dinsdag 5 april 2022

Een pot bloemen voor jarige Vera en een vraag

 Vorige week was vriendin Vera jarig, zij blogt niet meer, maar je kunt haar blog nog wel bekijken, zeker de moeite waard. Natuurlijk maakte ik voor haar een verjaardagskaart.  Vera houdt o.a. veel van natuur en bloemen, dus "plukte" ik een mooi veldboeketje voor haar en schikte die in een stoere pot.


 De bloemen en blaadjes heb ik uit wit papier gestanst en met inkt en Twinmarkers op kleur gebracht. De stelen maakte ik van groene katoen, als reverentie naar onze gezamenlijke hobby, namelijk haken.

Dan heb ik nog een vraag of iemand raad weet.
Mijn stansmachine, een Joy trouvaille is helaas stuk. Ik baal hier enorm van, want wat was het een superfijne machine, maar hij wordt niet meer gemaakt, sterker nog, Joy Crafts bestaat niet meer. Er is één tandwiel stuk en eigenlijk moet er nog een andere ook vervangen worden. Is er iemand die toevallig weet hoe ik aan nieuwe tandwielen kan komen of misschien nog zo'n machine te koop heeft?

En mocht ik hiermee niet verder komen, wie kan mij een A4 stansmachine aanraden, welke is degelijk en draait soepel? Wat zijn jullie ervaringen?
Alvast bedankt voor jullie hulp.

18 opmerkingen:

De Hobbykamer van Petra zei

Prachtig mooie kaart Angélique. Zo'n vaasje met bloemen doet het altijd wel goed en zeker als het zelfgemaakt is.
Wat je vraag betreft...Joy! was van Jolanda (ben haar achternaam even kwijt). Kan zij je niet verder helpen?

Ik had voorheen een Bigshot en kocht met de kerst, toen duidelijk was dat ik het weer wilde proberen een gebruikte Bigshot A5 formaat. Deze had ik voorheen ook. Hier zijn de lagers die verslijten nog gewoon bij Jacobi in Drachten te koop. Toen deze gebruikte ook wat slechter werd hebben we even getwijfeld....een A4? Een elektrische? Ik heb toch weer gekozen voor de maat die ik al had en heb de lagers besteld. Manlief heeft de oude gerepareerd zodat ik 'm nog kon verkopen en de nieuwe had ik alvast voor mijn verjaardag. Ik koos voor deze omdat ik erg tevreden ben over deze en bewust A5 omdat ik me afvroeg of ik veel grote dingen zou gaan snijden. Het antwoord was nee. Daarnaast zijn de lagers van de A5 anders dan de A4 en die voor de A4 ben ik nog niet tegen gekomen.

Schiet me opeens iets te binnen. Heb je al eens gekeken op youtube hoe je ze zou kunnen vervangen? Als je dat kunt, dan is het op het moment dat hij uit elkaar ligt, kijken waar je de maat tandwielen kunt kopen. Vaak helpt google als je er nog een onderdeelnummer op kunt vinden. Er worden nl voor zoiets standaard maten gebruikt. Succes.

Lieve groet, Petra

Scraptastisch zei

Heel mooi boeket heb je gemaakt en het lijkt net een glazen potje! Succes met onderdelen vinden voor je stansmachine maar ik zou het verder niet weten, koop zelf nieuwe als ie is versleten.
xx Gerie

Irene zei

Keigave bloemen zitten er in de jar, je hebt het kleuren hélemaal in de vingers! Ik ben begonnen met een Cuttlebug -die is 'ontploft - en heb nu dezelfde Sizzix Big Shot als Petra (óók van Jacobi) en ben er blij mee.
XxIrene

Henriët zei

Wat een vrolijke vaas met bloemen. Lekker vrolijk van kleur!
Met advies voor je snijmachine kan ik je niet helpen. Heb al jaren een cuttlebug en die bevalt me uitstekend.
Groetjes van Henriët

Martha zei

Prachtig veldboeket heb je gemaakt, Angelique
Ik heb een Bigshot en die bevalt mij prima, ik heb er een op A5 formaat
Succes met zoeken!
Liefs Martha

Trijntje zei

Wat een supermooi boeket bloemen heb je voor Vera gemaakt. Heel mooi fleurig. Ik heb de big shot en die bevalt me heel goed. Gaat licht. Ik heb sinds kort ook een elektrische machine, gemini van de buurman overgenomen omdat de buurvrouw is overleden.. Maar dat is nog niet echt nodig. Ik draai nog prima met de gewone handmachine. Succes met het maken van de keus. Groeten Trijntje

