdelen van uitknipt en op je eerder gestempelde afbeelding teruglegt.

Ik zocht tussen mijn stempels voor iets geschikts en kwam dit lieve meisje tegen, ooit op een beurs gekregen bij een aankoop, maar, je raadt het al, nog nooit gebruikt. Ha, uitdaging 7!


Ik had ook een set in mijn handen met huisdieren en een tipi, onlangs gekregen bij een bestelling bij de Egel, die voor mijn verjaardag was. Hiervan had ik al eerder het kussen gebruikt.

Ik paperpiercte het jurkje (ik lette daarbij goed op hoe het dessin liep), de haren en de slippertjes. Eerst zag ik er wel tegenop, omdat ik niet zo mooi kan knippen, maar dit keer ging het me best goed af. En dus moest de tipi er ook aan geloven, daar kleurde ik alleen de stokken met potlood.


De achtergrond maakte ik met Memento inkt, de graspolletjes ook. De bloemetjes zijn geponst en in elk hartje plakte ik een glimsteentje, dat was behoorlijk priegelen.
Geen idee voor wie deze kaart bestemd is, hij gaat in de kaartenbak. Dat gaat me steeds beter af, zomaar een kaart maken, mede door mijn eigen uitdaging om nieuwe/ongebruikte spullen te gebruiken. Fijn, want dan hoef ik niet op een gelegenheid te wachten.
Zoals gezegd, deze is speciaal voor de callenge van Mijn Hobbyhonk Challenges gemaakt.

Over challenges gesproken: Akkelien vroeg bij mijn vorige blogpost of ik wel eens win met challenges. Tot nu toe heb ik 1x gewonnen, iets van 2 jaar geleden, maar het gaat vooral om het meedoen. Al zou ik het ook een keer heel leuk vinden om gastdesigner te mogen zijn. Overigens worden bij de meeste challenges de winnaars willekeurig gekozen.

Mijn deken vordert nog steeds wel, maar het gaat zooooooo langzaam! Nu heb ik ook niet altijd zin om te haken, dat werkt ook niet echt mee. Maar af komt hij, dat kan ik met gemak beloven, want er blijft zelden bij mij iets onafgemaakt liggen, dat gebeurt alleen als ik het écht niet leuk vind worden. Ik ben ook bijna altijd maar met één haakproject tegelijk bezig, velen zullen dat bijzonder vinden, maar zo werkt dat bij mij het beste.


woensdag 20 januari 2021

Geniet van de kleine dingen

 Ik wilde graag meedoen met de Liftchallenge en ik dacht aan deze mallen, die ik overigens ook nog nooit gebruikt had (hoi hoi, uitdaging 6). Het is namelijk de bedoeling dat je de kaart in stukken verdeeld dmv een stans, snijden of knippen.


 Ik maakte deze kaart ermee: 


Ook het bootje had ik nog nooit gebruikt, maar dat telt nu niet, hij staat er maar voor de helft op, haha.

Ik hoop dat mijn kaart voldoet aan de eisen van de challenge.

Deze kaart is voor iemand die ik graag een beetje wil opmonteren, hij is al onderweg.

zondag 17 januari 2021

Ga je mee naar Club Swing? (Uitdaging 5)

 Deze keer een creatie met dit prachtige trio:


Op Pinterest had ik al heel lang geleden een kaart gepind met dit trio, niet wetende dat ik ooit deze muziekanten zelf zou krijgen. Die kaart wilde ik wel maken! Maar Remco grapte dat ik zelf wat origineels moest bedenken en gelukkig kwam er ook daadwerkelijk een idee.

Ga je mee naar Club Swing?



Dezelfde boxcard met andere belichting. Ik vind hem wel cool.

Ook deze creatie link ik bij Knutsels en Kadootjes waar ze iets met een C willen zien, hier contrabas, concert en club.

