donderdag 29 augustus 2024

Kerstengeltje

 Ja hoor, ik heb weer een kerstkaart om te laten zien. Deze kaart floepte niet zondermeer onder mijn handen vandaan, ik was wat inspiratieloos, maar uiteindelijk is het toch gelukt.


De achtergrond maakte ik met een stencil en distress oxide inkt.  Daarop plakte ik verhoogd een engel van Nellie Snellen, omringd met wat fonkelende goudkleurige sterretjes. 
De tekst stempelde ik met Versamark,  waarop ik met black sparkle embossingpoeder strooide. Door de glans moeilijk te fotograferen, maar dat zal jullie bekend voorkomen.
De tekst lijkt onleesbaar, maar zit er best goed op, er staat "gezegende kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar".

Ik link uiteraard deze kerstkaart weer bij 52 Weeks to Christmas 

dinsdag 27 augustus 2024

De kaart voor Remco's vader

 Vandaag op de verjaardag van Remco's moeder is de verjaardagskaart voor Remco's vader aan de beurt, die voor Remco's moeder hebben jullie zondag kunnen zien.
Hij heeft een paar maanden geleden zijn auto en zijn fiets weggedaan en daarvoor in de plaats een scootmobiel gekocht zodat hij nog kleine boodschappen kan doen (de grote zware boodschappen doet hij online, daar is hij heel handig in). Een goede reden om een kaart met scootmobiel te maken voor hem. Nu had ik geen stans, stempel of digi met een scootmobiel en dus besloot ik eens AI uit te proberen. Het makkelijkst was geweest om mijn jongste zoon te vragen om hulp, maar ik ben het zelf eens gaan uitzoeken en dat was eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Ik vond een online programma (Canva) dat mijn ingegeven tekst gratis omzette in een plaatje. Niet alle gegenereerde plaatjes waren bruikbaar en velen ook heel slecht (het stuur bijvoorbeeld zwevend in de lucht, een man met 3 benen, enz...), maar één vond ik prima, ik kleurde hem met kleurpotloden. 


Na het kleuren knipte ik de digi uit en plakte het op een cirkel van dp dat ik erbij vond passen.
Verder maakte ik er een stoere, snelle kaart van.

zondag 25 augustus 2024

De kaart voor Remco's moeder

 Ik vertelde het al: Remco's moeder hoopt dinsdag 95 jaar te worden en Remco's vader hoopt donderdag diezelfde mooie leeftijd te behalen.
We hebben het gisteren al gevierd, ik heb toen ook de kaarten al gegeven en daarom kan ik vandaag de kaart voor Remco's moeder laten zien.
Ik hoef jullie vast niet meer te vertellen dat ze wat met beren heeft, ik weet niet of ik ook al eens benoemd heb dat ze graag met kleurpotloden kleurt. Ik heb daarom een digi met beer (Greg just a note van Lily of the Valley) met potlood voor haar gekleurd. 


Ik was bang dat de digi een beetje te kinderachtig is, maar met het dp met roosjes erop valt dat gelukkig enorm mee.
Natuurlijk zette ik de leeftijd er prominent op, die mag best opvallen.

De kaart voor Remco's vader laat ik dinsdag zien.

vrijdag 23 augustus 2024

Dankjewel!

 Hier liet ik jullie zien dat ik zo'n mooi pakketje had gewonnen en ik schreef er bij dat ik er al een kaart mee had gemaakt. Die kaart stuurde ik naar Daniëlle die namens 4-Seasons Challange Blog de prijs had gestuurd. Ik neem aan dat de kaart inmiddels zijn bestemming heeft bereikten daarom mag hij vandaag op mijn blog.


Ik heb de onderwaterstempels en één van de stencils uit het pakketje gebruikt.
De tekst is van Marianne Design en de steentjes heb ik er zelf bij getekend. De stempels zijn ingekleurd met Twinmarkers.

Vanmorgen ben ik aan het werk, daarna snel naar huis want vanmiddag komt Nevv spelen.
Zaterdag gaan we de verjaardagen van Remco's ouders vieren, die hopen dinsdag en donderdag 95 jaar te worden. Natuurlijk liggen de kaarten en cadeautjes al voor ze klaar.

woensdag 21 augustus 2024

Reminder Cheerful sketches

 Augustus is al een eind op weg, voor de challenge van Cheerful Sketches hebben jullie nog een week de tijd en daarom plaatsen we vandaag de reminders.

