maandag 24 juni 2024

Vakantiekaart voor Remco

 Wij hadden de afgelopen twee weken vakantie. De eerste week waren we bij Remco thuis, we hebben toen o.a, geklust in het nieuwe huis van Remco's zoon, zijn met Ellemijn naar de dierentuin in Nordhorn geweest en naar Kasteel Warmelo, waar ze zandsculpturen hadden met thema "Rien Poortvliet", erg leuk. En natuurlijk de kletseldate met GerJanne en Nelleke, die wonen niet al te ver van Almelo af. De tweede week waren we in Duitsland waar we een vakantiehuisje hadden gehuurd. Dat verklaart dus mijn afwezigheid in blogland.

Terwijl wij op vakantie waren, werden in mijn huis een nieuwe badkamer en toilet geplaatst. Het was dus behoorlijk druk voor ik weg kon, want zowel de renovatie als de vakantie moesten voorbereid worden. En nu ik terug ben moet ik weer heel veel schoonmaken en opruimen/terugplaatsen, maar ik heb wel nieuw sanitair.

Ook tijdens onze vakantie kreeg mijn jongste zoon de sleutel van een nieuw huis (letterlijk nieuw) waar hij met zijn huisgenoot gaat wonen. Natuurlijk moet daar ook veel gebeuren en de oude woning moet opgeleverd worden, gelukkig hebben ze daar nog tot eind juli de tijd voor.

Zoals jullie wellicht weten geven Remco en ik elkaar met vakanties een gezellig pakketje en maak ik daar altijd een kaart bij, uiteraard met ijs erop. Ook dit keer kon ik weer wat verzinnen.


Ik koos voor de hamster omdat Remco de hamster van Albert Heijn leuk vind, natuurlijk kreeg hij een ijsje. De zonnebril, koffer en zon horen natuurlijk bij vakantie en de eekhoorn op de koffer staat voor de eekhoorn in Remco's tuin waar ik altijd blij van word.

Bij Knutsels en Kadootjes hebben ze een challenge bedacht bij mijn kaart (of zou het toch toeval zijn? 🙃): iets wat je meeneemt op vakantie en dus mag mijn kaart daar meedoen.

Ik ga nu eerst werken en daarna met mijn oudste de douchecabine terugplaatsen, ik hoef mij voolopig niet te vervelen 😁

vrijdag 21 juni 2024

Reminder Cheerful Sketches

Oh, wat vliegt de tijd! Het is alweer 21 juni, hoogste tijd om jullie te helpen herinneren aan de juni challenge van Cheerful Sketches.
Hiervoor mocht ik een superleuke digi kleuren: Bathtime Elephant van Polka Doodles. 
Ik kleurde de digi met kleurpotlood, Caran d'Ache Pablo. 


Het papier is van verschillende merken, de reddingsboei en kapiteinspet zijn van Marianne Design.  De tekst is van Crafters Companion.
Ik heb nog geen idee naar wie ik deze kaart ga sturen en met wat voor gelegenheid, maar ik heb hem in ieder geval met veel plezier gemaakt.

De sketch kunnen jullie vinden op het blog van Cheerful Sketches.  Wie doet er nog met ons mee? Er zijn leuke digi's te winnen van toffe sponsors. 

P.s.: geen zorgen om mij hoor vanwege het tijdelijk veel minder bloggen, ik ben binnenkort weer volop aanwezig.

donderdag 13 juni 2024

Beertje met bosje bloemen

Vandaag geen kerstkaart, maar mag ik een kaart laten zien op het blog  Kleuren met Potloden waarop ik met kleurpotloden heb gekleurd.

Ik koos voor een leuke stempel met een lief beertje met een bosje bloemen, dit kaartje ging al een tijdje geleden naar een blogmaatje.
De potloden die ik gebruikte zijn Caran d'Ache Pablo. 



Voor de liefhebbers heb ik de kleurnummers genoteerd:

Beer: 32, 35, 37, 41, 51
Trui: 371, 145, 149
Bloemen: 229, 371, 145, 231, 51, 62, 63

Als je ook graag met kleurpotlood kleurt kun je meedoen met onze challenge waarbij je kans maakt op leuke digi's van onze sponsors, zien we je daar?