Het gaat best lekker met mijn uitdaging. Ik had er moeite mee om "zomaar" iets te maken, zonder een bestemming, maar door deze uitdaging waarbij ik mijn nieuwe spulletjes eerst moet gebruiken voor ik ze opruim lukt het toch. En ik heb nog meer ideeën, niet met alle stansjes/stempels, maar die komen vast ook nog wel.

vrijdag 15 januari 2021

Sprookjesachtig (uitdaging 4)

 Mijn schoonzus is maandag jarig, dus ik maakte een kaart voor haar. Toevallig kwam mijn broer iets ophalen, dat scheelde een postzegel én ik wist zeker dat de kaart op tijd aan zou komen. De kaart werd meteen gegeven, dus ik kan hem al laten zien.

Eigelijk hoort deze ook bij mijn uitdaging (4), want de stans van de "maan met bloemen" kreeg ik in november van dezelfde broer, maar had ik nog nooit gebruikt. Ook de nodige takjes komen ongebruikt uit mijn stempelcollectie.


Ik zag de laatste tijd veel kaarten met Lavinia-stempels voorbij komen, deze stempels zijn heel sprookjesachtig. Ik vond het prachtig, maar deze stempels zullen waarschijnlijk niet in mijn collectie komen, want ze zijn best prijzig, terwijl ik haast niemand weet waar ik een kaart daarmee kan toesturen. Bovendien ben ik niet zo handig met stempels. Maar ik was wel geïnspireerd en maakte met behulp van mijn eigen collectie toch en sprookjesachtige kaart (ik heb geprobeerd hem niet te kinderachtig te maken), waar ik zowaar zelf best tevreden over ben. Jammer dat ik er in dit geval niet lang zelf naar kon kijken, haha.


Ik schreef binnenin dat ze nu zag hoe makkelijk je zomaar aan een nieuwe leeftijd komt.

Helaas zie je op de foto de subtiele glitters van de gelpennen niet, dat zit op de dunne lijntjes van de maan en op de bloemetjes en blaadjes, dat maakt het een beetje magischer.

Deze kaart laat ik graag mee doen aan de challenge van Knutsels en Kadootjes, waar ze graag iets met een "C" willen zien, in dit geval cijfers.

dinsdag 12 januari 2021

Uitdaging 3

 Het gaat verrassend goed met mijn uitdaging, ik heb weer 2 kaarten te laten zien. Deze keer wilde ik wat met de insectenstempels en nam bij de eerste kaart ook twee andere ongebruikt stempelsetjes te hand.





Ik vind stempelen nog best moeilijk, ik doe het niet zo vaak. De eerste kaart was in eerste instantie totaal niet naar mijn zin, maar toen hij helemaal af was ging het wel en hoe vaker ik er naar kijk, hoe meer ik denk "hij is wel oké". In het echt is hij wat warmer van kleur dan op de foto.


De tweede kaart met insecten is heel anders. Die vond ik meteen oké, wel jammer dat de tekst een heel klein beetje scheef staat. Ik vind zelf de woordspeling wel leuk gevonden.


De 2e kaart link ik bij de challenge van Hobbyshop Daantje, mijn 2e deelname daar, waar ze vragen om "iets met een B", in dit geval bloemen en bijtjes.

Nu wil ik ook graag meedoen met de challenge van het 4-Seasons Swap Challenge Blog, waar ze graag kriebelbeestjes zien, maar welke van de 2 zal ik linken? Kiezen is niet mijn sterkste kant... 

Welke zouden jullie doen?

Het wordt de eerste kaart, gewoon omdat daar meer verschillende kriebelbeestjes op staan.

vrijdag 8 januari 2021

Uitdaging 2

 Zoals in mijn vorige blogbericht gemeld heb ik nog een kaart klaar waarin ik mijzelf uitdaag ongebruikte stansmallen/ stempels te gebruiken.

Dit keer ging ik voor



De tekst heb ik al een paar maanden in een map zitten.