LisannesKaartenhobby zei

Prachtige kaart ! De winkel every lil thing van Corina verkoopt allemaal losse onderdelen. Haar zou je kunnen mailen of bellen of via webshop De Egel: daar hebben ze die van ons gemaakt toen die kapot was. Hebben we per post naar een monteur gestuurd via hen

Hobbygroet Lisanne

Creaellenknutselsite zei

wat een mooi kaartje met de vrolijke bloemen in de vaas
of je nieuwe tandwielen los kan kopen dat weet ik niet, mocht je een nieuwe machine willen kopen die soepel draait ik heb de press boypro van Nellie Snellen erg fijn zeker als je zoals ik fybromialgie heb en veel last met kracht zetten het is de fijnste die ik ooit gehad heb
groetjes ellen

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een mooie pot fleurige bloemen. Daar wordt een mens vanzelf blij van. Leuk dat je de pot transparant hebt gemaakt Angélique. Ik heb zelf al járen de big shot en ben er heel tevreden over. Succes.
Lieve groetjes Miranda

Elizabeth zei

Ja, die bloemen en stelen snap ik... Maar je hebt toch geen jampot door de helft gezaagd? Hoe heb je die mooie vaas nu weer zo gekregen?
Ik kan je helaas niet helpen met je stansmachine...; het is wel balen als je hem zo vaak gebruikt. Ik hoop dat je een oplossing vindt!

De Breimeisjes zei

Hele leuke kaart! Ik hoop dat je probleem wordt opgelost, ik kan je daar helaas niet mee helpen.

juffrouw Ooievaar zei

De kaart voor Vera is prachtig, lekker vrolijk :)
Ik heb even voor je op Marktplaats gekeken, maar zag niets
Misschien dat je zelf nog even kunt zoeken, veel succes met het vinden van een oplossing.
Groetjes Anita

carla zei

Een prachtige pot vol met mooie bloemen.
Dit heb je superleuk gemaakt Angelique.
Oeps dit is wel balen als er wat stuk gaat.
Ik heb het ook voorgehad dat een tandwieltje van mijn cuttlebug stuk ging.
Ik heb mij een andere 2de hands gekocht, was nog zo goed als nieuw.
Trouwens moest je een nieuw tandwiel vinden, die machienes krijg je nog niet uit elkaar om het te vervangen.
Succes met je zoektocht.
Groetjes,
Carla

Daphne zei

Wat ontzettend leuk!!
Heel vrolijk en fleurig, ik hou van zo'n grote bos bloemen op een kaart.
Dat potje is ook leuk zeg!

Ik heb sinds een poosje en Gemini A4 stans machine, dat is een elektrische, dus niks geen gedraai.
Ik ben er heel blij mee en toch zitten er ook wat nadelen aan.
Zo zijn mijn snijplaten al 2x gebroken en trekken de platen krom.
En......de machine is dus elektrisch, maar ik moet soms heel hard het geheel aandrukken voordat de platen er doorheen gaan.
Als je je stans machine mist kan je misschien bij Action 1 kopen, die is niet zo duur, en dan op internet gaan kijken naar filmpjes en tips.
Ik heb altijd een bigshot (A5) gehad, daar was ik super blij mee, werkte goed en draaide niet zwaar vond ik.

casa crea d' emilia zei

Hey Angelique,
Wat een mooie kaart heb je gemaakt. Echt prachtig die bloemen. Wat vervelend van je stansmachine. Ik heb zelf een A5 big shot, een tweedehandse. Doet het prima en ben er blij mee haha. succes met je zoektocht naar een nieuwe.
Fijne dag.

Lieve groetjes,
Emily

Sarah zei

Wat een vrolijke mooie kaart. Heel tof deze bloemen.
Ik heb al bijna 10 jaar een cuttlebug en daar ben ik heel tevreden mee. Ik wens je snel een nieuwe want we kunnen niet zonder. 😉

Doris knippenenplakken zei

Wat een prachtige vaas bloemen, knap gedaan!
Ik heb er twee een elektrische Stansmachine - Cut'n Boss A4 en een Sizzex A4 model Ben heel tevreden met beide machine's. Jammer dat je zo veraf woont ik heb nog een joycrafts machine staan die ook goed gaat zou je gerust mogen gebruiken maar opsturen gaat ook zo duur worden door het gewicht.
Groetjes Doris

Bernadet zei

Wat een gave kaart heb je gemaakt voor de jarige Eva Angelique.
Geweldig allemaal die leuke bloemen.
Ik heb al jaren de A4 Press Boss van Nellie Snellen. Heel tevreden mee!!