Voor mij is dat een kerstkaart met een digi van onze sponsor Alex Syberia, genaamd Christmas Bird. Naar mijn idee een goudvink en dus heb ik hem de kleuren van die vogel gegeven, dat deed ik met potloden,  Caran d'Ache Pablo. 


Veel goudkleur en glitter op mijn kaart, ik heb er weer een kerstkaart bij.
Ik hoop op veel deelnames voor de challenge, het is weer een leuke sketch.



maandag 19 augustus 2024

Troostelfje

 Ik ben maar weer eens in mijn mapje "nog te plaatsen" gedoken, want die wordt steeds voller. Ik laat jullie een kaart zien die ik in mei maakte voor GerJanne, omdat ze haar vader al een jaar moest missen.

Ik vond in een kast een doosje met bladgeraamtes, die wilde ik graag gebruiken. Zou je er op kunnen stempelen? Je moet er heel voorzichtig mee zijn, ze breken en scheuren erg snel. In het doosje zat een kapot blad, die mocht als proef dienen en ja, het lukte met Versafine Clair Nocturne. Ik koos een elfje uit, plakte het blad op dubbelzijdig plakfolie en stempelde het elfje erop. Ik maakte een achtergrond van mijn eerst gekochte Distress inkt, dat waren nog minidoosjes om uit te proberen. Daarop spetterde ik water.
Door het dubbelzijdige folie kon ik het blad mooi opplakken.


Nog een rustig papiertje erachter, een tekst en twee takjes met een strikje op de voorgrond maakte het af. O ja, ik voegde ook nog wat dauwdruppels (Nuvo Crystal Drops) toe.

donderdag 15 augustus 2024

Bingo!

 Jawel, het is alwéér donderdag (was dat het niet eergisteren ook al?), jeetje, wat vliegt de tijd.
Het is ook deze week gelukt om een kerstkaart te maken, ik ging voor de bingo-challenge van 52 Weeks to Christmas, ik kan het rijtje denneboom- kerstballen- goud wegstrepen.


Eerst maakte ik een stencil met behulp van de kerstboomstans van Marianne Design (LR0787), daarmee maakte ik met Dstress oxide inkt de kerstboom. De uitgestanste delen kon ik mooi als mask gebruiken om de achtergrond te maken met behulp van een stencil van Ali en distress oxide. De boom versierde ik met kerstballen (MD) en lichtjes (Avec) in rood en goud.
Nog even een liedje erbij gezongen en met potlood een grond gemaakt zodat het geen zwevende boom meer is.

Deze keer kwam de binnenkant van de kaart ook aan de beurt, omdat van een donkergroene kaart niet zo makkelijk te lezen is en omdat er niet echt een kerstwens op de voorkant staat.


Op het blog 4-Seasons Challange Blog heb ik de juli-challenge gewonnen met mijn kaart met surfer Owen, superleuk! En ik heb toch een leuke kaart en mooi prijzenpakketje ontvangen van Danielle:

Ik heb er meteen al een kaart gemaakt met de stempels en een stencil, deze zien jullie binnenkort wel. Ik mag ook nog gastdesigner zijn met een challenge die heel goed in mijn straatje past, superleuk.
Dankjewel Danielle!


maandag 12 augustus 2024

Kookaburra en telefoonhoesje

 Nou, we hebben zaterdag de Kookaburra gezien hoor! Twee zelfs.
Eerst zag ik er één,  die zat nogal nors voor zich uit te kijken. Ik vertelde mijn zoon dat ik juist een blogbericht had geplaatst met een kaart waarop een Kookaburra te zien was en dat het beestje zo'n grappig geluid maakt. Ik liet dat aan mijn zoon horen en hoopte dat de echte vogel zou reageren, maar die draaide zijn kop nog iets verder weg en de snavel ging nog stijver op slot, heel jammer. We liepen door en toen zag ik in de volgende volière nóg een exemplaar. Weer liet ik het geluid horen (YouTube) en deze vogel reageerde wel door er nog harder en beter overheen te gaan. Dat was echt hilarisch,  ook voor de andere bezoekers die er toen toevallig stonden, die hadden meteen thuis een verhaal te vertellen, haha.
Ik ben vergeten een foto te maken van de Kookaburra, maar op internet staan er genoeg, ik leende er één van Wikipedia:


Mooi beestje toch? 
Zijn jullie al benieuwd naar zijn liedje?
Hier kun je zijn gelach o.a. vinden op YouTube.