Ook het achtergrondplaatje is iets dat ik eigenlijk nooit gebruik, nu voor het eerst de schaar in het knipvel gezet. Ik kwam er wel achter dat het plaatje niet goed combineert met de lijm die ik altijd gebruik (houtlijm, Action), want het is niet mooi vlak. Verder vind ik hem wel leuk geworden. 

Deze kaart link ik bij Creative Sketchy Girls, waar ze een challenge hebben lopen waarbij alles mag.


woensdag 6 januari 2021

Ik daag mijzelf uit

 Met Kerst kreeg ik veel nieuwe stansmallen en stempels, zo leuk!

Maar.... normaal gesproken zou ik ze fotograferen voor mijn archief en vervolgens keurig opruimen in de mappen en bakken, waar waarschijnlijk een groot deel een aardig tijdje zouden mogen wachten tot ze gebruikt zouden worden. Dat moest anders. Gefotografeerd zijn ze, ook aan het archief toegevoegd, maar nog niet opgeruimd. Ik ben mijzelf namelijk de uitdaging aangegaan om elke stans(set) of stempel(set) eerst een keer te gebruiken voordat ik het opruim. Voor mij is dat eigenlijk een dubbele uitdaging, omdat ik het moeilijk vind om "zomaar" een kaart te maken, zonder reden of ontvanger in mijn hoofd dus.

Ik hang er geen vaste dag aan, nog een periode waarin het af "moet" zijn, maar de eerste kaarten zijn een feit, ik vind ze nog geslaagd ook.

In deze blogpost gaat het om de volgende stansset, ik gebruikte de kruiwagen.


De kruiwagen werd een alternatieve kinderwagen en omdat ik zo lekker bezig was maakte ik een roze en een blauwe variant.



Een volgende kaart voor deze uitdaging staat al klaar, op de rest van de mallen en stempels moet ik nog broeden.
In mijn mappen heb ik ook nog ongebruikte mallen en stempels, die wil ik eveneens bij deze uitdaging betrekken. O en embossingstencils, die zijn soms ook nog onaangeroerd.

Misschien zie jij ook wel iets in zo'n uitdaging aan jezelf?

maandag 4 januari 2021

Jarig breimeisje

 Morgen is Akkelien jarig, van het blog De Breimeisjes en dat verklaart mijn hele kaart meteen, geen uitleg meer nodig 😆 behalve dat Akkelien van blauwtinten houdt.

Ik kan hem al plaatsen, want Akkelien had hem donderdag ontvangen. Ik was namelijk bang dat de kaart net zo lang onderweg zou zijn als een hoop andere kaarten die ik de afgelopen tijd had verstuurd, maar deze keer ging het juist bijzonder snel.


Nu wil het toeval dat ik net een challenge tegenkom, waar ze iets met de letter B op he kaart willen zien. Nou, blauw, breien, bolletjes... de challenge is van Creatief met Hobbyshop Daantje

Over handwerken gesproken: haakfans, niet weglopen van mijn blog, ik ben nog steeds met de deken bezig, het is een erg bewerkelijke met toerhoogtes van een vaste, dat gaat niet snel. Nu de feestdagen voorbij zijn zal ik hem ook weer wat vaker oppakken, ik ben over de helft.

Fijne week allemaal!

zaterdag 2 januari 2021

30

Nogmaals de beste wensen voor 2021, laten we er een positief jaar van maken, vol mooie momenten om later te herinneren en met een goed gevoel aan terug te denken.

Vlak na Kerst was Annebeth, de dochter van Gerjanne jarig. Gerjanne had per mail opgeroepen  de jarige een kaartje te sturen, daar ze zo van zelfgemaakte kaarten geniet, maar nooit echt verjaardagskaarten krijgt.
Ik neem aan dat ze hem inmiddels wel heeft ontvangen, ik verstuurde hem 2 weken geleden, maar op haar verjaardag was mijn kaart er nog niet.



De kaart spreekt wel voorzich, ik heb het zo feestelijk mogelijk gemaakt.