De kletseldate met Nelleke en GerJanne was superleuk! We hebben met inkt gespeeld, iets wat ik niet vaak doe. Ik heb kennis gemaakt met distress oxide inkt en ik vond het zo leuk dat ik inmiddels zelf ook een paar kleurtjes heb aangeschaft. Het resultaat zien jullie nog wel, ik moet de kaart nog even verder afwerken.
GerJanne had een heerlijke yoghurt(?)taart gemaakt voor Jesses verjaardag, daar was voor ons nog een stukje van over en ze had heel wat materialen naar beneden gehaald die we mochten gebruiken.
Van Nelleke kreeg ik een lichtpuntje, kijk eens hoe mooi:


We hebben ook heerlijk gekletst, alsof we elkaar al jaren kennen, zo bijzonder.
Dankjulliewel dames, ik heb een geweldige middag gehad.

Ik ben momenteel een stuk minder in blogland om verschillende redenen, maar ik beloof jullie dat ik zo snel mogelijk weer regelmatig op jullie blogs langs kom.

maandag 10 juni 2024

Zomerse ijsjes

 Vandaag start een nieuwe challenge op het blog Kleuren met Potloden met weer 4 toffe sponsors. Van één van hen, All Dressed Up, koos ik de digi Summer Icecream

Natuurlijk kleurde ik de digi met potloden, Caran d'Ache Pablo. Voor de liefhebbers heb ik de kleurnummers opgeschreven.

Huid: 71, 51, 493, 82
Haar: 497, 37, 35, 33, 32
T-shirt: 280, 270, 370, 161
Broek: 229, 290, 460
Beer: 57, 55, 53
Hond: 37, 35, 33, 32, 280, 270, 370, 161
Ijsje: 37, 35, 32, 99, 90, 91, 59 49

Met een stanssetje van Card Deco maakte ik de ijsjes rond de digi, de tekststans is van Studio Light en met een randstans van Avec maakte ik de rode strook in het midden.
Als je het leuk vindt om met potloden te kleuren doe dan vooral mee met ons op het blog Kleuren met Potloden, je kunt leuke prijzen winnen of een gastdesignerplekje. Het thema is zoals altijd: alles mag zolang je met potlood kleurt.

Vanmiddag heb ik een kletseldate met Nelleke en GerJanne, ik heb er ontzettend veel zin in!

donderdag 6 juni 2024

Nog een kerstuil

 De uil die ik vorige week liet zien heeft ook nog een broer en die wil deze week wel poseren, maar dan met de nieuwe sketch van Cheerful Sketches.


Ook nu weer in rood-wit-blauw, omdat dat zo mooi bij het plaatje past.
Uiteraard link ik de kaart bij 52 Weeks to Christmas.

Ik houd het kort, op donderdag zijn de blogrondjes al lang genoeg.

dinsdag 4 juni 2024

Marie

 De kaart die ik vandaag laat zien maakte ik ruim een half jaar geleden, voor de dochter van Remco. Zij houdt van Disney en speciaal van kat Marie uit de film "De Aristokatten".
Op internet vond ik een leuk kleurplaatje dat ik voor de kaart gebruikte, ik kleurde met Twinmarkers. 


Na het kleuren knipte ik de kat uit en plakte het verhoogd op een vierkant stukje designpapier dat ik op een roze frame geplakt had. Vanwege de vele kattenliefhebbers in mijn omgeving heb ik een papierblok van Craft Sensations met allemaal kat-gerelateerde dessins, ik gebruikte het vel met de pootafdrukken. 
"Gefeliciteerd" van Marianne Design erop en nog wat glimmende steentjes om het af te maken.

Met deze post kan er weer een kaart uit het mapje "nog te plaatsen", er zitten er nog genoeg in, sterker nog, het mapje wordt alleen maar voller, er is nog keuze genoeg om te plaatsen. Ach, komt vanzelf nog wel eens, wat in het vat zit verzuurt niet.

zaterdag 1 juni 2024

Nieuwe uitdaging bij Cheerful Sketches

 Vandaag is het alweer 1 juni en daarom tijd voor een nieuwe uitdaging bij Cheerful Sketches. Voor mijn voorbeeldkaart koos ik voor de digi Cornflowers van één van onze sponsors Sheep Ski Design. Ik maakte er een beterschapskaart voor de voorraad van. 


Korenbloemen zijn meestal blauw en daarom veel blauw op de kaart. De digi kleurde ik met potloden (Caran d'Ache Pablo) de papiertjes komen uit een oud blokje van Craft Sensations. De margrieten en tekst zijn stansen van Marianne Design.

De nieuwe sketch is weer een heel leuke:


We hopen op heel veel inzendingen, je maakt kans op een prijs van één van onze sponsors, maar ook op een gastdesignerplaats waarvoor je een digi krijgt opgestuurd.