Het Van Blankendaell Park stelde niet veel voor, de dieren zaten veelal in kleine, saaie hokken. Sommige dieren hadden wel een mooi verblijf, ik hoop van harte dat alle dieren binnenkort een mooi verblijf gaan krijgen. Nevv vond de dieren leuk, maar de speeltuinen zeker ook, hij klom, gleed, sprong en draaide er op los. We hebben samen toch een heel leuke dag gehad.

Maar jullie komen vast om creaties te bekijken, vandaag is mijn telefoonhoesje aan de beurt.
Ik heb al een geruime tijd een doorzichtig silicone hoesje om mijn telefoon zitten en bedacht mij vorige week dat ik met die leuke uil die ik hier op de verhuiskaart voor mijn jongste zoon liet zien, wel een achtergrondje kon proberen te maken.
Waarom ik daar zo lang mee heb gewacht is mij een raadsel, mocht het mislukken kan ik zo weer het malletje dat ik ervoor maakte omtrekken en opnieuw beginnen.
Maar tot mijn vreugde pakte het best naar mijn zin uit en ik vond het superleuk om te maken.



De achtergrond is gemaakt met distress oxide, ik heb gestempeld met Versafine Clair en ingekleurd met (glitter)gelpennen, het geheel nog beneveld met goudkleurige inktspray van Craft Sensations. Helaas zie je op de foto door het hoesje al die glimmers en glans niet wat ik zo bij de Lavinia stempels vind passen (verder ben ik helemaal niet van de glitters en glans. O ja, ik vind het ook bij Kerst horen). Ik heb nog een foto genomen zonder hoesje, daarop kun je een heel klein beetje beter de glans zien:


Ik ben er blij mee 😊
En als ik het zat ben maak ik gewoon weer een andere achtergrond.

Zo, dat was een lange post! Dankjewel voor het lezen en kijken.

Ik wens iedereen sterkte met de warmte, ik hoop dat het op mijn werk meevalt (maar vrees het ergste).

zaterdag 10 augustus 2024

Kookaburra en Koala

 Hoewel het geen donderdag is heb ik toch een kerstkaart te laten zien. Dit omdat ik een kerstdigi heb gekozen om een inspiratiekaart te maken voor de augustus challenge bij Kleuren met Potloden. Ik koos voor Kookaburra (een vogeltje dat in Australië voorkomt) Koala Christmas van RAM Stamps, één van onze sponsors deze maand. 


Natuurlijk kleurde ik weer met Caran d'Ache Pablo, voor de liefhebbers heb ik de kleurnummers opgeschreven.

Koala: 01, 02, 03, 04, 05, 07, 09
Muts: 370, 150, 260 / 403, 402, 401 / 33, 499, 37, 35
Vogel: 370, 150, 260 / 402, 401, 491 / 69, 59, 43, 40 / 493
Cadeau: 370, 150, 260 / 37, 35, 33, 499
Boom: 67, 57, 55, 45
Kerstballen: 370, 150, 260 / 37, 35, 33, 499

Verder heb ik nog dp van Craft Sensations gebruikt, blauw iriserend karton en een tekstje van Marianne Design. 

Houd jij ook van kleuren met potloden of wil je jezelf eens uitdagen? Doe dan vooral mee aan onze challenge bij Kleuren met Potloden, de opdracht is zoals altijd "alles mag zolang je maar met potlood kleurt" en meedoen kan tot en met 6 september.


Het grappige is dat ik vandaag, als het goed is, een Kookaburra in het echt ga zien, want ik ga met zoon en Nevv naar Van Blankendaell Park en daar schijnen ze een Kookaburra te hebben.

Ik link mijn kaart bij Carlin's Kaartenparadijs, het thema is "alles mag"

donderdag 8 augustus 2024

Kerstkrans

 Ook voor vandaag is het weer gelukt om een kerstkaart te maken, dit keer is het een gestempelde kaart, geïnspireerd door een video-tutorial van Lavinia, ik meen van Jo Rice.


Ik heb verschillende merken inkt en stempels gebruikt, een goudkleurige inktspray, tekst van Nellie Snellen en papier van Decotime. O, nog pearlmaker en gestanste hulsblaadje van Marianne Design. Er zit behoorlijk wat glimmer en glans op, maar dat is voornamelijk zichtbaar voor de ontvanger.

Deze kaart link ik weer bij 52 Weeks to Christmas.

dinsdag 6 augustus 2024

Zonder plan

 Dit is zo'n typische ongeplande kaart. Ik bedacht mij opeens dat ik weer eens mijn aquarelpotloden wilde gebruiken, ik heb een setje van 12 van de Hema (met nog zo'n oud logo) en een setje van 18 van V&D, dat zegt genoeg hoe lang ik die blikjes al heb, haha. Het is ook niets bijzonders, alleen de standaard kleuren, ik had er gewoon even zin in. En dus ging ik op zoek naar stempeltjes die ik wilde gebruiken. Ah, Eline's slakjes en bijtjes, dat leek mij wel wat. Ik heb ze ook nog veel te weinig gebruikt, een prima gelegenheid. Zouden die op de postzegelstans passen?


Ja dus!
De achtergrond van de bijtjes kleurde ik heel lichtblauw, van de slakjes heel lichtgroen. 
Na het kleuren en met water en kwast in de weer te zijn geweest leek het mij leuk om gekleurde spettertjes op de kaart te zetten, dat deed ik door Twinmarkers in de juiste kleuren op een stokje te tikken.
De bloemenstans en de tekststempels zijn net als de postzegelstans en de lieve stempeltjes van Marianne Design.
O ja, het bloemetje in de mond van het linker slakje is geleend van het baby olifantje, ook van Eline, Marianne Design, daar heb ik met een fineliner een lijntje omheen getrokken.
Het geheel kwam op een oranje basiskaart, lekker zomers toch?

zaterdag 3 augustus 2024

Voor Martha

 Donderdag was Martha jarig, maar ja, toen had ik een kaart te laten zien voor de nieuwe challenge van Cheerful Sketches.  Dan maar vandaag.
Ik heb mij uitstekend vermaakt met stempels en inkt, ik vond het wel bij Martha passen (eerlijk gezegd denk ik dat Martha heel veel mooi vindt, ze is zelf zo veelzijdig).
Na een aantal Lavinia- tutorials bekeken te hebben ben ik het zelf weer eens gaan proberen en zie hier het resultaat:


Bij Lavinia hoort glitter vind ik, het is wel moeilijk op de foto te krijgen, je ziet in de volgende foto helaas niet alle glimmers.


Het stencil is van Pronty, de stempels van Marianne Design en Ali. Verder nog Distress (oxide) inkt, Versafine Clair en gelpennen gebruikt.

Dit smaakt naar meer!

donderdag 1 augustus 2024

Kerst met Cheerful Sketches

Oh, het is alweer augustus, de hoogste tijd voor weer een nieuwe challenge bij Cheerful Sketches

Ik koos voor een digi van RAM Stamps,  Woodland Snowman die ik kleurde met potlood (Caran d'Ache Pablo).


Ik spetterde er met verdunde gesso "sneeuwvlokjes" op.
De sketch maakte ik verder met papier van Craft Sensations, de randen van het papier zette ik aan met gesso om een sneeuweffect te creëren. De tekst is van Marianne Design. 

De sketch van deze maand is:


Zoals jullie kunnen zien heb ik hem een kwartslag gedraaid. Het is weer een leuke sketch, dus als je zin hebt om mee te doen, laat je vooral niet weerhouden. Je kunt meedoen t.m. 28 augustus.

Omdat het vandaag ook donderdag, kerstkaartendag is, link ik mijn kaart meteen ook bij 52 Weeks to Christmas.